cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Alergija na mlecne proteine

clock-img

09.03.2011, 12:53

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Štarkove bananice nemaju mleka u sebi već samo belance, a odozgo nije čokolada već kakao!
Ja ih sada jedem stalno dok sam na ovom režimu ishrane!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

09.03.2011, 13:04

clock-img

dunja RR

pencil-img

30416

IZVORNA PORUKA: Snelle

Štarkove bananice nemaju mleka u sebi već samo belance, a odozgo nije čokolada već kakao!
Ja ih sada jedem stalno dok sam na ovom režimu ishrane!

e jeste, znam, da imaju nešto što nije posno pa ih ne mogu jesti za vreme posta:)

< Poruku je uredio dunja RR -- 9.3.2011 13:07:32 >

clock-img

09.03.2011, 14:27

clock-img

pipili

pencil-img

54

Snelle,
Ovo je O''cake, integralni keks; ja uzimam sa pomorandzom preliven cokoladom a sastav je sledeci:
integralno brasno,ovsene pahuljice,cokoladni preliv(secer,kakao buter,kakao prah sa redukovanim sadrzajem kakao maslaca,emulgatori e 472c i e476),secer,biljna mast,glukozni sirup,vocni sok pomorandze,sredstva za dizanje testa(natrijum hodrogenkarbonat i amonijum hidrogenkarbonat),so,aroma.
Alergen info navodi samo da sadrzi gluten.
Ima ga i bez cokolade ali meni to nista ne znaciuser posted image

< Poruku je uredio pipili -- 9.3.2011 14:28:34 >

clock-img

09.03.2011, 15:00

clock-img

Verus

pencil-img

11942

puter ima mleka, ja to nisam jela....ali sve zavisi koliko je jako dete osetljivo?

clock-img

09.03.2011, 15:19

clock-img

pipili

pencil-img

54

Verus,
Dobro pitanje, mada da li je problem ako je kakao buter, lupam, ali mozda se pravi samo sa biljnim mastima, kao puter od kikirikija a zove se puter.
Verujem da bi moje dete odreagovalo, bas kazem da sam jedno vreme gladovala dok se nije stabilizovalo stanje.
Svakako, ovo je samo moje iskustvo, nema nista dok se ne proba-razumem da mame nisu raspolozene za eksperimentisanja kad nadju krv u peleni!

clock-img

09.03.2011, 16:01

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: pipili

Snelle,
Ovo je O''cake, integralni keks; ja uzimam sa pomorandzom preliven cokoladom a sastav je sledeci:
integralno brasno,ovsene pahuljice,cokoladni preliv(secer,kakao buter,kakao prah sa redukovanim sadrzajem kakao maslaca,emulgatori e 472c i e476),secer,biljna mast,glukozni sirup,vocni sok pomorandze,sredstva za dizanje testa(natrijum hodrogenkarbonat i amonijum hidrogenkarbonat),so,aroma.
Alergen info navodi samo da sadrzi gluten.
Ima ga i bez cokolade ali meni to nista ne znaciuser posted image

Moja dr bi se na boldovano sigurno namrštila. user posted image

clock-img

09.03.2011, 17:23

clock-img

ivona19

pencil-img

24

Tash hvala na odgovoru.Sta smo sve probali prosto se zacudim kada cujem za neku kremu meni nepoznatu.Probacu.

Snelle takodje i tebi hvala na informacijama za institut.Licno cu ih posetiti.Nisam znala da pregled zakazuju.Da li mozda znas koliko se ceka?

clock-img

09.03.2011, 20:52

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: ivona19

Tash hvala na odgovoru.Sta smo sve probali prosto se zacudim kada cujem za neku kremu meni nepoznatu.Probacu.

Snelle takodje i tebi hvala na informacijama za institut.Licno cu ih posetiti.Nisam znala da pregled zakazuju.Da li mozda znas koliko se ceka?

Ivona, ovde sam pisala šta sam sve probala: Seboroični dermatitis kod dece KLIKNI

clock-img

09.03.2011, 20:54

clock-img

dunja RR

pencil-img

30416

IZVORNA PORUKA: pipili

Verus,
Dobro pitanje, mada da li je problem ako je kakao buter, lupam, ali mozda se pravi samo sa biljnim mastima, kao puter od kikirikija a zove se puter.
Verujem da bi moje dete odreagovalo, bas kazem da sam jedno vreme gladovala dok se nije stabilizovalo stanje.
Svakako, ovo je samo moje iskustvo, nema nista dok se ne proba-razumem da mame nisu raspolozene za eksperimentisanja kad nadju krv u peleni!

ja mislim da su ovakvi puteri bez mleka - skroz na biljnoj bazi

< Poruku je uredio dunja RR -- 9.3.2011 20:55:15 >

clock-img

10.03.2011, 10:12

clock-img

Anoniman

Danas sam dala Maretu 100ml pirinčane vode, i kašikom sam gnječila onih 50 zrna pirinča, pa onda gnječila kroz najsitniju cedku user posted image , uglavnom, od tih 2gr pirinča u pirinčanoj vodi je završilo nešto malicko pirinča... user posted image

Inače, našli smo varijantu da nam lik iz Mađarske donosi Allernovu za nepunih 13eur, pošto zna apotekarku pa mu ona daje povoljnije nego što inače prodaje u apoteci a on nam ne uzima nikakav procenat što nam donosi, jer ne ide zbog nas, nego to samo usput donosi (čovek ne uzima procenat na lekove, baš je divan). user posted image

clock-img

10.03.2011, 19:21

clock-img

ivona19

pencil-img

24

user posted image Tash za Allernovu.Velika je to stavka.
Ja moju Janu koja ima osam meseci jos uvek dojim,a i dosta toga smo uveli u ishranu.Da li ti planiras da mu uvedes onu bezmlecnu kasicu pirinac milupa,na kutiji pise da je od 4.meseca,a ja joj dajem uz voce za dorucak.To se pravi sa vodom i vocem.

clock-img

10.03.2011, 22:08

clock-img

Anoniman

Ne, za sada ne.

Pedijatrica mi reče da mnogo dece ima alergijske reakcije na gotove pir. cerealije, kao na Milupine imaju najređe reakcije, ali da ona savetuje da sama kuvam pirinač, i sa tim se složila i ova dr u dečijoj bolnici.

Da ne misliš da sam neki frik, prvo dete sam hranila gotovim pir. cerealijama, i kupovnim kašicama, večito se busala u prsa kako ne razumem mame koje prave kašice, posebno slatke (slane sam i ja pravila), pa eto mi sad, sve mi se obilo o glavu. user posted image

clock-img

11.03.2011, 10:07

clock-img

ivona19

pencil-img

24

Sta da ti kazem...Zamisli meni oba deteta sa alergijom na proteine kravljeg mleka.Koje su to sanse,ali eto meni se zalomilo.Sada mi je sve mnogo lakse,vec smo sve to prosli.
A  ti kuvaj taj pirinac,bolje nego da mu se vrati alergija.Jeste muka svo to spremanje.Mi smo uveli milupine pirinac i kukuruz,pa i pored toga ja ceo dan zbog nje pored sporeta.Retke su kupovne kasice da pise bez mleka i glutena.Zamisli hipp kasica sa jagnjetinom i povrcem i unutra punomasno mleko user posted image

clock-img

12.03.2011, 10:46

clock-img

Anoniman

Kuvam, šta ću. user posted image
Juče sam mu dala pola kašičice da pojede, i pojavilo mu se par tačkica na čelu. Jel moguće da je od pirinča, majku mu!? user posted image Ja sve kontam da bi se to pojavilo svakako. I danas sam mu dala, danas 1 kafenu kašiku. Videćemo šta će biti dalje. On je nešto nervozan, sav nikakav, sve se nadam da su zubi, a ne da mu smeta pirinač. user posted image

Kolika su tvoja deca?

clock-img

12.03.2011, 14:34

clock-img

ivona19

pencil-img

24

Starija devojcica sest godina i mladja osam meseci.Probacu da stavim tiker.

Ne mislim da su mu tackice na celu od pirinca,pre od nervoze.Zube mi ne pominji mi vec imamo sest.

clock-img

12.03.2011, 23:12

clock-img

Anoniman

Ja se nadam jer ne odustajem od pirinča. 

clock-img

15.03.2011, 14:45

clock-img

ivona19

pencil-img

24

Tash sta se desava?Da li su mu se povukle tackice?
Danas sam bila u institutu i doktor mi je takodje rekao da iskljucim milupine gotove ceralije i da kuvam pirinac i palentu.Da nastavim dijetu i da je dojim do 18 meseci.user posted image Tek sa 18 meseci ce da joj rade probe.Sta cu kad pocnem da radim?Ne verujem da na ovu dijagnozu mogu da produzim bolovanje.

clock-img

16.03.2011, 16:17

clock-img

pipili

pencil-img

54

Ivona,
Meni je dr u Tirsovoj odmah ponudila bolovanje pa se setila da sam na porodiljskom.Cini mi se da bi moglo da se izdejstvuje produzenje,znam da se moze ako dete ima tortikolis,moja kuma je tako produzila a ovo je mnogo tezi problem jer zahteva poseban rezim  ishrane i pripremu hrane na odredjeni nacin.Pokusaj!
P.S.Radili su nam patch test na mleko i pozitivan je,kaze dr da je to tako mala kolicina antitela koja se prave da test iz krvi ne moze da detektuje.

clock-img

16.03.2011, 16:56

clock-img

ivona19

pencil-img

24

Hvala pipili na obavestenju.Nama je dijagnoza anafilakticka alergija na peptide kravljeg mleka.Znaci da bas ima burne reakcije na mleko.Sto se tice bolovanja, probacu.

clock-img

18.03.2011, 22:20

clock-img

Anoniman

Kontam, ako je ANAFILAKTIČKA da bi morala da možeš da produžiš bolovanje, anafilaktički šok nije šala.

Ja, Ivona, mrzim da napišem da je dobro i da se sve povuklo, jer po default-u se onda sledeći dan ospe. user posted image
Danas smo bili na kontroli, i dr je zadovoljna! user posted image Kaže, sme svašta nešto da jede ALI DA JE SVE TERMIČKI OBRAĐENO! Ništa sveže!

Kaže ovako, sem pirinča koji već jede:
- jabuka
- krompir
- blitva
- španać
- bela tikvica
- karfiol
- prokelj
- za šargarepu nisam sigurna šta je rekla, napisaću ispod o čemu je govorila
- kada stignu breskve, kajsije, šljive i višnje sa našeg podnvlja, i to sme.

Svaku namirnicu uvoditi 7 dana. Max rok za koji bi dete moralo razviti alergijsku reakciju ako je alergično je 72h.

Apropo šargarepe reče da ona ima vezanu reakciju sa brezom. Šta to znači? Kod atopičara treba voditi računa o kombinaciji nutritivnih i inhalatornih alergena. Može se dogoditi da dete bude alergično na šargarepu dok breza cveta. No, ja sam se na to nasmejala i rekla da je to za mene previše. Rekla je da dam pa da vidim šta će biti.

Takođe mi je rekla da preskočim bundevu! Kaže, ima jako mnogo alergija na bundevu! user posted image

Naglasila je da jagode, maline i kupine neće jesti pre 2. rođendana.

Kruška ne pre 9og meseca.

Kaže, ako se budem pridržavala ovoga da će sa godinu dana 99% prerasti sve alergije, ili makar većinu.

Za uvođenje mesa je nisam pitala. Ne mogu ga uvoditi dok ne uvedem povrće, pa polako. Sad imam materijala za nekih 2 meseca. user posted image

clock-img

19.03.2011, 09:39

clock-img

ivona19

pencil-img

24

Tash,ala ste vi prosirli jelovnik,svaka cast user posted image

Ovo za sargarepu,bas sam se nasmejala.Ja sam posle jabuke odmah uvela sargarepu.Sta ti je rekla za bananu,mislim da bi to mogao.

Meni je doktor u Institutu rekao da slobodno mogu da uvedem psenicu i to sto sadrzi gluten,jer ako dete je atopijske konstitucije i ima ekcem ne moze biti alergicno na gluten tj.da ima celijakiju.Zanimljivo.

clock-img

19.03.2011, 10:37

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Ivona, kod kog lekara ste bili? Mi smo bili kod dr Prokića.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

19.03.2011, 12:26

clock-img

Anoniman

mama me zbunila jutros, ona tvrdi da je dr rekla za vezu jabuka-breza, a ja sam ubedjena da je rekla sargarepa-breza.
Zanimljivo ovo za celijakliju i ekcem.
Ivona, nismo sve to uveli, tek cemo. Za sada jede samo pirinac, danas je probao jabuku. Nove namirnice smem da uvodim na nedeljnom nivou.

clock-img

19.03.2011, 12:27

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

sad  cveta lesnik i jagorcevina
pa eto da znate

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

19.03.2011, 12:31

clock-img

Anoniman

ima onaj sajt polenns, ili tako nesto, tamo se na nedeljnom nivou po gradovima update-uje sta cveta.
E da, za bananu je rekla ni slucajno, sto mi je i logicno, ne znam kako bih je skuvala (bljak).