Evo opet mene sa izvestajem. Sa doktorkom-specijalistom uopste nisam zadovoljna. jedva sam iskulirala da je ne oteram u pm. Dobro, ne mislim ozbiljno, ali bas sam se iznervirala.
Otkud sam ja sigurna da je beba alergicna na pkm? Mi objasnimo sve i ja kazem da sam sigurna skoro 99%. Kaze ona da krv moze biti od bilo cega, moze i od jaja, moze i od nekih drugih namirnica, blablabla... Mi kazemo da sam iskljucivala mleko i uvodila ga u ishranu i tada sam primecivala reakcje koje su bile ocigledne. Ona zatim kaze kako je nemoguce da vrlo malena kolicina mleka koju ja unesem u tragovima, predje na bebu i izazove reakciju i da bi smo bili sigurni da dete ima alergiju moramo da mu damo obicno adaptirano mleko i cekamo reakciju, pa ako se pokaze onda se moze pricati o alergiji, ovako preko mog mleka to je pod znakom pitanja i oni to ne priznaju. Dala nam je uput da vadimo krv i da se rade analize i vidi na sta je beba tacno alergicna. tamo u ordinaciji mu je uradila onaj test preko koze, putem bockanja, ili zagrebavanja kozice, vise ni sama ne znam jer mi je para izlazila na usi, jedva sam cekala kada cemo kuci. Beba je imala prilicnu reakciju i na zumance i na belance, a na mleko ne.
E sada, mene zanima da li je trebalo da se ocita alergija i na km ako je alergican na njega. Ipak, moja beba nikada u principu nije ni imala neke kozne promene od km, vec digestivne i ZATO smo i zakazali PRVO kod gastroenterologa, a ne alergologa ili dermatologa.
Ne znam sto me uopste ovo sve i cudi, znam nasu zenu odavde cije dete je imalo alergiju na proteine km i kojoj su savetovali, a ona posle meni, da daje detetu po malo hrane u kojoj ima malo mleka, kao da se dete navikava. Mali je prerastao alergiju tek sa 5 punih godina, a imao je dosta i komplikacija, ne znam tacno kakvih, jer mi neprijatno bilo da zapitkujem, ali znam da je mali nesto bolesljiv bio.
A da, znaci rekla je da prvenstveno uradimo taj test krvi, rezultati se cekaju valjda 15 dana, i onda ako je test negativan na km da mu uvodim adaptirano mleko, malo po malo i pratim reakciju, a ako je pozitivan da joj pisemo na mail. Koliko su uopste ti testovi pouzdani kod malih beba, koliko znam nisu bas nesto. Strah me je da pokaze da nema alergije, a da je zapravo ima, pa da ne daj Boze uvodjenjem ad mleka izazovemo neke komplikacije...
Uopste nisam zadovoljna francuskim doktorima.
< Poruku je uredio Yula -- 2.12.2011 20:30:29 >