cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Alergija na mlecne proteine

clock-img

03.03.2011, 22:27

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Mery

Mustela ima dvije kreme za suncanje, ta jedna je za kozu sklonu atopijskim promjenama, na njoj ne pise da je iz grupe stelatopia nego u opisu da je za tu kozu. To je naravno manje pakovanje, i jako je gusta

Super. user posted image Baš smo pre koji dan mama i ja pričale, i ona kaže "Čime ćemo njega mazati na leto sa ovakvom kožom?!"... eto... time! user posted image

clock-img

03.03.2011, 22:29

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Snelle-ma nisi ti,ja sam vise dosadna sa mojom pricom!Izgleda da sam ja nestrpliva i panicim sto se vec jednom ne srede stolice!A osim sto su tvojo bebi gledali creva kamericom,jel su uzimali recimo neku biopsiju ili ne?

clock-img

03.03.2011, 22:42

clock-img

Anoniman

Mery, to je ovo?

user posted image

clock-img

03.03.2011, 22:44

clock-img

Mery

pencil-img

230

Jeste 

clock-img

03.03.2011, 22:45

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

IZVORNA PORUKA: bojkica

A osim sto su tvojo bebi gledali creva kamericom,jel su uzimali recimo neku biopsiju ili ne?

Uh ne i to ne bih ni dozvolila. Ne verujem da ima potrebe za time.
Koliko je prošlo od kako si na dijeti?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

03.03.2011, 22:46

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Mery

Jeste 

user posted image Hvalaaaaaaaaaa

clock-img

03.03.2011, 23:44

clock-img

Anoniman

bojkice, jesi ti rekla da ti beba odbija Allernovu?

Već danima hoću da ti napišem nešto.

Dok sam još davala Marku moje mleko, davala sam u odvojenim flašicama, nisam htela da mešam moje sa Allernovom, i uvek sam davala prvo moje, pa zatim Allernovu, i nije bio oduševljen (naravno)! Ne znam kako ti daješ. Da li daješ da sisa prvo pa onda ponudiš Allernovu? Možda zbog toga odbija? Ako tako daješ, probaj da daš bebi bez sisanja punu dozu Allernove kad je gladna. Možda je u tome fora. user posted image

clock-img

04.03.2011, 08:21

clock-img

pipili

pencil-img

54

IZVORNA PORUKA: Snelle

IZVORNA PORUKA: bojkica

Ja razmisljam,da li je uopste moje dete alergicno na mlecne proteine-jer na pregledu nisu radjene probe-nista!Samo razgovor!

Bojkice, ja sam smorila sa mojom pričom, ali mi smo radili analize, i sve je bilo ok, tj. rezultati su bili negativni na kazein pa alergija na njega ipak postoji!

devojke,
vec sam pisala ranije o tome,kako mi je sad pedijatar objasnila,mi to zovemo alergija na proteine ali je zapravo nezrelost sluznice creva,verus je nedavno bas lepo objasnila,protein iz mleka je velik a sluznica nedovoljno razvijena i ne zaustavlja ga-on prolazi kroz creva i cepa ih.zato to nije klasicna alergija i ne stvaraju se antitela i ne pojavljuje se na kozi osip vec krv u stolici.
bojkice
moras imati malo strpljenja sa tim sredjivanjem creva,to su sad jos uvek ranice iako si na dijeti,prvo 2 nedelje minimun dok izadje mleko iz tvog organizma a onda mozda jos 2 dok ne izadje iz bebinog.sredice se stolica,ne brini,samo polako i bez nerviranja.ja sam bila izgubila nadu ali snelleuser posted image me je ohrabrila i sve se sredilo,da kucnem u drvouser posted image

clock-img

04.03.2011, 09:41

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Snelle-ima 17dana od kako sam izbacila mleko i mlecne proizvode,a bas na dijeti(jaja,riba...) sam od pre 10 dana-od kada smo bili kod gastro.!
Tash-ja cekam da ogladni pa joj dam allernovu-ali place do besvesti i gadi se(izgleda da je mnogo tvrdoglava beba)i onda ja popustim i dam joj da sisa!!!!
Hvala vam punouser posted image

clock-img

04.03.2011, 11:47

clock-img

Anoniman

Zaključila sam da se Marko osuo od stresa, izazvanog mojom i Lukinom nervozom, i njegovim nespavanjem juče ceo dan. Ne znam dal je to moguće, ali što više spava, tačkice sve više blede. user posted image  user posted image

Eozonofili su i ručno prebrojani juče iz razmaza periferne krvi, i normalni su, dakle alergeni su definitivno izolovani iz njega. user posted image

clock-img

04.03.2011, 12:29

clock-img

Mery

pencil-img

230

Moguce je da je na stres, cak reaguju i na prelaz toplo-hladno. Mom Milosu se i sada kad ga izvedem zacrveni na obrazima dio na kojem je imao promjene.

clock-img

04.03.2011, 12:35

clock-img

Mery

pencil-img

230

Bojkice mozda je to malo i problem da prihvati flasicu a ne samo do ukusa. Nama je alernova odvratna ali oni ne poznaju ukuse tako da mislim da je mozda veci problem flasica, bar je nama tako bilo jer je samo sisao i nije znao piti na flasicu. Kada sam prestala da dojim nekoliko dana je bilo tesko jer nije htio flasicu, ja mu navece napravim alernovu i dam, on uzme samo 2-3 gutljaja, ja mu ponudim nakon 5-10 min on opet uzme 2-3 gutljaja, tako smo se mucili 4-5 dana dok on nije prihvatio flasicu i poceo normalno piti. 

clock-img

04.03.2011, 17:37

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Koliko stolica u toku dana imaju vase bebe-i one koje sisaju jel onako treba da bude tecna!?

clock-img

04.03.2011, 17:51

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Jeste, bebicama sto sisaju je veoma tecna stolica.  Moja mala je uvek puno kakila, 5,6 i vise puta na dan, sto se smanjilo kao je odrastala.  I dan dans nekada kaki 3-4 puta na dan, a ima 11 meseci.

clock-img

04.03.2011, 17:52

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Super Taske, bas se radujem!user posted image

IZVORNA PORUKA: Tash

Zaključila sam da se Marko osuo od stresa, izazvanog mojom i Lukinom nervozom, i njegovim nespavanjem juče ceo dan. Ne znam dal je to moguće, ali što više spava, tačkice sve više blede. user posted image  user posted image

Eozonofili su i ručno prebrojani juče iz razmaza periferne krvi, i normalni su, dakle alergeni su definitivno izolovani iz njega. user posted image

clock-img

04.03.2011, 18:11

clock-img

andrijanaMK

pencil-img

15

Moja beba kaki jednom na danu obilno i tecno nekad zeleno nekad zolto, sa sluz ali krvi do sada nema. Evo tako 5 meseca a samo na doenje je i ja 5 - 6 nedelja sam na ishrani bez mleka.
Dali je to normanlno?

When you''re in my arms my life is complete.

clock-img

04.03.2011, 18:57

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Zene,ocajna sam prvi put veceras joj se pojavljuje toliko krvi-uvek su bile sitne tackice koncici veceras mnogo vise,a nisam unosila nista od hrane sto ne treba!Mislim da cu ranije na kontrolu tj da uzmem uput za lezanje u bolnici,posto sam daleko od bg.pa na ispitivanje!

clock-img

04.03.2011, 19:00

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Zene,ocajna sam meni se veceras prvi put pojavljuje ovoliko krvi u stolici!Uvek su bili mali koncici veceras bas dosta!Izgleda da cemo mi ranije na kontrolu tj.da uzmem uput za bolnicu pa na ispitivanje!Nisam unela nista od hrane sto ne treba!Ocajna sam!

clock-img

04.03.2011, 20:04

clock-img

Verus

pencil-img

11942

bojkice, mislim da treba da dalje ispituju, sad vec ne bi trebala da ima toliko krvi....da li ima nesto na guzi gde vidis da bi krvarilo? Da nije pukao kapilar?  Ima li dosta sluzi u stolici ili ne?

Jel ne pijes i jedes nista sojino?

clock-img

04.03.2011, 20:25

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Nema na guzi nista,ne jedem nista sojino!Stolice nisu vise zelene,i ima manje sluzi,ali nije nikada do sad imala ovoliko krvi uvek su bile sitne tackice,sada na jednom mestu vise!Kada je kakila dosta se naprezala i pre nego sto je kakila kao da joj creva krce!Neznam vise stvarno-valjda me dr.nebi vratio kuci onog dana da je nesto zabrinjavajuce,jer sam ja i proslog puta ponela uput za bolnicu i bila spremna da ostanem!

clock-img

04.03.2011, 20:53

clock-img

Verus

pencil-img

11942

bojkice, obavezno reci doktoru, ALI moguce da je od naprezanja pukao kapilar i zato krv.  Prati sad svaku sledecu stolicu, i ja bih bar, sacuvala zadnju pelenu i ondela lekaru da vidi (taj isti dan kad ides ako bude jos krvavih, a nadam se da nece!). 

clock-img

04.03.2011, 21:27

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Hvala puno,ne znam vise sta da mislim!Ona je ok.kao i do sada,ne place uopste da bi rekla da je nesto boli!22.02.smo bili kod dr.-rekao je za 15 dana kontrola,ali otici cu u ponedeljak jer ne mogu da cekam!Bice mi ovo duggg vikend!I da cuvacu pelene!

clock-img

05.03.2011, 16:36

clock-img

ivona19

pencil-img

24

Bojkice nemoj da se brines.Moja starija devojcica je krvarila dva meseca.Cim dobro napreduje,vesela je oni to ne uzimaju za ozbiljno.
Da li su tebi bradavice u redu da nema neka ragda iz koje moze da bude krvarenje?
Verovatno da je bebi pukao neki kapilar u crevima treba vreme da njima sazri iziritirana sluzokoza.
Drzi se.Bice sve u redu.user posted image

clock-img

05.03.2011, 17:47

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Ivona-hvala na podrsciuser posted image .Nemam ragade na bradavicama,neznam sta jos uvek moze da joj smeta!Danas jos uvek nije kakila,samo ima gasove.....a ja samo virim u pelenu!user posted image

clock-img

06.03.2011, 20:57

clock-img

Anoniman

Pre dva dana sam odlučila da Markove promene ne mažem kortikosteroidima, već Galsanom da vidim šta će biti. Juče je izgledalo kao da je sve ok, da će proći, ili makar stagnirati, ali danas je počelo da curka, te sam ga namazala sa kortiko. user posted image Ono što mi nije jasno je to da su mu promene na nogama prošle od Galsane, a leđa i glava se pogoršale. U čemu grešim? U čemu je razlika između nogu, i glave i leđa? user posted image