Dermalex mi je preporucila dr koja vodi Marka (imunolog-alergolog), kaze da se novo pojavilo kod nas i da se pokazuje kao jako efikasna zamena za kortiko. Meni se u prvi cas nije dopalo, jer kad sam namazala, promena se zacrvenela, ali vec sledeci dan je bila super. Naravno, dr je rekla da zavisi od deteta do deteta sta ce da mu prija. Ima za atopiski i kontaktni dermatitis, i vama verovatno treba za atopiski, kao i nama. I probaj da mazes dete Galsanom, da ti to bude krema za negu.
Naravno, sve kremice isprobaj na jednom delu tela, nemoj decu odmah mazati celu, ali to verovatno znas.
Sto se Elokoma tice, smatram da se on ne moze izbeci, samo treba smisliti kako ga koristiti sto manje. Meni je dr rekla da je bolje da ga namazem cim se promena pojavi, pa da mazem 2 dana, nego da sacekam da ode koza do vraga pa da mazem 10-15 dana. Ali ja koristim razblazen elokom, tzv Elokom u galsani, u razmeri 1:1, kaze dr da je to kao 1% Hidrokortizon, koji je kortiko za oci, a jasno ti je onda koliko je slab.
Ah, da, cena Dermalexa, ne znam tacno, kupila sam Nistatin i Dermalex, oba zajedno platila oko 1000din. Bez recepta.