Postovane forumasice,
obzirom da sam ja imala 1000 nedoumica pre odlaska na porodjaj, odlucila sam da svoje iskustvo podelim sa Vama. Naime, ja sam se vodila onim:"Pomolicu se Bogu, pa sta mi Bog da...", i prosla sam odlicno.Istovremeno imam i rodjaku koja se porodila dve nedelje posle mene i koja se vodila onom:"Bolje da ja platim, nego da razmisljam...", i prosla je nikako.
Ja sam trudnocu vodila kod dr Radumila i zadovoljna sam, apsolutno me nije forsirao za kojekakve analize, bez obzira sto radi i privatno. Isla sam privatno na UZ kod njega, ali samo zato sto nisam limanski UZ mogla da uskladim sa poslom, a i tamo se na UZ jako dugo ceka. Moj najveci problem je sto je kad sam usla u 9. mesec dr otisao na bolovanje, ali dao mi je prethodno uput za Betaniju.
Po mom misljenju za porodjaj je samo potrebna JAAAKAA psiholoska priprema, bolece pa ce boleti, ali se sve to moze izdrzati. Meni su kontrakcije krenule odmah na 5 min., kada sam se spremila otisli smo u Betaniju. I tu nailazim na svoju srecu najvecu dr Tatjanu Kozarcic. Do tada za nju nikad nisam cula, ali ona je ta koja je primetila da je beba krenula licnom prezentacijom (umesto da se sklupcala, ona je krenula nosicem). U roku od 2h bila sam na operacionom stolu. Postavila se prema meni kao majka rodjena iako se posavetovala sa jos nekim (prilicno neprijatnim) "profesorom". Zena mi je uradila CR i kada me je probudila iz anestezije, samnom je porazgovarala kako bi mi dala sve informacije kako je CR prosao.
Na odeljenju intenzivne nege rade mlade devojke, ok mozda neke malo prepotentne, ali tu je ona jaka psiholoska priprema, jer one to sve vec rade rutinski. Na odeljenju poluintenzivne nege su bile 4 sestre i sve su maksimalno korektne. Takodje i pedijatrijske sestre. Moram da priznam da ima i onih kojima se taj posao dosadio i koje su zrele za penziju i koje su zaboravile kako grudi bole kad nadodje mleko, pa kad stisne bradavicu imam utisak da ce je otkinuti. Tako da samo izmlazajte grudi, ako treba stalno, ali bolje nego da vas neka takva dohvati.
E SAD, neprijatan deo je dr Jugoslava Krnjic na koju su me pripremili pa zelim i ja vas da pripremim. Naime to je "pedijatar" kom ni jedno dete nije zdravo i pravo. Zena je sebi dala za pravo da mi udje u kupatilo dok sam se tusirala da mi kaze kako detetu treba "recnuti" resicu ispod jezika i da se za to saceka koji dan (kako bi izasli iz bolnice) i ona to vrlo jednostavno odradi. Cak mi je sama (posto sam se tusirala) na stolu zapisala svoj broj telefona. Bila sam VRLO naivna i mislila da trebamo za koji dan da dodjemo u Betaniju da se to uradi, ali kada sam videla njen potpis, znala sam o cemu je rec. Posle toga sam jos tri pedijatra pitala za tu resicu i svi su rekli da je ne diramo. Ja sam jos odlicno prosla obzirom da se zena prosto igra sa zivcima roditelja i "pronalazi" opasne falinke. Ovo je inace vrlo poznata stvar u Betaniji, ali ne znam kako joj niko ne stane na put.
Tako da moje licno misljenje je da ne treba neka veza, vec sreca i ponovo se vracam JAAAKA psiholoska priprema.Zelim Vam svima lepa iskustva i pre svega zdrave i slatke decurlije.