cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Alergija na mlecne proteine

clock-img

25.02.2011, 21:48

clock-img

Anoniman

Šta je taj Clarityne?

Od IgE očekuješ da će uglavnom sve biti negativno.
Mi smo vadili Marku IgE i na nutritivne i na inhalatorne alergene. Dr u laboratoriji mi je kazao da je užasno retko da se bilo šta pokaže kod tako male bebe, te da je informacija da ima mali stepen antitela na kazein ustvari značila da je jako alergičan.
Takođe, rekli su mi da to sve nema puno smisla, jer se kod beba to brzo menja, jer oni realno nemaju antitela, tek ih stvaraju, kako sam razumela, i da to što je sada alergičan na kazein, ne znači da bi bio alergičan na njega i za mesec dana, da bi se moglo desiti da se tada očita alergija na recimo jaje a ne na kazein.
Iz tog razloga su mene stavili na eliminacionu dijetu, ako si čitala sve u nazad, onda si videla da sam pisala o tome, čini mi se baš juče.

clock-img

25.02.2011, 21:50

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

Šta je taj Clarityne?

Našla sam, on je antihistaminik.

clock-img

25.02.2011, 21:53

clock-img

Anoniman

Ne znam zašto su vam dali da pijete antihistaminik ujutru. Uglavnom se svrab (kod osipa) pojačava noću, te se antihistaminici preporučuju uveče pred spavanje, pošto malo uspavljuju i ublažuju svrab, da beba može da se odmori. 

clock-img

25.02.2011, 22:01

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Andrijana, dobro nam došla user posted image
Bri, stavi sličicu, što da ne, nekome će možda značiti!
Food challenge neće biti još jedno dva meseca barem, znači ne pre 11 meseci. Planiram da joj uvedem prvo jogurt, pa ćemo videti šta će biti. Nadam se najboljem!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

25.02.2011, 22:26

clock-img

Anoniman

Inače, Marko je zadnji put pio moje mleko 22.2. oko 15h. Od tada je isključivo na Allernovi, i i dalje se osipa. Ništa ozbiljno, ali mu se tu i tamo pojavljuju pikne na telu. Na nogama nikako da prođe, kao i na leđima, kažem, nije ozbiljno, ali ima, a na licu mu se pojavljuju i nove tačkice.
Dakle, ili lekari nemaju pojma, i ja sam džabe bila na dijeti, džabe ga skinula sa sise, džabe zaustavila mleko (još malo ga imam), ili je ovo prekratak period da se alergija povuče... ali alergija na šta kada sam bila na eliminacionoj dijeti???
Malo sam zbunjena... od nedelje idemo da vadimo krv, da vidimo eozonofile, možda budemo pametniji, tada će već biti skoro 7 dana kako pije samo Allernovu.

clock-img

25.02.2011, 22:27

clock-img

andrijanaMK

pencil-img

15

Snelle Hvala
Tash ne znam zasto ujutro i ja sam mislila da je bolje uvece zasto se moj mali mnogo cesa po licu pre spavanje. Videcemo utorak na kontroli. Izvesticu vas sta ce nam reci

clock-img

25.02.2011, 22:31

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Andrijana, obavezno nam javi šta je bilo! user posted image

"Bato, puno te volim"

clock-img

25.02.2011, 22:48

clock-img

briseljancica

pencil-img

111

Snelle mozda da ipak prvo pitam nekog moderatora, mislim malko je bzvz da odjednom na stranici iskoci slika govanceta :) valjda ce videti ovu poruku!
pocela da joj pravim kasice tj zitarice sa tim nekim mlekom koje je varijanta allernova mleka. mm i ja smo smislili, kada bude vreme da prvo pokusamo sa HA mlekom, pa onda ako nema reakcije da posle nekog vremena pokusamo sa jogurtom itd

clock-img

25.02.2011, 22:50

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Ma nema problema, neće da se ljute moderatori user posted image
A kad ste planirali jogurt?

"Bato, puno te volim"

clock-img

25.02.2011, 22:57

clock-img

andrijanaMK

pencil-img

15

Nasi euzonofili su malo nize od normalnih pa sam se zacudila inace moj san je na dojenje do sad bez nikakve dohranivanjem pa plasim se da cu morati da ga prihranjujem od 6tog meseca. Na sta da ocekujem da mi reaguje? Sta ste vi davali posle 6tog meseca vasih bebama?
Moj muz bice otsutan 2meseca(da nije bio on ja bih poludela iz stresa) pa bicu sama na sebe i mnogo mi je vazna necija poddrsca.

Tash mislim da sam citala foruma gde opisujes vas problem sa egzemom na glavu tvoju bebu ali mozda gresim i mnogo mi je bio zao user posted image pa samo sam se pitala daliste resili taj problem.. pozdrav i sve najlepse pozelujem svih

clock-img

25.02.2011, 23:00

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

IZVORNA PORUKA: andrijanaMK

Nasi euzonofili su malo nize od normalnih pa sam se zacudila inace moj san je na dojenje do sad bez nikakve dohranivanjem pa plasim se da cu morati da ga prihranjujem od 6tog meseca. Na sta da ocekujem da mi reaguje? Sta ste vi davali posle 6tog meseca vasih bebama?

A zašto misliš da ćeš morati da ga dohranjuješ? Ili misliš na uvođenje čvrste hrane?

"Bato, puno te volim"

clock-img

25.02.2011, 23:47

clock-img

andrijanaMK

pencil-img

15

da da na to sam mislila, loso sam se izraila

clock-img

25.02.2011, 23:53

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Andrijana, počneš prvo sa pirinčanim pahuljicama - daješ 3 dana, pa onda krompir, šargarepa, jabuka...sve po 3 dana uvodiš da bi videla da li će biti neke reakcije na hranu!

"Bato, puno te volim"

clock-img

26.02.2011, 00:13

clock-img

briseljancica

pencil-img

111

al je veselo u razgovorima mama:)))
04.03. imamo kontrolu kod GI pa smo mislili da joj saopstimo nas plan i da vidimo da li ce ona imati sta da kaze na tu temu. na netu sam nasla da treba pokusati sa 6, pa 9, pa 12...meseci. mozda pokusamo sa HA mlekom kad napuni 9? mada mi to deluje rano obzirom da je do skoro imala reakciju.
eno budi se za prvo hranjenje-vise sisa sad nego kad je bila novorodjence!

clock-img

26.02.2011, 00:32

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Bri, ali zar HA nije hipoalergeno mleko, pa ne bi trebalo da joj smeta user posted image
Molim te mi napiši nakon kontrole u martu šta vam je rekla dr za tu ideju, pošto ja našem nisam saopštila šta planiramo.

"Bato, puno te volim"

clock-img

26.02.2011, 01:52

clock-img

Anoniman

snelle, HA jeste hipoalergeno. Moja dr je flipnula kad je cula da Marku dajem Nestle NAN HA, kaze, sva sreca bio je samo jedan obrok. Pise na njemu da je on kao prevencija od alergija ukoliko beba ima genetsku predispoziciju ali da nije za bebe sa dokazanom alergijom na kravlje mleko.

clock-img

26.02.2011, 01:57

clock-img

Anoniman

andrijana, sad je Marko dobro. Bili smo u bolnici 10 dana i popravili su ga. :) za 10 dana puni 6 meseci, i pocinjemo sa uvodjenjem cvrste hrane. U sredu idemo na kontrolu i tada ce mi reci kojim redosledom uvodim namirnice, pa cu ti pisati. Dr je nesto spominjala prvo voce, ali videcemo sta kaze. Verovatno ce ici one namirnice koje sam ja jela u eliminacionoj dijeti.

clock-img

26.02.2011, 04:57

clock-img

anuksunamun

pencil-img

2597

taso mozes da mi stavis malo oblogicu ...npr umocis pamucnu pelenu u caj od ovsa......

clock-img

26.02.2011, 04:59

clock-img

anuksunamun

pencil-img

2597

Kupke od zobi protiv ekcema:
Pola kilograma neljuštenog ovsa ili ovsene slame kuvajte 5 minuta u 6 litara vode. Ostavite da se ohladi pola sata pa procedite i dodajte u vodu za kupanje. Ostanite u toj vodi 15 minuta, obrišite se (bez ispiranja vodom), pa obolele delove kože namažite nevenovim uljem u koje možete dodati i nekolko kapi esencijalnog ulja lavande. Ove kupke praktikujte tri puta nedeljno. Za to vreme potrebno je svakodnevno piti litar sledećeg čaja:

Divlja dan i noć (Viola tricolor) 200g
Kopriva (Urtica dioica) 100g
Veronika (Veronica officinalis) 100g
Sve biljke pomešajte pa 5 supenih kašika smeše prelijte litrom hladne vode, pa kuvajte 5 minuta. Ostavite da se prohladi pola sata, procedite i pijte u toku dana.

clock-img

26.02.2011, 09:12

clock-img

Anoniman

anuk, naša situacija je malo specifična, zbog moje alergije na polene, Marko se ne sme izlagati ničemu takvom.

Kopiraću tvoj post u temu o ekcemu.

clock-img

26.02.2011, 09:46

clock-img

bojkica

pencil-img

303

Da li se u toku eliminacione dijete sme piti hippov caj za dojilje?

clock-img

26.02.2011, 10:33

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

A koji je sastav tog čaja?

"Bato, puno te volim"

clock-img

26.02.2011, 10:40

clock-img

bojkica

pencil-img

303

komorac,kim,anis,kopriva,maticnjak,dekstroza,bez glutena,laktoze i vestackih boja!

clock-img

26.02.2011, 10:42

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Ja bih ga pila! Nema ništa što bi smetalo detetu, čak sve to odgovara i bebama, jer smanjuje grčeve.

"Bato, puno te volim"

clock-img

26.02.2011, 10:53

clock-img

Anoniman

mislim da bi ti alergolog rekao ne. Tu je kim, a meni rekose nista kostunjavo. Tu su te biljke, komorac, maticnjak, a meni rekose nista sem caj od bosiljka. No, mi smo bas specifican slucaj, mozda se to odnosilo samo na nas.