cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Betanija Novi Sad

clock-img

27.03.2012, 11:15

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

IZVORNA PORUKA: Torbica

Naravno, svako prema mogucnostima, ja opet po tom principu i prema divnom iskustvu idem kod dr koji ce me i poroditi, kao i ranije. Pozz

sta svako po mogucnostima user posted image
a sto svi idu na privatne preglede a na porodjaj u drzavnu Betaniju a ne na privatnu kliniku user posted image
krajnje slajmerajski je od *****i porodilju , kao ja ti nisam vodio trudnocu
pa sta ?
ona sad treba da se porodi na parkingu ili da krepa ???
mislim sve je otislo u tri

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

27.03.2012, 11:21

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Olga,nemoj se nerviras user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

30.03.2012, 16:34

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

IZVORNA PORUKA: Torbica

Biljo, idealno ti je da ides kod dr koji ce te poroditi, tj koji radi u Betaniji. E sad naravno, sve je stvar dogovora. Ja nisam htela da mi jedan dr vodi trudnocu a drugi me poradja, tj prvi put me vidi. Naravno, svako prema mogucnostima, ja opet po tom principu i prema divnom iskustvu idem kod dr koji ce me i poroditi, kao i ranije. Pozz

iskreno ne znam kada sam poslednji put cula da je nekoga dr porodio... meni je samo dosao da me usije. to sve odradjuje babica, bar je tako bilo kada sam se ja poradjala i kada se i se poradjale drugarice, sestra, snaja... cak i ako imas vezu dr te kasnije samo obidje... ok, sigurno ima izuzetaka...
opet ponavljam da mlade mame, tj trudnice ne citaju mnogo losa iskustva, nije to bas sve tako crno kao sto mnoge pisu. naravno desi se i lose iskustvo ali kao i u svakoj drugoj bolnici...

clock-img

11.04.2012, 10:48

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

sta svako po mogucnostima user posted image
a sto svi idu na privatne preglede a na porodjaj u drzavnu Betaniju a ne na privatnu kliniku user posted image
krajnje slajmerajski je od *****i porodilju , kao ja ti nisam vodio trudnocu
pa sta ?
ona sad treba da se porodi na parkingu ili da krepa ???
mislim sve je otislo u tri

Kao i sve u ovoj zemlji, sve je tako kako je, jadno. Privatno kod dr koji radi tamo gde treba da radi... Nema tu odmeravanja, jednostavno, babica je tu, a dr ti se pojavi ako zapne. Ako nemas dogovor prethodno. Ali kad zapne, ko to zna, kako ce se zavrsiti. Pa vi izvolite.... Super je kad cujes, nisam imala vezu i super sam prosla, ali nazalost ima i onih koje prodju kao bos po trnju....

clock-img

11.04.2012, 16:54

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

jeste ali ima mnogo i onih koji imaju vezu pa prodju isto kao bos po trnju ili i jos gore.. pravila nema, molis Boga da sve bude u redu sa bebanom a ti se potrudis da slusas babicu i odradis sve kako treba i bez dranja jer se ne potrebno trosi snaga i samim tim je tezi porodjaj jer nemas snage da guras bebu. meni je pola posla odradila skolica, a cetvrtinu babica i cetvrtinu ja...

clock-img

11.04.2012, 17:45

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Meni je ovo kriminal! I ono, da te muz i dete gledaju "pod prozorom"...jbt uzas

IZVORNA PORUKA: New Mom

IZVORNA PORUKA: slavica.

Nego zene,sad mi je nesto palo na pamet. Dala mi je patronazna neki spisak za bolnicu,i sad meni nesto nije jasno. Znam da vecina pominje te neke mrezaste gacice,a na tom spisku ih nemam. Znam da je to od porodilista do porodilista drugacije. Jel se u Betaniju nose te gacice,i koliko?

Ne, samo za otpust. Nema šetnje (sem do kupatila a to je u istoj sobi), nema poseta.

clock-img

11.04.2012, 20:59

clock-img

jance

pencil-img

6439

ma ni pod prozor ako si u onim sobama koje su okrenute prema "nicemu" .. gledali smo se za nedelju dana 3 puta preko monitora i to je bilo sve. svaki put kad sam se priblizila vratima pomislila bi da mi je beba u rkama sada bi pobegla. ko zatvor!

Bez dece kuća ne raste

clock-img

11.04.2012, 23:43

clock-img

Anoniman

Ja setala. Bilo je poprekih pogleda ali samo sam ih ignorisala - bre ledja mi otpala od lezanja, morala sam malo da procirkulisem noge. A adrenalin samo pici-ne spava mi se (e, i opet, da mi je ova pamet a one godine :O))) ), beba samo spava (jojojojojoj), cimerka spava, na tv samo ono o dojenju ...
Mislim da je meni bila dr, ali ne secam se. Ja sam imala oci samo za babicu. Da mi nije te zene ni usisivacem me ne bi pokupili! Hladna, mirna, stalozena, sve ono sto nisam ja bila. I da sam vikala - jesam, trpela dokle sam mogla vec kod 9 prstiju nisam htela, bilo mi lakse. Doduse, dotle je disanje zaista pomagalo, kad su kontrakcije sustigle jedna drugu i sve bilo jedna dugacka kontrakcija, nije bilo svrhe.
Za posete je posebna prica. Tata mi je pricao kako je njegova mama lezala u bolnici kad je on bio mali i kako im nisu dozvoljavali posete, pa je preskakao ograde, a zene koje su lezale sa njegovom mamom su mu cuvale puding koje su dobijale za uzinu. To je bilo pre 60 godina. Zapitas se ... U kojoj vremenskoj kutiji smo mi zatvoreni?

clock-img

12.04.2012, 09:00

clock-img

jance

pencil-img

6439

i ja sam setala po odeljenju i nisu me popreko gledali da budem iskrena, samo po koji komentar: nesto si ti brzo krenula user posted image
sto se TVa tice, cimerka i ja smo bile u dogovoru, trazile da nam donose velike Minakvine flase a ona bila visoka, kad se ispravila je mogla sa flasom da promeni kanale, tako da sam se ja uvece razbijala od Fox Life, koji kuci nemam.. a pocela sam da spavam onako cestito tek kad su me premestili u drugu sobu a majstora odveli na suncanje, do tada je i mene drmao adrenalin. no ja nisam imala taj problem, mojoj cimerki su sto puta nudili da vode bebu na odeljenje beba sa carskog reza ali je ona bila na varijantu : ja sam je rodila, samnom ce biti, pa nije dala (posle joj bilo zao).

Bez dece kuća ne raste

clock-img

12.04.2012, 21:54

clock-img

Anoniman

sto se TVa tice, cimerka i ja smo bile u dogovoru, trazile da nam donose velike Minakvine flase a ona bila visoka, kad se ispravila je mogla sa flasom da promeni kanale

jbg, moja bila niza od mene a ja nisam sa ranom mogla da se posteno ispravim user posted image

clock-img

12.04.2012, 22:29

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

nama uopste nisu pustili da gledamo to za dojenje, nego samo drugi dan dosla neka sestra i pokazala nam...
a i ja sam setala. isla po sestre posto je Ema dosta povracala prvi dan, tako da sam svakih pola sata isla po njih i niko mi nista nije rekao...

clock-img

12.04.2012, 22:46

clock-img

boba 11

pencil-img

1291

Subotom ima zanimljiva emisija o nasim porodilistima U 17.00 na b92 info .Uglavnom su svi nezadovoljni ali ima i izuzetaka.A kako se dr braneuser posted image .Prosla emisija je bila na temu tate na porodjaju pa je neki dr iz BG-a konstatovao kako nije moguce jer nema uslova zato sto su pregrade od stakla i nije u redu da tudji muzevi gledaju kako se neko poradja u susednom boksu a na pitanje -da li se moze nekako pregraditi npr zavesama odgovor je bio pogodite -NE.Kratko i jasno.Naravno nikome nije palo na pamet da ta stakla ofarbajuuser posted image

clock-img

23.04.2012, 14:20

clock-img

Nestrpljivaa

pencil-img

754

Mene zanima da li nekog pregleda dr.Bogavac i ako neko zna gde ona ima privatnu kliniku?

clock-img

23.04.2012, 15:11

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: Nestrpljivaa

Mene zanima da li nekog pregleda dr.Bogavac i ako neko zna gde ona ima privatnu kliniku?

Poslala sam ti pp.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

23.04.2012, 15:18

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: jance

ma ni pod prozor ako si u onim sobama koje su okrenute prema "nicemu" .. gledali smo se za nedelju dana 3 puta preko monitora i to je bilo sve.

Prošli put sam bila u takvoj sobi, sada hvala Bogu gledala prema glavnom ulazu. Ali ovaj put monitor je bio u kvaru.

IZVORNA PORUKA: jance

sto se TVa tice, cimerka i ja smo bile u dogovoru, trazile da nam donose velike Minakvine flase a ona bila visoka, kad se ispravila je mogla sa flasom da promeni kanale

Tako sam i ja radila, nijedan daljinski nije radio.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

05.06.2012, 16:43

clock-img

miva

pencil-img

365

Prvi dan, posle porodjaja, kada su me spustili u sobu, smestili su me na Frendli, bez bebe (porodila sam se 25 dana pre termina pa je bebana isla jedan dan u inkubator a onda na poluintenzivnu negu) u sobi nas tri, njih dve sa bebama a ja bez moje bebane i jako zabrinuta, celu noc nisam oka sklopila. Sutradan oko podne, moje cimerke otpustaju kuci a mene premestaju u sobu pored, dve nove cimerke druzeljubive i pricljive a ja nisam. I one imaju svoje bebe pored sebe a moja nije samnom. Treci dan me spustaju u prizemlje, konacno se vidim sa mm, koji mi je u tim trenucima zaista bio jako potreban! Dvokrevetna soba i cimerka sa kojm provodim tri dana je SUPER! Tu dole su majke bez beba, tj. cije su bebe na poluintenzivnoj nezi. Cimerka mi odlazi kuci i dolazi mi nova cimerka sa kojom provodim jedan dan i ja idem kuci. Ne Frendliju - katastrofa, vizita projuri ni ne pogleda te kako treba! Pedijatrijska vizita uzas, kazu ti samo onosto oni hoce a ti sto pitas to nikog ne zanima! Izuzev dr Hrabovskog kojim mi je sve lepo objasnio i nisam morala ama bas nista da ga pitam jer mi je sve pojasnio! A dole, u prizemlju je bilo super, nekako se znao red! Sestre su starije, iskusnije i moram naglasiti MNOOOOOGO pazljivije!

clock-img

08.06.2012, 13:05

clock-img

Cunce

pencil-img

348

Uh, molim samo trudnice da se ne drže negativnih priča k'o pijane plota.
Sve je individualno, svaka trudnoća, svaki porođaj, svako iskustvo... Pa imala sam koleginicu na faksu koja se na profana žalila na sav glas, a čovek prema njoj kao i prema nama, nego jednostavno njoj sve smeta.. Nekad je problem i do mama, samo što nijedna neće priznati da je pogrešila user posted image Kontam da je i bitno kako razmišljamo i kako se ponašamo, nekako mi se čini da, kod osoba koje sam sretala, one koje zrače negativnu energiju i pesimistične su, obično i navuku neku bedu na vrat i obrnuto, mada nema pravila.
Tu smo gde smo, pa evo zaova se porađala u inostranstvu, njena priča u odnosu na one koje čujem ovde je bajka, ali ne treba sad zbog toga da kukam, ja se ne porađam tamo već ovde, ne mogu da biram jer ne'am par hiljada evra user posted image
Znači, trudnice, nema kukanja "kako ću u ovo porodilište, kako u ono". Čekajte da sve prođe, pa onda jebite nekom mater, ako je potrebno :) I imajte na umu da se bebac namuči i više od nas, mi treba da ga proguramo, ali zamislite kako je njemu nakon 9 meseci ljuljuškanja- bam!, ajde, bebo, prođi sad ovde user posted image
Najbitnije je da čovek ne paniči, da se potrudi ljudski, sluša babicu i da skonta da to što boli ne boli tek onako, rađate bebu, pobogu!!
Mi za par dana idemo na Betaniju, bilo dobro ili loše iskustvo, ja ću pisati, bez preterivanja, obećavam :) Ali ni to ne treba nekom da bude vodič, rekoh već, svako iskustvo je različito, a i umem da budem dosta pozitivna pa da mi ne smeta ono što druge ubija u pojam :)

Ja sam, inače, visila na forumima na početku trudnoće, čula razne priče, čitala knjižice (kod nas nema školica) i tako.. Prikupljala informacije i shvatila da treba da dam sve od sebe i ostanem staložena u najbitnijim momentima, a ostalo kako bude user posted image

clock-img

08.06.2012, 13:11

clock-img

Cunce

pencil-img

348

Za mrežaste uloške je neko pitao user posted image
Pedijatrijska sestra koja tamo radi mi je rekla da inače ne bi trebalo uopšte nositi gaćice i da odmah vratim one pamučne koje sam spakovala user posted image Da se ne žalim posle kad napravim još veći problem kad me stisnu user posted image

Ali, mrežaste tolerišu, kao, ne bi ni njih trebalo, ali mogu se nositi (osim za vreme vizite) user posted image

Nego, toliko sam se opterećivala oko gluposti, da sam i zaboravila šta ću tamo user posted image
Sad kad malo bolje razmislim, samo da porođaj prođe kako treba, a beban i ja živi i zdravi, pa ću i gola d'idem ako treba, ništa drugo mi nije važno user posted image

clock-img

08.06.2012, 13:14

clock-img

Cunce

pencil-img

348

IZVORNA PORUKA: slavica.

Nego zene,sad mi je nesto palo na pamet. Dala mi je patronazna neki spisak za bolnicu,i sad meni nesto nije jasno. Znam da vecina pominje te neke mrezaste gacice,a na tom spisku ih nemam. Znam da je to od porodilista do porodilista drugacije. Jel se u Betaniju nose te gacice,i koliko?

Ja odgovorila user posted image
Spakovala 10 komada, s tim što će mi poslati svekrva ako zafale :)

clock-img

08.06.2012, 13:37

clock-img

jance

pencil-img

6439

mislim da "zadovoljnost" porodilistem pre svega zavisi od 1000 sporednih faktora koji mogu a ne moraju da se poklope u trenutku boravka. prvo jeste ta navala hormona koju dozivljavas posle porodjaja i sa kojom neznas ni sama kako da se nosis, pa sestrice koje su verovatno prebukirane sa toliko beba i svim sto se desava oko njih, a nije ni njima svaki dan praznik, pa lekari, pa opsto zdravstveno stanje mame i bebe, pa situacija koja nas ceka kuci i tako to...

Bez dece kuća ne raste

clock-img

08.06.2012, 13:49

clock-img

Cunce

pencil-img

348

jance, pa to je to, lepo si sklopila user posted image
poenta je da nećemo svi proći isto, zavisi od njih tamo, ali i od nas, zato ja i čekam da vidim kako će biti, neću da padam u očajanje zato što se večina žali user posted image

clock-img

09.06.2012, 15:21

clock-img

Cunce

pencil-img

348

A može li suprug da prisustvuje porođaju? (znam da, i ako može, mora se to platiti, ako neko zna pouzdano, nek kaže i koliko, mada nije bitno, platio bi on samo da bude uz mene, mislim, neke normalne pare, ne bih ga pustila da tutne 1000 evra za nešto što bi trebalo da bude besplatno, bolje za bebu pare da čuva)

clock-img

09.06.2012, 15:42

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

ne moze otac da prisustvuje porodjaju,bar ne prirodnom a za carski mislim da moze ako si neka poznata licnost ili imas debelu vezu i u slucaju da je u pitanju emisija vreme je za bebe

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

09.06.2012, 17:11

clock-img

JMPM

pencil-img

2751

U Betaniji nije dozvoljeno prisustvo oca na porodjaju.

clock-img

09.06.2012, 21:06

clock-img

Cunce

pencil-img

348

Pa dobro, ionako smo odustali jer se nismo informisali na vreme user posted image
Ovog puta tako, za sledeći ćemo videti onda gde dopuštaju, ne znam..
Slavna nisam, carskom ga ne bih ni pustila da prisustvuje, a da me snimaju - ne, hvala user posted image
Mada, jeste mi krivo što u inostranstvu muž može bez problema da prisustvuje, besplatno. Ali šta sad, ovde je tako kako je, a ja se ovde porađam, pa ću pregurati bez njega user posted image