cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Alergija na mlecne proteine

clock-img

28.02.2011, 12:03

clock-img

pipili

pencil-img

54

IZVORNA PORUKA: bojkica

Ok,hvala-znaci da ne gubim naduuser posted image ,popila je citavih 30ml allernove!
Mislim da nikada necu prestati da virim u pelenuuser posted image !

nemoj da se plasis,ja sam isto bila u haosu i puno sam gresila u svojoj ishrani,jer sam dobila samo smernice,dakle,sta da izbegavam ali sam iskustveno zakljucila da detetu smeta jos i soja i jaje,bar zasad.svakako,to je razvojni problem i trebalo bi da ga deca prerastu,narocito ako se ispoljava samo kao krv u stolici-sa sazrevanjem sluznice creva i to ce prestati a dotad dijeta.
ne znam kako ostale mame ali ja se vratih na devojacku kilazuuser posted image

clock-img

28.02.2011, 12:07

clock-img

pipili

pencil-img

54

IZVORNA PORUKA: Tash

pipili, nisam te zaboravila! user posted image Pošto mamu zaboravim da pitam uvek kad je sretnem, poslala sam joj mail, verovatno će mi već sutra ujutru odgovoriti. Izvini.

ma,ok,nije hitno-ionako sam resila da odlozim uvodjenje zumanceta bar mesec dana pa cu videti.hvala ti,svakakouser posted image

clock-img

28.02.2011, 12:12

clock-img

Anoniman

Baš sam se pre koje veče hvalila da sam izgubila celulit koji sam vredno skupljala od 8og osnovne! user posted image

clock-img

28.02.2011, 12:12

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: pipili

Ok,hvala-znaci da ne gubim naduuser posted image ,popila je citavih 30ml allernove!
Mislim da nikada necu prestati da virim u pelenuuser posted image !

nemoj da se plasis,ja sam isto bila u haosu i puno sam gresila u svojoj ishrani,jer sam dobila samo smernice,dakle,sta da izbegavam ali sam iskustveno zakljucila da detetu smeta jos i soja i jaje,bar zasad.svakako,to je razvojni problem i trebalo bi da ga deca prerastu,narocito ako se ispoljava samo kao krv u stolici-sa sazrevanjem sluznice creva i to ce prestati a dotad dijeta.
ne znam kako ostale mame ali ja se vratih na devojacku kilazuuser posted image

Tačno tako! Treba vremena da se nauči na takav život!

clock-img

28.02.2011, 12:13

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Baš sam se pre koje veče hvalila da sam izgubila celulit koji sam vredno skupljala od 8og osnovne! user posted image

user posted image  svaka ti cast mada ne znam gde si ga drzala kad si ko grancica user posted image  kod tm

clock-img

28.02.2011, 14:37

clock-img

pipili

pencil-img

54

tash,
zaboravih da prokomentarisem-super za rezultate,puj,pujuser posted image

clock-img

28.02.2011, 16:26

clock-img

andrijanaMK

pencil-img

15

Bravo Tash user posted image
Mi cekamo danas rezultati pa videcemo nasi kako su...

When you''re in my arms my life is complete.

clock-img

28.02.2011, 20:27

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: lanajelena

Baš sam se pre koje veče hvalila da sam izgubila celulit koji sam vredno skupljala od 8og osnovne! user posted image

user posted image svaka ti cast mada ne znam gde si ga drzala kad si ko grancica user posted image kod tm

Na guzici i butkama. :)))

Andrijana, javi nam rezultate! Bas sam nestrpljiva da cujem.

Pipili, cekam mamin mail. Obicno odgovara odmah, radje joj saljem mail nego zove telefonom i kad meni nesto treba :), uglavnom, garant je u nekom haosu!

clock-img

28.02.2011, 22:59

clock-img

andrijanaMK

pencil-img

15

super su nam rezultati ezonofili 0,7 a Ige 5,99
yupiii user posted image user posted image
sutra idemo na dr arergologa pa recicu vam kako je moj mali

clock-img

28.02.2011, 23:02

clock-img

Anoniman

Hm, vama je IgE u brojevima. Meni je samo pisalo Nizak nivo antitela. 

clock-img

28.02.2011, 23:05

clock-img

andrijanaMK

pencil-img

15

Pa pise da normalnije kod beba je ispod 15 a nase je skoro 6 znaci najnormalno

clock-img

28.02.2011, 23:06

clock-img

Anoniman

Ma, ne kažem da nije normalno, nego da su drugačiji rezultati. user posted image

clock-img

28.02.2011, 23:08

clock-img

andrijanaMK

pencil-img

15

da da i ja sam se zacudila zasto je drugacije...

clock-img

01.03.2011, 12:22

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Pipili-kod kojeg ste gastro.bili u Tirsovoj-da nije dr.Perisic!Mi smo kod njega!Vidim da si ti ukunula tvojoj bebi probiotik(citam tvoje post.od ranije),meni je taj dr.napisao probiotik forte-i dajem joj-i ne vidim poboljsanje-pa cu ga ukinuti!Snelle mi je preporucila bacilac infantis-ali ga nisam nasla u mom mestu!

clock-img

01.03.2011, 12:23

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Pipili-kod kojeg ste gastro.bili u Tirsovoj-da nije dr.Perisic!Mi smo kod njega!Vidim da si ti ukunula tvojoj bebi probiotik(citam tvoje post.od ranije),meni je taj dr.napisao probiotik forte-i dajem joj-i ne vidim poboljsanje-pa cu ga ukinuti!Snelle mi je preporucila bacilac infantis-ali ga nisam nasla u mom mestu!

clock-img

01.03.2011, 13:17

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Snelle mi je preporucila bacilac infantis-ali ga nisam nasla u mom mestu!

Bojkice, nemoj ni od njega očekivati neko čudo. Kao što sam ti napisala, stolica se nije sredila, ali mislim da je njegova prvenstvena funkcija regeneracija ošetećene sluzokože debelog creva!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

01.03.2011, 15:42

clock-img

pipili

pencil-img

54

bojkice,
upravo smo kod njega bili-sa vise strana sam cula da je vrhunski strucnjak,navodno,najbolji na balkanu.procitala si kakav mi je jelovnik propisao a nije mi preporucio probiotik,ja sam ga na svoju ruku davala ali kako rece tash,oni se sastoje od mleka ili su na bazi mleka i ja sam ga ukinula,tako da se uz dijetu sredila stolica.

clock-img

01.03.2011, 21:29

clock-img

Anoniman

Pipili!!!

Crvenilo nije znak alergije, samo indurat=kao ujed od komarca, ono sto otekne, i to se meri. Ako je vece od reakcije koju izaziva histamin (i to se nabode, kako bi se videla reakcija koja je oko 5-6 mm u promeru, ali ipak individualna, pa moze da bude i manja i veca), onda je alergija. Sto se vremenskog intervala tice, mogu se gledati obe, zavisi o kojoj je bolesti rec. Rana reakcija je reakcija anafilaktoidnog tipa, i ona je najvaznija. Tog tipa reakcija je gusenje kod astmaticara; tzv Quincke-ove edem kada otekne jezik, vrat, usne, lice pa se gusi; ospa po kozi tzv urtikarija/koprivnjaca. Kasna reakcija ukazuje na drugi tip preosetljivosti, manje je vazna, cak se moze reci da se i ne posmatra. Petnaest minuta nakon bocakanja (prick-test ili intradermalni test) se cita reakcija, ja sam posle toga namazala pacijente fenerganom kako se ne bi mucili kasnije sa svrabom, jer mene kao pulmologa je interesovala samo ta rana reakcija. Ako se radi tzv epikutani test (profesionalni alergeni), onda se to cita nakon 48-72 sati, ali se tu ne bocka koza, nego gaza natopljena alergenom stavlja na kozu.

clock-img

01.03.2011, 22:02

clock-img

pipili

pencil-img

54

tash,
hvala na objasnjenju,izgleda da onda ne moram brinuti,jer je definitivno reakcija bila nakon vise sati od bockanja.

clock-img

01.03.2011, 22:04

clock-img

Anoniman

user posted image

clock-img

02.03.2011, 12:34

clock-img

Anoniman

Bili smo na kontroli, dr je prezadovoljna, a ja još srećnija! user posted image

Kaže, promenice na koži više nisu alergija, nije čak ni ekcem, nego kao sitni lšajčići suve kože, koje treba mazati kremom za negu. Preporučila nam je čak novu kremu DERMALEX (ima za atopijski i kontaktni dermatitis), koja je zamena za kortikosteroide, da je probamo na tim promenama.
Kad smo ušli, bila je odlučna da uvodimo šargarepicu i jabukicu, međutim, onda mu je pogledala guzu i rekla NE user posted image , kontrola za 3 nedelje pa ćemo tad videti. Pitah "A pirinač?", kaže, može, ali 2gr na 100ml vode, izmiksirati i dodati u Allernovu. Pa, eto, to ću probati za jedno dve nedelje. user posted image

clock-img

02.03.2011, 14:03

clock-img

bojkica

pencil-img

303

user posted image Tash,Bas mi je drago da ide na bolje!Nadam se da ce i kod nas krenuti konacno!Pozdravuser posted image

clock-img

02.03.2011, 15:39

clock-img

andrijanaMK

pencil-img

15

Eto bili smo kod dr i ni smo bas zadovolni. Sada traze SIge da uradimo, terapija sa antihistaminika povecana od 0,7 - sad 1 ml (inace objasnila je zasto se daje ujutro) pa sada cemo raditi i inhalacije u kuci 2 puta na dan sa Pulmicort pomesan sa fizioloskom rastvoru. Moja dijeta sem isklucivanje mlecnih proizvoda sada uklucuje isklucivanje belanca i sve kikire bademe lesnika smoki cipsovi i sl... za beba isklucivo spavanje i lezanje pod ugla od 45 stepena i kupanje isklucivo samo vodom bez kupke. Za uvezivanje cvrste ishrane - pocinjemo sa krompir, pirinac i jabolkov sok, pa na dalje videcemo spored rezulate od SIge (trazila da uradimo: za mljeka,kazein,belanca,zolcku i sargarepu) a za vospalenu kozu krem Sinoderm N.
To je za sada, nije bas malo i mucno je ali vredi kad se radi za zdravlje mog angela. user posted image

clock-img

02.03.2011, 20:46

clock-img

pipili

pencil-img

54

super,bas se radujem da se stanje popravljauser posted image
reci mi samo,zasto je rekla ne za sargarepu i jabuku zbog guze-jel ojedena?
mom klincu nesto nije"selo"kako treba,danas 2 ZELENE stoliceuser posted image ,dala sam mu jabuku vec 5 dan i danas uvela i sargarepu,mada moze biti i od moje ishrane,jela sam kuvani paradajz...i neki keks,koji se uklapa u dijetu,ima samo gluten.ne znam,valjda ce sutra biti bolje!

clock-img

02.03.2011, 20:50

clock-img

pipili

pencil-img

54

andrijana,
samo da ti pruzim moralnu podrsku,ja ne znam mnogo o alergiji koja se javlja na kozi,moje dete je imalo krv u stolici ali zelim da ti kazem da se ne nerviras ako ikako mozes.
ovo sto imaju nasi klinci ce proci kad malo poodrastu a dotad se treba prilagoditi i terati dalje.user posted image