Bili smo da vadimo krv, i odmah sačekali rezultate!
Marku su vadili iz vene i nije ni zinuo, ni zaplakao! Kad sam ostavila Marka da mu vade krv, vlasik laboratorije, patofiziolog, me je pozvao u svoju kanc, da popričamo (zna se sa mojim roditeljima, pa sam ugrabila priliku da pitam kako to da spec IgE čita alergiju na kazein a ne na mleko. Kaže, on je recimo alergičan na neki gliko-bla-bla koji je sastavni deo glutena, i njemu alergo testovi ne čitaju aleriju na gluten, ali čitaju na taj gliko-bla-bla (nisam zapamtila), pa iako alergo test ne čita na gluten, on ne sme da unosi gluten, jer on sadrži to nešto. Ista je priča sa kazeinom i mlekom. Dok sam izašla iz kanc, moja baka drži Marka, a nema Luke, gde je, on otišao da vadi krv. Sedi med. sestri u krilu i priiiiča, rekao je da je on velik i da mu ne treba mama!
Uglavnom, Lukina KS je odlična!
Markovi eozonofili su super!
0.425 (0.100-0.700)
5.62% (0.800-4.70%)
Procentualno su malo iznad gornje granice, ali kaže dr da je to tako ok, da je to jako malo povišeno, i da mu nije ništa, da nema prisustva alergije!
Takođe, kaže da je bio jako kratko izložen alergenu i da neće imati trajnih posledica, da će prerasti, da ponovimo testove za oko pola godine, da do tad ni ne razmišljam o svemu tome!
I Hgb mu je porastao, pre mesec dana je bio 81, pa nakon otpusta iz bolnice 91, a sada je 101!