cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Alergija na mlecne proteine

clock-img

26.02.2011, 10:56

clock-img

pipili

pencil-img

54

bojkice,ja sam ga pila ,nije imalo uticaja na pojavljivanje krvi,bar kod nas.

clock-img

26.02.2011, 11:01

clock-img

pipili

pencil-img

54

tash,
imam pitanjce,s obzirom da ste se vi najvise nagnjavili sa testovima,mozda mi mozes pomoci-mom klincu se juce popodne,nakon vise sati od koznih proba ipak pojavilo crvenilo oko tackice uboda kod testa na belance i zumance.jel mislis da se to racuna kao da je alergican ili je proslo previse vremena da bi to bila validna reakcija?
thanksuser posted image

clock-img

26.02.2011, 11:15

clock-img

Anoniman

Ne znam pipili, mi nismo radili kožne testove još uvek.
Ali ću pitati mamu danas za ručkom, ona je radila testove na odraslima, ne znam dal se to isto gleda kao kod dece, ali nekakav odgovor će znati da mi da.

clock-img

26.02.2011, 15:28

clock-img

andrijanaMK

pencil-img

15

Tash bas mi je milo za vas user posted image inace mi problem sa egzemom tretiramo sa dr.wolff Daily care of dry skin Linola losion i Linola Fett N Olbad kupka pa smo dobri za sada, a za lice moja zaova mi sprema kremu (ona je dermatolog) isto mi kaze da je linola najdobro resenje za detsku atopiju. Mi dajemo caj Bekutan od kad je bio rodzen , jedan put dala sam mu caj od nane ali nece pa smo se vrastili na Bekutan.

clock-img

26.02.2011, 16:47

clock-img

ivona19

pencil-img

24

Citam vasa iskustva pa reko i ja da napisem rec dve na ovu meni tako poznatu temu.
Imam dve devojcice i obe su alergicne na proteine kravljeg mleka.Starija ima sest godina utvrdjena alergija oko 4 meseca,imala je osip,dijareju,krv u stolici.Sa 12 meseci isla je na kontrolu u Tirsovu dali joj da popije cisto kravlje mleko i zakljucili da je alergija prosla.Ona i dan danas kada popije mleko ima bolove u stomaku i pogorsa joj se stanje sa ekcemom na kozi tako da mi mleko zaobilazimo u sirokom luku.
Druga devojcica ima sada 7 meseci i u isto vreme poceli su se pojavljivati isti simptomi.Sebi sam ukljucila dijetu i jos uvek je dojim mada smo poceli i sa drugom hranom.Ovih dana planiram da je vodim u Institut da vidimo sta dalje.Najveca borba mi je sa ekcemom za sada meni najvise pomaze pantenol krema.Sta vi koristite za kozu sa ekcemom?
Drago mi je sto postoji ova tema da razmenimo iskustva.

clock-img

26.02.2011, 17:50

clock-img

andrijanaMK

pencil-img

15

Cao Ivona dobro nam dosla ja sam takodze nova na forumu

inace mi problem sa egzemom tretiramo sa dr.wolff Daily care of dry skin Linola losion i Linola Fett N Olbad kupka pa smo dobri za sada,

clock-img

26.02.2011, 17:53

clock-img

Verus

pencil-img

11942

mislim da je previse vremena proslo, ali reci ce ti Tash preko mame ili da pitas svog lekara (ako nije isto kao kod odraslih).  Obicno se ceka u ordinaciji, odredjeno vreme i tada se zakljucuje ima li ili nema...

IZVORNA PORUKA: pipili

tash,
imam pitanjce,s obzirom da ste se vi najvise nagnjavili sa testovima,mozda mi mozes pomoci-mom klincu se juce popodne,nakon vise sati od koznih proba ipak pojavilo crvenilo oko tackice uboda kod testa na belance i zumance.jel mislis da se to racuna kao da je alergican ili je proslo previse vremena da bi to bila validna reakcija?
thanksuser posted image

clock-img

26.02.2011, 17:55

clock-img

Verus

pencil-img

11942

ivona, dobro dosla! mi smo imali jako malo problema sa kozom, svega suve lisaje, koji nisu (dr bar kaze) bili pravi ekcem.  I sada ih nekada dobija.  Ja mazem sa Eucerin kremom za bebe=aquaphor jako je gusta, poput vazelina i to fino sanira. Takodje je kupam sa Eucerin kupkom za bebe, i na njoj pise da se svako kupanje limitira na ne duze od 7 minuta (smesno mi bilo, ali tako kaze).  Pa posto je i hladno, kupam je celu svakih 2,3 dana i stvarno ne duze od 10tak minuta, a ostalim danima peremo guzu, lice, i rukice uvece.

clock-img

26.02.2011, 19:06

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Koliko nas ima sa ovim problemom user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

26.02.2011, 19:33

clock-img

pipili

pencil-img

54

tash,
hvala unapreduser posted image
verus,
i meni tvoj zakljucak zvuci logicno,u ordinaciji nije bilo reakcije,valjda znaju sta radeuser posted image

clock-img

26.02.2011, 19:36

clock-img

pipili

pencil-img

54

snelle,
ne znam kako ti ali ja sam poludela dok nisam nasla ovaj forum i vas,zenice,koje ste me smirile i dale mi dobre savete.nazalost nas ima ali bar smo organizovaneuser posted image
meni puno znace vasi komentari i saveti

clock-img

26.02.2011, 20:56

clock-img

andrijanaMK

pencil-img

15

Ja svima vama zahvaljujem ne znam sta bih uradila sama toliko meni znace vase savete sve sam citala sve vreme i mnogo naucila tako da mogu da kazem da sam se vodila vasih iskustva... Pozdrav za sve mame... najlepse iskustvo svih vremena je biti MAMA!

clock-img

26.02.2011, 21:34

clock-img

Anoniman

pipili, mama iznela setalicu za Marka, stavili smo ga, on se odusevio i ja zaboravila da pitam. :( Sutra, obecavam, sad ima goste, bezze mi je da zovem.
Ivona, imas temu o ekcemu i srodnu o seboroicnom dermatitisu kod dece gde sam ja napisala sta sam sve probala.
Evo sad, prestala da dojim, samo je na Allernovi, sa ledja ekcem ne prolazi, na glavici se opet pojavljuje. :( Guza se ojela, opet onaj kandida ojed... Eto mene u ponedeljak kod dr da vidim sta dalje. Mislim da ce morati piti Nistatin, i da vise resimo to.
Mnogo sam umorna od svega!

clock-img

26.02.2011, 21:39

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Joj bre Tash,vi se bas namucisteuser posted image Izdrzi draga,morace i to da prodje.

clock-img

26.02.2011, 21:46

clock-img

Anoniman

Ma, izdržaću, nemam izbora. user posted image
Nije to u onom obliku kao što je bilo, ali ja dobijem traumu kad god vidim neku tačkicu na njemu.
I ustvari sam sada besna, jer sada definitivno više ne dobija ništa od čega bi se mogao osipati, pa se pitam jel sav moj trud bio uzalud!? Jesu džabe mučili i mene i njega!?
Ma, kad odlepim, počeću da se ponašam prema njemu kao prema prvom detetu, sve lepo normalno kao sa zdravom decom, i gotovo... čekamo da preraste! user posted image

clock-img

26.02.2011, 21:56

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: Tash

I ustvari sam sada besna, jer sada definitivno više ne dobija ništa od čega bi se mogao osipati, pa se pitam jel sav moj trud bio uzalud!? Jesu džabe mučili i mene i njega!?
Ma, kad odlepim, počeću da se ponašam prema njemu kao prema prvom detetu, sve lepo normalno kao sa zdravom decom, i gotovo... čekamo da preraste! user posted image

Upravo ovo i ja pomislih. Koji li je sad andrak user posted image kad ne dojis vise? E u PM!!!

Drzim fige da sve bude u reduuser posted image user posted image user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

26.02.2011, 22:08

clock-img

Anoniman

Ah, znaš dr će da kaže da je to jer sam guzu namazala Canestenom, a on je toksičan, pa se to kroz krv bla bla bla... jbt, pa dajte mu Nistatin da to više sredimo, pa neću mazati Canesten!
Ma vrtim se u krug...
U celoj priči, sad kad sam sve isključila ostaje da je to samo ekcem... a ako je samo ekcem, onda će proći, i daj da živimo normalno!

clock-img

26.02.2011, 22:55

clock-img

Anoniman

Možda sam trebala poslušati pedijatra koji mi je nakon otpusta iz bolnice rekao "Daj detetu da jede voće, a ovo će proći kada bude trebalo da prođe. Doji ga, i mani se dijete."
Naime, moj pedijatar tvrdi da je majčino mleko konstantnog sastava, da ne zavisi od majčine ishrane. user posted image

clock-img

26.02.2011, 23:26

clock-img

Mery

pencil-img

230

Tasho ja nisam bila ni na kakvoj dijeti, jela sam sve normalno iako sam znala za alergiju na mlijeko (naravno po savjetu ljekara). Kada je prešao na alernovu trebalo je još nekoliko mjeseci da mu se koža očisti od ekcema (ima atopijski dermatitis) iako nije unosio ništa od mlijeka i mliječnih proizvoda. Sve u svemu moje mišljenje je da je ovde vrijeme jedini lijek. Milos je sada prerastao alergiju ali mu ja jos dajem mlijeko samo u malim kolicinama (povećavacu vremenom)
Mislim da sam ranije nekada napisala o razgovoru sa jednom dr koja ima ćerkicu sa alergijom i atopijskim i ona mi je tada objasnila da je to vezano za njihov imunitet i zrelost crijeva, tj prerastu to kada im crijeva dovoljno sazre i imunitet ojača.

clock-img

26.02.2011, 23:33

clock-img

Mery

pencil-img

230

Milosu sam sve testove radila ja kod kuce, uvodila sam mu najnormalnije sve sto je odgovaralo tom uzrastu samo sam mozda pravila malo duze razmake nego sto bi inače. odreagovao je jos na bjelance pored mlijeka a sve ostalo je prihvatio bez problema. Naravno svaki put kada sam mu nesto uvodila davala sam mu bas malu količinu i postepeno povecavala vremenom. Bjelance i mlijeko sam mu povremeno (mozda svakih 1,5-2 mjeseca) davala po malo da vidim da li jos reaguje. 

clock-img

27.02.2011, 01:09

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Tash drzi se jaka zeno, mora biti boljeuser posted image

clock-img

27.02.2011, 13:14

clock-img

Anoniman

Meni zaista nije žurba za mleko i belance. Što se mene tiče, može to i posle 1og rođendana. Ali daj bre sve ostalo! Odlepiću ako će da mi kažu da mu dajem jabuku i pirinač narednih pola godine, i mislim da ih neću posluštai.

I super što si mi Mery rekla da treba vremena da se koža očisti, sad mi je lakše. Znači da je prosto prošlo malo vremena. Samo... ne znam dal onda to znači da on reaguje na još koju namirnicu koju sam jela... Videćemo.

Inače, zvala je mama dr da pita za ovaj kandida ojed, i naravno dr reče ne canesten! user posted image Sem kanestena sam mazala i Stanicid, na tu terapiju je prošli put prošlo. Ona kaže da se deca senzibilišu na antibiotike baš kožnom upotrebom ove dve kreme, i da na taj način mogu da podstaknem alergiju na antibiotik! Zamislite me sada kako lupam glavom o zid od muke! user posted image
Ona kaže da mu svako previjanje perem guzu i onda zalijem rastvorom soda bikarbone, jer kandida ne može da preživi soda bikarbonu. Onda dobro osušim, i namažem Nistatin. Tako preko dana, a noću kad se ređe prepovija beba, da tada mažem Sebamed protiv ojeda i osipa u debelom sloju. Kaže da ne dajem Nistatin oralno ako je prestao da sisa, jer na koži majke kandida je redovan stanovnik, te bebe koje sisaju češće imaju kandidu nego bebe koje jedu na flašicu koja se steriliše, i da je vrlo verovatno da će se crevna flora sama srediti samo treba malo vremena. Pa, živi bili pa videli...

clock-img

27.02.2011, 16:12

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Vec pet dana sam na dijeti-bez mleka,mlecnih proizvoda,obojenog voca,ribe,itd sve kao sto mi je i gastro.rekao!Beba odbija allernovu,samo doji-mada neznam koliko uopste moze mleka da izvuce jer mislim da ga nema dovoljno!Pojavla se jedna da kazem zuta stolica prekjuce,pa juce i danas opet zelene sa malim ali za moje oko vidljivim koncicima krvi!Da li znaci da sam unela nesto na sta je reagovala ili je jos rano da se poprave stolice!
Izvinjavam se,jer sam dosadna sa mojim pitanjima-ali osim vas nemam kome da se obratim!

clock-img

27.02.2011, 16:41

clock-img

ivaj

pencil-img

1557

Mozda sad lupam gluposti jer se stvarno ne razumem,ali palo mi je na pamet-zasto ne smeju vasa deca,koja su alergicna na proteine kravljeg mleka da piju npr humanu sl?
Danas sam to uzela Jeleni i pise da je bezmlecna hrana(bez proteina krav. mleka) na bazi soje i bez laktoze!?
Jedino ako ni soju ne smejuuser posted image

clock-img

27.02.2011, 17:06

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Meni je gastro. rekao da dijeta vazi i sojino mleko!!!Jer deca koja su alergicna na p.k.mleka postoji mogucnost da su i na soju-ako ne gresim!