IZVORNA PORUKA: Verus RR
Yula daj 1 kasicicu I tako tri dana pa pauziraj 7 dAna I onda daj kolko zeli. Bice to ok!
Nama danas bio 2. dan kako jedemo po zalogaj-dva jogirta, reakcija izostala! Nije bilo ni proliva, ni osipa, ni krvi u kaki, nista! Veoma sam iznenadjena i postajm polako bas optimisticna po pitanju mlecnih proizvoda!
Mene zanima sledece:
1. Ako izostane reakcija i narednih 7 dana koje budemo pauzirali sa jogurtom, da li posle toga mogu da mu uvedem i adaptirano mleko i pokusam sa njim, ili da nastavim sa specijalnim lekom jos neko vreme, a da jede samo jogurt, pavlaku i tako neke mlecne proizvode?
2. Ako treba da predjem na normalno adaptirano mleko, da li treba da uzmem hipoalergenu formulu, ili da kupim najobicnije ad mleko?
3. I da li to mleko treba da uvodim kao novu namirnicu, par dana, malo po malo, ili odmah da mu dam da popije uobicajenu dozu, u nasem slucaju 300ml?
4. Ako mogu zenice koje su pokusavale da detetu uvedu mlecno, a ono nazalost i dalje imalo reakciju, da mi prenesu svoja iskustva po tom pitanju, odosno, kako su se manifestovali simptomi i kada, da li tog trena dok je dete jelo jogurt/ad mleko, u toku dana, sutradan, ili par dana kasnije? Ili, ako neka od vas ima saznanja o tome, koja nisu licno vasa, ali znate za neke slucajeve, molila bih vas da to podelite sa mnom.
Hvala unapred.
P.S. Ne planiram detetu da dajem kravlje mleko pre 2 rodjendana sigurno. Davacu mu formule predvidjene za taj uzrast, za svaki slucaj.
< Poruku je uredio Yula -- 23.2.2012 21:50:03 >