cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Alergija na mlecne proteine

clock-img

13.05.2011, 14:34

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Bojkice, nama su se sa uvođenjem čvrste proredile stolice. Do tada je bilo po nekoliko stolica dnevno, a onda samo jedna dnevno ili jedna na dva dana. A "miris" je normalan, sad će biti sve jači i intenzivniji, kao i kod odraslog čoveka user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

16.05.2011, 14:18

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Presli smo potpuno na kravlje mleko.  Mada pije 2% polako cu uveti masnije.  Tako mi je laknulo, a njoj se bas svidja. user posted image

Prvo sam jedno 2 nedelje (ili duze ne secam se vise) sipala po 30ml mleka u formulu, pa sam onda sipala 60ml, i juce tokom dana odlucim da joj dam cisto, i sve bilo ok.  Pre spavanja popila 210ml i spavala bez budjenjauser posted image   Jutros za jaslice joj spremam flasicu i samo sipala mleko iz tetra paka-puno lakse nego muckanje formuleuser posted image

Mnogo joj se svidja.  Popije puno vise nego sto je pila AD-juce samo sigurno oko 600ml

clock-img

16.05.2011, 14:19

clock-img

Anoniman

user posted image

clock-img

16.05.2011, 14:24

clock-img

Verus

pencil-img

11942

user posted image

Kako je Mare? Kako si ti??

clock-img

16.05.2011, 14:47

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Verus, super, baš mi je drago user posted image
Ja razmišljam da sledeće nedelje uvedem kravlje po malko, opet mi se L navadila na sisanje i dojku user posted image Mislim, nisam to definitivno odlučila ali sve više razmišljam o tome.

"Bato, puno te volim"

clock-img

16.05.2011, 14:54

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Daj po malo: ali prvo tokom dana, bolje nego nocu da ti se budi,  primetices da li puno prducka i kako se ponasa (jel se muci itd).  Kad sam dala masno bas je bila lose tu nocu (pisala sam) ali onda sam dala 1% pa 2% i sad je ok.  Masnije mleko isto cu postepeno da uvedem: sipacu po malo u 2% i tako, uvescu lagano...A jaoj kako ga voliuser posted image

clock-img

16.05.2011, 16:46

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

I ja se nadam da će L da ga voli, jer sam u suprotnom u opasnom problemu!

"Bato, puno te volim"

clock-img

18.05.2011, 15:28

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Mi smo juce bili na kontroli-dr.je zadovoljan sa krvnom slikom,jos zumance za mesec dana da uvedemo i nista drugo!Kada napuni 12 meseci na sledecu kontrolu!Strasno koliko dece je bilo sa istim problemom!
Verus RR-bas mi je drago za tvoju devojcicu-sto je prevazisla alergiju-i uliva mi nadu da ce se i kod nas srediti!
Bas sam ogranicena sa namernicama koje sme da jede-ako se setite necega sto bi mogla da joj jos dam pisite-svaki savet mi je dobrodosao!user posted image

clock-img

18.05.2011, 15:31

clock-img

Anoniman

A šta jede sada?

clock-img

18.05.2011, 18:34

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Tash-od mesa jede junetinu,piletinu,curetinu,od povrca sargarepa,krompir,tikvice i brokoli,voce-banana,jabuka,i kao poslednji obrok griz!Pije aptamil alergy digestiv care-ali samo po 100ml.ne vise 2-3puta dnevno!I da u povrce mi je dr.rekao da stavljam po 5gr.margarina-a ja nisam pitala da li bi smela po 1 kasiku maslinovog ulja?

clock-img

18.05.2011, 18:45

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ja ne vidim zasto ne bi moglo maslinovo ulje...stavi jako malo pa vidi kako reaguje...srce malo-bice to na kraju okuser posted image

clock-img

18.05.2011, 21:19

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: bojkica

Tash-od mesa jede junetinu,piletinu,curetinu,od povrca sargarepa,krompir,tikvice i brokoli,voce-banana,jabuka,i kao poslednji obrok griz!Pije aptamil alergy digestiv care-ali samo po 100ml.ne vise 2-3puta dnevno!I da u povrce mi je dr.rekao da stavljam po 5gr.margarina-a ja nisam pitala da li bi smela po 1 kasiku maslinovog ulja?

Pf, draga, sta se bunis? :)
Marko jede karfiol, blitvu, tikvice, prokelj, brokoli i jagnjetinu. Pirinac sam mu opet ukinula jer se osipa. I kasicu jede samo 1x na dan, a ostalo je na Allernovi.

clock-img

18.05.2011, 21:58

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Ma nije ona bas odusevljena sa grizom-jer je na vodi pa dodam na kraju malo aptamil DC.,a ni sa vocem nesto ne ide!Jedino povrce sa mesom pojede lepo...
Pratila sam redovno o vasem ekcemu,i ne mogu da verujem da mu toliko smeta recimo pirinac...i neko moje misljenje je da nije bas toliko povezano sa hranom!
Moja starija cerka je imala ekcem-dobila ga je negde oko prvog rodjendana.Izbegavali smo kikiriki,jagode...i sada sa 5.god.osim suve koze koju mazemo sa linolom fet,ekcem je ok.

clock-img

18.05.2011, 22:01

clock-img

Anoniman

Ovo za pirinac je definitivno. Pocetkom aprila je reagovao 5ti dan, sada 10ti dan, identicnim osipom na licu.

clock-img

18.05.2011, 22:51

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Bojkice, možeš da joj daješ umesto griza i Milupine pahuljice koje se prave sa vodom a u sebi ne sadrže AD mleko. Ja sam takodje kupovala i Nestle pahuljice pa mešala sa sokićima, oni isto u sebi ne sadrže mleko. Pa onda Baby King pahuljice, Lino proizvodi bez mleka. Sve sam spremala sa vodom i obožava npr. čokolino sa vodom.

"Bato, puno te volim"

clock-img

19.05.2011, 11:05

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Snelle-ja sam gledala bas cokolino, ali sam mislila da ne sme zbog cokolade?Imale su i neke sa keksom?

clock-img

20.05.2011, 01:02

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Čokolada u čokolinu je napravljena od kakaa, sojinog lecitina....dakle, bez mleka. Ja sam Lani davala i nije bilo nikakvih problema. Taj sa keksom će pre imati mleka u sebi, jedino ako nije sa posnim keksom, ali čisto sumnjam.

"Bato, puno te volim"

clock-img

20.05.2011, 18:40

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Ok.Hvala,pobacemo cokolino-da se malo zasladiuser posted image

clock-img

27.05.2011, 13:51

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Probali smo kravlje mleko - nikakvih problema nema  user posted image  user posted image  user posted image
Prvi dan sam joj dala dve velike kašike mleka, i s obzirom da je posle doručka odspavala turu od dva sata, što inače nikad ne radi, osmelila sam se i juče sam joj pravila čokolino sa 150ml mleka i danas plazmu sa mlekom. Sve je super, jako sam srećna user posted image
Inače, dala sam joj kravicu od 2.8% mlečne masti, pa ću joj povećati na 3.2%

"Bato, puno te volim"

clock-img

27.05.2011, 15:28

clock-img

bojkica

pencil-img

303

user posted image Snelle,bas si me obradovala,mnogo mi je drago....i ujedno imam nadu da ce i kod nas proci alergija!

clock-img

27.05.2011, 15:28

clock-img

Verus

pencil-img

11942

user posted image user posted image  radujem se sa vama dvema!  Nikako da napisem da sam pre 10tak dana H uveli punomasno mleko, bez problema.  Lepo ga pije pred podnevno spavanje i pred spavanje uvece.  Sledece cu pokusati kozije, tj. davacu joj i to ponekad jer ima svoje beneficije.  5 jula imamo kontrolu pa cu bas pitati naseg pedijatra sta misli o tome da mesam ili da se drzim kravljeg.

clock-img

27.05.2011, 15:29

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

user posted image Bravo Lana!

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

27.05.2011, 21:42

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Hvala drugari user posted image
Bojkice, samo treba biti uporan i disciplinovan što se tiče ishrane i sigurno će sve biti u redu! Javljaj nam šta se kod vas dešava user posted image
Verus, baš mi je drago da je i kod vas sve u redu user posted image

"Bato, puno te volim"

clock-img

28.05.2011, 13:11

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Snelle-vec sam pisala da kontrolu imamo kada napuni godinu,ali nam gastro.nije rekao da li ce joj raditi neki provokacioni test!Ja se nadam da nece-jer sam citala ovde na forumu kako izgleda-i ne svidja mi se!Jedino da malo pre 1.rodjendana probamo kao Lana jogurt kasicicu dve....

clock-img

01.06.2011, 15:53

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Imam jedno pitanje-da li ste davale deci namernice,keks itd.na kojima pise moze sadrzati mleko u tragovima?