Mirjanice, da ti ne bi nagadjala, ipak je tvoja beba u pitanju, najbolje ce biti da posette alergologa, verujem da ce on dati merodavno msiljenje nego li i pedijatar i mi ovde. Mi ti govorimo iz naseg iskustva i iz najbolje namere, jer sto pre saznas sta ti pravi detetu problem, pre ces mu pomoci. Niko ovde ne zeli da te uplasi ili sta slico, vec naprotiv.
Ja cu ti najiskrenije reci, jer ne volim uljuljkivanja i zavaravanja, da ja kao majka koja je sa svojom bebom sve to prosla sto ti prolazis, da sam uverena da je tvoja beba reagovala bas na mleko. Na ove tri namirnice koje vec konzumira alergijska reakcija uglavnom nije krvarenje creva. S obzirom da tvoja beba nema parazite, a ova antitela su povisena, to ukazuje rekla bih na alergiju. Kao sto sam vec napisala, mislim da je tvoja beba necim iz novog aptamila senzibilisana i sada je reagovala burnije nego ranije, jacim tragovima krvi. Da si procitala celu temu, videla bi da krvarenja uglavnom postoje iako veoma cesto nisu vidljiva, a to su mikrokrvarenja. Kada se pojave vidljivi tragovi krvi ukaki, stvar je vec postala ozbiljnija.
Ipak, sve to nije nista strasno, ne zelim da te plasim, sve to beba preraste i crevca se izlece brzo.
Pak, mozda je beba reagovala na neki aditiv ili dodatak u aptamilu koga nije imalo u prvom mleku, ali sanse za to su, uverena sam, mnogo manje.
Ja sam sizela sto niko u mojoj okolini, pa ni doktori isprva nisu hteli da poveruju da mojoj bebi smeta nesto, i svi odreda su me pravili sasavom misleci da mi tako cine uslugu, kao ne treba da brinem, sve je u redu i oni su to zaista mislili. Koliko sam samo pi**la dok nisam na kraju ubedila muza da kupimo secijalno mleko i sami krenem sa njim i da vidimo hoce li biti promena na bolje. Naravno, istog momenta kada je izasla poslednja kaka od mog mleka, stolica se sredila, nije bilo koncica krvi, nije bilo sluzi! Tada se i moj muz opasuljio definitivno, a sve do tada je bio nesiguran u moje sumnje. Doduse, mi jos nismo probali adaptirano mleko, niti ista mlecno, uskoro planiramo da bi proverili alergiju na mleko, ali smo kasnije ustanovili alergiju na jaja kojaje dobijao preko mog mleka, kao i na sargarepu! A sumnju na alergiju na mleko sam imala iz vise razloga, a jedan od njih je taj sto je beba uvek plakala dan posle, ako sam ja konzumirala mleko. Oba puta kada se pojavio trag krvi u kaki, ja sam vece pre toga jela topljeni sir. Zato sa sledecom bebom planiram da dodjim samo 2-3 meseca, tada cu biti na strogoj dijeti i posle prelazzim odmah na specijalnu formulu, za svaki slucaj. Uverena sam da ce kroz 10-15 god. sve mlecne formule biti hidrolizati kaseina, jer je sve vise beba sa ovom alergijom, nazalost.