IZVORNA PORUKA: Verus RR
MOzda je alergija na soju ili nesto drugo, jaja? Oliveru su ruke kriticne osobito podlaktice, tu imja bas dost a velikih bubuljica, onako ljuto crvenih, a i na vratu ledjima grudima, ramenima...nema na donjim ledjima i nogama...lice mu se nekad onako, zacrveni u pecatima pa prodje..
Meni ovde niko ne nudi (Jos uvek) testove na alergiju, mislim da svi trvde da su nepouzdani. Ono sto bi sigurno ukazalo na neku alergiju je biopsija creva u kojoj bi nasli puno eozinofila i drugih belih zrnaca.
Citala sam da je ovo IgE vodjena (mediated-ne znam kako da prevedem) reakcija. Kada su "umesani" i koza, nos (on je slinav) crvene oci, i ti drugi znaci alergije (on nekad i dise glasno tj. cvrci kad dise), a ono sa HElenom i crevima je bila samo reakcija creva.
Hocu reci, u Oliverovom slucaju je "umesan" i imuni sistem, dok god Helene to verovatno nije bio slucaj....MOzda je to razlika izmedju netolerancije (helena) i istinske alergije (Oliver). Heleni je bilo bolje par dana nakon mog izbacivanja mlecih proizvoda (morala sam citati sve sastojke) i nisam ni prestajala da je dojim, a eto, njemu nije ni 3 nedelje od kako sam "cista"..
Jao Verus, sve ove faze u razmisljanju sam prosla i sve ove tekstove po netu. I secam se ocaja. Imuni sistem, alergije...
Foremilk-hindmilk imbalance? Izmuzavala sam pre podoja. I nista. U kaki zelenoj, smrdljivoj, vodenastoj je bilo redovno i sluzi do zla boga, da sam mislila da on nema nista vise od creva, pa sam mu davala probiotik kao sumanuta, mada i u njemu ima mlecnih proteina, zavisno od proizvodnje, a u Srbiji ne znam ima li probiotika bez njih. A guza se ojedala strasno. Valjda je kaka kiselija. Njemu je tada pomogla krema Cicalfate od Avene.
A koju formulu pije Oliver? Je l' hidrolizat? Probaj bez laktoze pri tom. I ako povraca od formule, mozda da se posavetujes sa dr da je promenis?
A jeste li dali kaku na obradu, bakt i viruse?
Mom Vladimiru je nos bio zatvoren dva i po meseca po rodjenju, jedva je disao, krkljao je. A nije prehladjen. Svirao i sistao kao prase. Dr rekla cak i da je u pitanju laringomalacija-slabost laringsa, pa tako grdi. Mislila sam da mu sline mozda ne prolaze kroz GI trakt... Kapala sam mu 2x1 kap Neodeksacin kapi za oci, ali u nos, po savetu dr, 5 dana i to je proslo.
Sva muka je trajala
nesto vise od mesec dana. Dok je imao tih problema, napredovao je ok, po 700 g za 20 dana, a kad se situacija smirila, kaka pozutela, dobio je samo 150g za 20 dana. Ne treba reci kako mi je poljuljano samopouzdanje vezano za kolicinu mleka.
Kako napreduje Oliver?
Netolerancija i alergija nisu isto, ali zar ne bi trebalo napraviti testove da bi bila sigurna?
A sto se tvog umora tice, ne bi bio strasan da nije te brige...