cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Alergija na mlecne proteine

clock-img

19.03.2011, 12:34

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

meni je logicno da se prvo uvode namirnice ( kada se radi o vocu i povrcu ) koje postoje u odredjenom podneblju pa koje su retki alergeni
a o kombinaciji nutritivni - inhalatorni - dermato alergeni nista ne znam
ako je sramotno , stidim se
poenta je da ako je dete sklono alergijama treba jako paziti

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

19.03.2011, 12:37

clock-img

Anoniman

to je i rekla dr, breskve, kajsije, sljive, visnje tek kada krenu nase, a ne uvozne.

clock-img

19.03.2011, 12:42

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

jedino sto znam da se alergije na sargarepu , jabuku i krompir retko javljaju
pa su to prve namirnice koje se preporucuju
Tash , nadam se da ce Mare do prvog rodjusa ( to je neka procena vecine alergologa o prvom prerastanju user posted image ) resiti taj problem i da cete moci malo da se opustite

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

19.03.2011, 14:40

clock-img

pipili

pencil-img

54

[quote

Takođe mi je rekla da preskočim bundevu! Kaže, ima jako mnogo alergija na bundevu! user posted image

[/quote]

Izgleda da je moj sin alergican na bundevu!
Dala sam mu 2 dana zaredom za dorucak i juce popodne vidim na guzi osip,kao najezena koza,crveno .Namazala sam sa pantenolom i sad vec nije crveno,povlaci se ali eto,ne moze bundeva.user posted image

< Poruku je uredio pipili -- 19.3.2011 14:43:39 >

clock-img

19.03.2011, 15:17

clock-img

ivona19

pencil-img

24

Snelle mi smo bili kod dr.Stankovica.
A sta kazete za bresve,kajsije,sljive,visnje u kupovnim kasicama npr.juvitana pa to su valjda sa naseg podneblja?Ti Tash dok stignes do tog perioda da uvodis to voce i bice kod nas na pijacama,a sta ako neko treba da uvede u septembru,sta da radi,da ceka do juna.
Nervira me sto svaki doktor prica drugacije.Moj doktor je bas preporucio bananu naravno samo ispasiranu ne termicki obradjenu,a  tebi su rekli da ne moze banana.Svasta.Sad jos treba da mislim ko je u pravu.user posted image
Mislim da su sve poprilicno zakomplikovali.Treba uvoditi sve namernice po redu kao i kod dece bez alergije samo ne naravno mlecne proizvode.

clock-img

19.03.2011, 15:57

clock-img

Anoniman

Ne kupovne kašice zbog limunovog soka. user posted image
Oni što treba da uvode u septembru, oni neka zamrznu u junu. user posted image

clock-img

19.03.2011, 17:36

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ja sam ovako postupala.  Nisam se plasila da uvodim bilo sta drugo, osim mlecnih proizvoda-prvi put mi je bas bila frka...

ALI mislim da zavisi od stepena alergija, i od deteta-kao npr. Mare je puno gore imao i ima nego sto je Helena imala, ali sa detaljima treba da bude upoznat pedijatar deteta, i da samim tim i na osnovu klinicke slike i individualne situacija savetuje sta i kako...

IZVORNA PORUKA: ivona19

Snelle mi smo bili kod dr.Stankovica.
A sta kazete za bresve,kajsije,sljive,visnje u kupovnim kasicama npr.juvitana pa to su valjda sa naseg podneblja?Ti Tash dok stignes do tog perioda da uvodis to voce i bice kod nas na pijacama,a sta ako neko treba da uvede u septembru,sta da radi,da ceka do juna.
Nervira me sto svaki doktor prica drugacije.Moj doktor je bas preporucio bananu naravno samo ispasiranu ne termicki obradjenu,a  tebi su rekli da ne moze banana.Svasta.Sad jos treba da mislim ko je u pravu.user posted image
Mislim da su sve poprilicno zakomplikovali.Treba uvoditi sve namernice po redu kao i kod dece bez alergije samo ne naravno mlecne proizvode.

clock-img

19.03.2011, 21:07

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ja sam ovako postupala.  Nisam se plasila da uvodim bilo sta drugo, osim mlecnih proizvoda-prvi put mi je bas bila frka...

ALI mislim da zavisi od stepena alergija, i od deteta-kao npr. Mare je puno gore imao i ima nego sto je Helena imala, ali sa detaljima treba da bude upoznat pedijatar deteta, i da samim tim i na osnovu klinicke slike i individualne situacija savetuje sta i kako...

Slažem se. user posted image

clock-img

19.03.2011, 21:11

clock-img

Verus

pencil-img

11942

E i to da dozivimuser posted image user posted image  Kako je Mare?

clock-img

19.03.2011, 22:09

clock-img

Anoniman

Jooooj, nemojte me to pitati, dok ne kukam dobro je, ali se ne hvalim da ne ureknem. user posted image user posted image user posted image

clock-img

19.03.2011, 22:11

clock-img

Verus

pencil-img

11942

pu pu pu cut' onda tamo!user posted image

clock-img

22.03.2011, 13:38

clock-img

Anoniman

upravo sam dosla iz drzavnog vrtica u NS. Doneta je odluka da nikakva hrana ne sme da se donosi u vrtic, deca smeju jesti samo hranu iz vrtica. Pitam sta cu onda sa Markom, dal konkurisati, ona sleze zena ramenima.

clock-img

22.03.2011, 13:47

clock-img

ivaj

pencil-img

1557

Pa Boga mi Tash,nezgodna situacija.
Ima li sanse da ga neko cuva kod kuce?

Npr pola vremena tvoja mama a pola platis nekog,cisto da ti ne bi bilo puno.

clock-img

22.03.2011, 19:39

clock-img

ivona19

pencil-img

24

Ja sam se raspitivala prosle nedelje za vrtic.Zena koja radi tamo rekla mi je sa papirima od lekara da moje dete ima alergiju mogu donositi hranu.To je vrtic na Novom Beogradu.Sad ne znam mozda je to nesto novo,a mozda je na nivou grada.Bila je prica da ce za takvu decu da obezbede posebnu kuhinju.Nema nista od toga.
Nije samo problem u ishrani.Deca kada krenu u kolektiv,vise su izlozeni virusima i bolestima.Uzas.Ja imam samo jednu baku i to loseg zdravlja,malu platu da platim cuvanje,a na tu dijagnozu tesko da mogu da produzim bolovanje...I sta sad?user posted image

clock-img

22.03.2011, 19:40

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ivona a da pokusas sa produzenjem bolovanaj? Bar na jos 6 meseci, dok dete ne ojaca jos vise?

Vidi temu o jelovniku za ovakvu decu: mozda das jos ideja i recepatauser posted image

clock-img

22.03.2011, 20:45

clock-img

Anoniman

Imam dadilju i imam finansija za to, ustvari, nemam ja, placa mi mama, duuuga prica u koju ne bih sad zalazila, ali sam pomislila da bi mogao makar malo u jaslice, na poludnevni.
I ja sam pricala sa mamom o ovome, vaspitacica kaze da je zakon nov donesen, sada, zato je na oglasnoj tabli, i mama kaze da sa dokumentacijom od dr i molbom, vrtic mora napraviti izuzetak. Ako ne, onda pisemo pisma ministarstvu, novinama...
Ja vec neko vreme razmisljam kako da pokrenem stvar oko ad mleka za ovakvu decu, jer, sta meni vredi 4500din roditeljskog dodatka mesecno, ako limenka hrane za moje dete kosta 2300din a on je pojede za 3-4 dana. Moglo bi ministarstvo razmisliti o nekoj pomoci u tom vidu. Ne u novcanom smislu vec da se obezbedi makar deo te hrane u odredjenoj apoteci koja bi se dizala uz minimalnu nadoknadu na recept ili potvrdu.

clock-img

22.03.2011, 23:42

clock-img

andrijanaMK

pencil-img

15

Evo i za moj jelovnik : pocinjemo sa jabukov sok, pa krompirom 2 nedelje, pa pirinac takodze 2 nedelje i narednih nedelja uvodzivamo sargarepu, spanac, pileco meso, bananu i tako dalje ali svaka nova namirnica uz razmah 2 nedelje. Za prvih 4 nedelja smo sigurni ali za na dalje nismo zasto nismo jos uradili specificno IGE pa spored rezulati videcemo kako ce ide nas rezim. Pozzic svima izvesticu vas user posted image

When you''re in my arms my life is complete.

clock-img

23.03.2011, 03:17

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Tash slazem se za ad mleko...Da li znas kako se tako nesto pokrece?  Peticija roditelja itd?  Jbt x puta sam sedela i racunala koliko to kosta mesecno roditelja u Srbiji i hocu da umrem...obvde bi izaslo oko 300$ mesecno sto je 1/4 neke prosecne plate, i nije malo ali opet nije CELA prosecna plata....Kriminal.

Ti ako saznas javi: i ja bih pomogla kako god mogu...

clock-img

23.03.2011, 07:55

clock-img

bebuska

pencil-img

582

Pocela sam citati sve od pocetka ali trenutno nemam vremena pa cu skratiti i potraziti savjet od vas... Ovako...sina sam dojila 7,5 mjeseci i onda sam presla na kravlje mlijeko predhodno posavjetujuci se sa pedijatrom. Da pojasnim, imam neku odbojnost prema ad mlijeku i smatrala sam da je bolje da pije kravlje a nas pedijatar kaze da kada beba dostigne kilazu od 8kg njeni bubrezi su zreli da prerade kravlje mlijeko. I tako da pijemo sada kravlje. Kravlje sam mu pocela jos sa sest mjeseci davati pomalo u kasice ili smo jeli poparu, griz i sl. S vremena na vrijeme mu se pojavljivao kao mali osip po licu kada sam pitala dva razlicita pedijatra oba su mi rekla da je to djeciji ekcemda nije nikakva alergija i rekli su da samo mazem kremu od nocurka. Tako sam i radila al to se nije smanjivaloa od prije 20 dana se bas prosirilo po licu pojacalo i pocelo je da ga svrbi izgledalo je kao pecena koza. Odvela sam ga dermatologu koji je rekao da je moguca alergija na kravlje mlijeko
Dijagnoza je bila sledeca: eczema infantum
na obrazima plazice eritema-vise na lijevoj u vidu plaza eritema sa sitnim papulicama eskorijacijama
Rekla mi je da probam da mu dajem hipoalergeno mlijeko... i dobili smo afroderm mast da mazemo 2x pet dana i 1x 3 dana... Kada sam posle tog otisla kod pedijatra rekao je da to nema veze s vezomuser posted image da je to djeciji ekcem da je on sklon tome i da ce se on javljati s vremena na vrijeme bez obzira koje mlijeko on pio... Potrazila sam hipoalergeno mlijeko po apotekama al ovdje po apotekama nisu ni culi da postoji takvo mlijeko vec su mi samo ponudili razne proizvodjace ad mlijeka... Ja tek sad ovdje citam da je to posebno mlijeko koga ocigledno ovdje nema user posted image Nastavili smo da koristimo kravlje a od te kremice sto mazemo nam se povuklo sve sa lica...Kremu treba da mazemo jos dvije veceri. Znam da je se to smirilo od te masti a kako da znam da je kod njega stvarno alergija na kravlje mlijeko? Ako se opet javi kad prestanemo koristiti kremu? Nije mi problem nabaviti iz srbije to hipoalergeno mlijeko al sam sad skroz u nedoumici sta raditi... Zgrozena sam neznanjem nasih apotekara i uzasno me nervira to sto doktori nece da se sloze vec svako ima svoju teoriju zeleci da se dokaze da je on "najpametniji" pa uvijek pobijaju teoriju ovog drugog a u svemu tome ispastamo mi. user posted image I sta sad da j radimuser posted image Koga slusati?user posted image user posted image user posted image

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

clock-img

23.03.2011, 07:58

clock-img

bebuska

pencil-img

582

Zaboravih rec da mi nikakvih drugih simptoma nemamo niti smo imali.

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

clock-img

23.03.2011, 08:43

clock-img

Anoniman

odakle si bebuska? Morate imati Allernovu ili da apotekari mogu da vam je nabave.
Kako si opisala i ja mislim da je ekcem, ali, nije na odmet pokusati sa specijalnim ad mlekom. Ali to neces saznati brzo, treba ti upotreba istog nedeljama, da postane dete stabilno, bez promena, pa da onda pokusas da das kravlje i vidis reaguje li.
Druga varijanta su alergo testovi, koji nisu pouzdani.

Verus, nemam pojma. Naravno, strah me je da napadnem drzavu. :) Mislim da bi trebalo prvo dati u novine nekom dobrom novinaru.
Realno, meni za Markovo stabilno stanje treba oko 20.000din za hranu + 4600din za uljane kupke + oko 2000din za pelene (1,5 pakovanje, skuplji je Huggies od Pampersa) + oko 1200din za tecni Sensitive deterdzent (sve perem njime, i nase stvari da ne bi lice trljao o drugi prasak), i to je vise od prosecne plate u Srbiji.

clock-img

23.03.2011, 09:01

clock-img

bebuska

pencil-img

582

Iz Brckog, u tri apoteke sam trazila i niko nije imao pojma o tome. user posted image Nije meni problem nabaviti mlijeko  iz drugog grada al da ynam da je to problem.. Ne znam razmisljam da sacekam da vidim da li ce se opet pojaviti kad prestanemo koristiti ovu kremu...

clock-img

23.03.2011, 10:53

clock-img

ivona19

pencil-img

24

Bebuska,tu kremu sto ti je dala afloderm je na bazi kortikosteroida i potiskuje ekcem,cim prestanes da mazes pojavice se opet.Te kreme nisu ni malo bezazlene i nemoj bez saveta lekara krenuti opet da mazes.Potiskujuci ekcem,a to jeste alergija,moze doci do astme.Kada prestanes sa tim mazi mu pantenol kremu najobicniju za prvu pomoc super,a posle ces videti sta mu odgovara.Leka nema samo odrzavanje koze [imamo temu ekcem,procitaj]i izbaciti sve alergene.E to je malo teza stvar otkriti sta je to izazvalo.
Vrlo moguce da je u tvom slucaju mleko,ali mi smo pored ekcema imali i dodatne tegobe.Procitaj ovu temu otpocetka,mozda nadjes neke slicnosti.
Sto se tice ad mleka za decu sa alergijom mislim da u Hrvatskoj daju na recept.To bi trebalo da se uvede i kod nas.
Verus pitala sam pedijatra on kaze na tu dijagnozu komisija nece da produzava samo fizijatar i neurolog dolaze u obzir.Sta da ti kazem...user posted image

clock-img

23.03.2011, 11:13

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

IZVORNA PORUKA: ivona19

Verus pitala sam pedijatra on kaze na tu dijagnozu komisija nece da produzava samo fizijatar i neurolog dolaze u obzir.Sta da ti kazem...user posted image

Strašno!!!! Ja mislim da to nije tačno. Rekla sam ti da mi je ženica iz Bg-a pisala da su njenoj kumi produžili porodiljsko još 6 meseci na osnovu alergije na kazein!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

23.03.2011, 11:28

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Mozda treba pokrenuti nesto u novinama?  Ako mogu ikako pomoci izdaleka ja bih...

Ivona: raspitaj se preko nekog drugog doktora ako mozes, nisam sigurna da li pedijatar znao ili ne?