cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Betanija Novi Sad

clock-img

10.11.2011, 17:04

clock-img

Guardian

pencil-img

221

Zaboravih da vas pitam, koliko se dugo lezi u sok sobi ili intenzivnoj nezi nakon carskog reza?

Kad mogu koristiti mobilni? Imam li prava na njega i kada?

clock-img

10.11.2011, 17:15

clock-img

jance

pencil-img

6439

juu covece najezih se... kako sam procitala vest, bas su pustili na RTV prilog o tome... kao prvo, to se desilo tog dana kad sam se ja porodila, iliti 15og... znam da je nesto bilo, jer su sestre stalno pricale o nekom "incidentu" a mm je video komb Konkordije pred Betanijom dok su cekali da se porodim i da me vide. a i zbog toga dezurna lekarka skoro nije pustila ekipu iz Vreme je za bebe da dodju gore u porodjajno...
a sto je najgore, sada na RTVu vidim sliku, ta zena je samnom bila u grupi na vezbama!!!! strasno!

Guardian za carski ne znam, porodila sam se prirodno, al mislim da ce ti dati mobilno cim se probudis iz anestezije...

Bez dece kuća ne raste

clock-img

10.11.2011, 17:40

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

Procitala sam dve horor price vezane za dve prenete trudnice. Kad samo pomislim... Jadni ljudi... I srecom nisam bila u Novom Sadu...

clock-img

02.12.2011, 22:37

clock-img

beboni

pencil-img

35

Jel neko zna kako doci do epidurala u betaniji. Ako neko nesto zna molila bih vas da napisete...
user posted image

clock-img

03.12.2011, 15:44

clock-img

Anoniman

zaboravi na epidural. ja sam se raspitivala kod glavnog za anestezije - nema epidurala jer nema anesteziologa. rade samo dvoje, od toga je jedan na stand by za hitne slucajeve a drugi je tu za carske, kojih ima u poslednje vreme na kamare. ako ima neki jos nacin da se dobije - meni ga nisu rekli. zato se za sledeci porodjaj selim u bg, tamo ne prave problem.

inace, koliko sam se plasila doktora i babica, meni je strava bilo iako mi je porodjaj bio bolan i po merilima doktora. da nije babice donke mislim da ne bi izdrzala, zena je bila divna, puna podrske i smirena do kosti!
ne znam ime dr koja me je poradjala ali sam je u glavi nazvala "vesela" posto se stalno zezala i smesila. imala sam utisak omiljene tetke, a ne zene koja drzi skalpel.
dr ilic mi se ne svidja, covek je uspeo u sred kontrakcije da ubaci ideju da necu da saradjujem jer ne moze da mi prokine vodenjak. stvarno! mislim, stvarno?!

zamerku imam na nocnu smenu i na patologiji i gore u novom bloku (vrlo neljubazne sestre u opticaju) kao i na informacije koje smo dobijale od sestrica - ne mogu da se dogovore kako i sta treba da se radi. sto sestara - hiljadu razlicitih informacija. te hrani prirodno, te nemoj, te na kasicicu te na spric, te jedna ga pokrije - hladno mu je a za njom udje druga koja ga otkrije - za ime sveta pretoplo je! ova obuce ovako, ova onako, ova kaze peri ranu samo jednom dnevno, ova kaze perkas na svaka 2 sata ... mislim, shvatile ste. zaista bi volela da se usklade i sestre i sestre u skolici, pucala mi je glava prvih dana od informacija. na kraju smo uradili kako smo mi mislili da treba. bebi je dobro, mene je rana zezala dve nedelje. moj vam je savet da nadjete ili mamu dvadesetoro dece pa da je pitate ili ako ne moze drugacije nadjete najstariju sestru u porodilistu i slusate nju. 20-30-40 godina iskustva ipak znaci nesto.

clock-img

03.12.2011, 15:58

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

ako ides privatno kod nekog od dr koji radi i u betaniji mozes da dobijes epidural (mada ni tada nije 100%siguran) u suprotnom nema sanse...

clock-img

07.12.2011, 00:18

clock-img

beboni

pencil-img

35

Da, tako sam i cula, ali nadala sam se da ipak neko nesto zna gde bih mogla da iscackam neku informaciju o epiduralu i da je to ipak izvodljivo,ali...nazalost...prepustene smo bolu...user posted image to mi je drugi porodjaj pa bas imam strah jer sam na prvom prosla katastrofalno...
Ostaje mi da ovih zadnjih mesec dana samu sebe hrabrim i ulivam snagu...

clock-img

07.12.2011, 11:07

clock-img

jance

pencil-img

6439

i da pokusas da nadjes neku vezu da te malko bolje gledaju kad budes tamo, to ti je jedina opcija trenutno. ili se prijavi za Vreme je za bebe ko ja user posted image

Bez dece kuća ne raste

clock-img

08.12.2011, 08:08

clock-img

beboni

pencil-img

35

...ah.. kakva veza.. nemam nikog..a znacilo bi samo da ti lepu rec kazu dok si u onim mukama...a ne da prevrcu ocima kao da si poslednji zlikovac. lepo su rekle zene da su cistacice ljubaznije...

clock-img

08.12.2011, 08:32

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Guardian

Zaboravih da vas pitam, koliko se dugo lezi u sok sobi ili intenzivnoj nezi nakon carskog reza?

Kad mogu koristiti mobilni? Imam li prava na njega i kada?

U šok sobi si nulti dan (dan operacije). Tamo te prvi put dižu na noge, već to veče kada si imala CR.
Sledeći dan (ako je sve ok) prelaziš na Poluintenzivu, i tamo si do kraja, kući ideš treći dan (ako je sve ok).

Sada se mobilni sme koristiti već u šok sobi (kada sam rodila prvo dete pre 5 god, nije smelo), samo ugasiš zvuk, i gledaš da te dr ne vidi (sestre se ne bune). Telefon sakrivaš pod jastuk tokom vizite.

clock-img

08.12.2011, 10:29

clock-img

jance

pencil-img

6439

IZVORNA PORUKA: beboni

...ah.. kakva veza.. nemam nikog..a znacilo bi samo da ti lepu rec kazu dok si u onim mukama...a ne da prevrcu ocima kao da si poslednji zlikovac. lepo su rekle zene da su cistacice ljubaznije...

i ja sam bila u istoj situaciji, znala sam da nikakvu vezu tamo nemam niti cu uspeti da nadjem, pa sam se prijavila za emisiju i mogu da kazem da pretporodjajno i porodjajno su bili jaako ljubazni kad su culi da kamere dolaze, e da ih samo vidis user posted image
al zato Baby friendly katastrofa teska, ne pozeleti ni najgorem neprijatelju.

Bez dece kuća ne raste

clock-img

09.12.2011, 22:38

clock-img

beboni

pencil-img

35

Stvarno si se prijavila u vreme je za bebe...user posted image user posted image jel si bila na TV-u...jaojj suuuupeeeer. I kakvi su utisci?
user posted image

clock-img

12.12.2011, 22:08

clock-img

zeci

pencil-img

164

da li zna neka ood vas iz N.S. da li dr Segedi jos uvek radi na Betaniji

clock-img

13.12.2011, 09:56

clock-img

Anoniman

Ne, otišao je u penziju, sada radi u svojoj ordinaciji.

clock-img

13.12.2011, 11:19

clock-img

jance

pencil-img

6439

IZVORNA PORUKA: beboni

Stvarno si se prijavila u vreme je za bebe...user posted image user posted image jel si bila na TV-u...jaojj suuuupeeeer. I kakvi su utisci?
user posted image

jesam, al jos nismo bili. bicemo kazu pocetkom februara prikazivani. utisci su super. bili su prema meni savrseni barem u pretporodjajnom i porodjajnom...

Bez dece kuća ne raste

clock-img

13.12.2011, 11:20

clock-img

jance

pencil-img

6439

IZVORNA PORUKA: zeci

da li zna neka ood vas iz N.S. da li dr Segedi jos uvek radi na Betaniji

radi privatno, ima ordinaciju na Bulevaru Cara Lazara, ulaz pored MC-a

Bez dece kuća ne raste

clock-img

13.12.2011, 21:37

clock-img

zeci

pencil-img

164

jance,
ynam da radi privatno kod njega vodim trudnocu, nikad ga nisam pitala da li radi jos uvek u betaniji zato sto ne pripadam novosadskom porodilistu nego nazalost porodilistu u sremskoj mitrovici, jos na pocetku mi je sestra koja radi kod njega rekla da je u penziji, a skoro mi drugarica prica da je njenoj drugaricu radio carski rez u betaniji nedavno... pa mi nije jasno, kako kad je u penziji...user posted image

clock-img

13.12.2011, 22:01

clock-img

Anoniman

Ja sam se porodila pre 15 meseci, sa mnom je bila devojka kojoj je on vodio trudnoću, poslao ju je na CR, ali joj je CR odbijen, kao nije bilo indikacija. Ne pitah je dal je tada radio u Betaniji, ali da jeste, zašto se ne bi sa njom dogovorio da ona dođe u njegovo dežurstvo i da se odradi kao "hitna" a ne da resira da žena bude odbijena za CR? Sve u svemu, ne znam dal je tada još radio u Betaniji. 

clock-img

13.12.2011, 23:07

clock-img

zeci

pencil-img

164

sa njima se izgleda sve moras dogovoriti, al znas na koji nacin...preko koverte

clock-img

13.12.2011, 23:09

clock-img

Anoniman

Sva sreća pa se ne porađamo svaki dan, pa sam stava da za svoj komfor i bezbednost bebe pa i same sebe, rado dajem koverte. Dajemo koverte i za mnogo manje bitne stvari u životu. user posted image

clock-img

14.12.2011, 11:55

clock-img

zeci

pencil-img

164

slazem se, samo sto je to pre bilo za komfor i sigurnost, pa ko moze priusti, a sad se svelo na to da bez toga ne moze, inace si naj..o ko zuti user posted image  

clock-img

14.12.2011, 12:01

clock-img

Anoniman

Znam... user posted image

clock-img

14.12.2011, 12:04

clock-img

bokicans

pencil-img

1949

Pa zar nema Segedi doktor i Segedi doktorica?

clock-img

14.12.2011, 12:10

clock-img

Anoniman

Ne znam da ima Segedi doktorica. (što naravno ne znači da ne postoji)

clock-img

14.12.2011, 14:31

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

IZVORNA PORUKA: bokicans

Pa zar nema Segedi doktor i Segedi doktorica?

Segedi Blazenka user posted image mislim da ima

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !