Citam vase postove, pa sam i ja morala da se ukljucim u ovu pricu.
Istina, jos davno sam obecala da cu da ispricam svoja iskustva iz Betanije.
Primljena sam u Betaniju 15.04.2009. godine ujutro, a CR je uradjen sutradan. Iz Betanije smo bebice i ja izasle 23.04.2009. godine. Moja iskustva su vise nego pozitivna. Generalno, celokupno osoblje je bilo vrlo profesionalno, od zena koje ciste, preko glavnih sestara, sestara iz soka, ginekoloskih sestara, pedijatrijskih sestara, do ginekologa, pedijatara i anesteziologa. Za tih 8 dana koliko sam provela u Betaniji, promenila sam vise cimerki i koliko sam videla sve su imale isti tretman. Ne kazem da je celokupno osoblje 24 h bilo nakezeno od uha do uha, ali to ni ne moraju. Svi su bili ljubazni, profesionalni i radi da pomognu. Kad je trebalo da nas nam oobjasne proceduru anestezije, nam daju informacije o bebama, da nas izmlazaju, sterilisu izmazalice, previju rane, pomognu pri tusiranju, promene posteljinu jer se prosulo mleko, skuvaju caj (cak nekima i kafu), premeste i ponesu kofere... Istina, nije im to sve u opisu radnog mesta, ali im je izgleda svima bilo u opisu covecnosti. Koliko sam primetila ni jednoj cimerki nesto nije odbijeno od zahteva. Moguce je i da smo mi bile prilicno skromne u zahtevima, ali ipak mislim da su se zaposleni u Betaniji pokazali kao vrlo profesionalni.
Hvala im.
Najvecu zahvalnost mom ginekologu koji me je porodio (i ostavio savrsen rez) doc. dr Arturu Bjelici.