cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Betanija Novi Sad

clock-img

10.08.2010, 16:11

clock-img

Anoniman

Pa hoću , naravno ... Evo , možda je ovo dobar znak : trebala sam da zakažem fetalnu ehokardiografiju , i rekli su mi da se jako , jako teško zakazuje i da nema mesta , da je ceo avgust popunjen . Kada sam naglasila da sam koleginica , bez problema su mi rekli - a , onda ok , dođite 20. avgusta .

clock-img

10.08.2010, 16:13

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

IZVORNA PORUKA: lanajelena

Bebo neznam mozda sam ja imala srece ali su meni bas oko tog prvog odlaska bile fine,sve tri smo isle u isto vreme i cekale su nas,ima raznih...ja sam ludela sto se moje dete deralo celu noc a niko nije hteo da ga uzme jer mi se vec vrtelo u glavi od stajanja(ali to nisu samo one krive fali im osoblja)...ja sam ih jurila po hodnicima,nemu tu puno izvinjavanja,ja sam pitala ima li tu negde kafe i glavna sestra mi je 2x skuvala kafu kaze bas si mi simpaticna,veliki pozdrav za Kovu(mislim da se tako zvala)

Nisam ja ocekivala da neko bdi nadamnom, vec samo da mi se osnovne stvari pokazu, moje je dete naravno da hocu i treba ja da radim oko nje, a to sto ih je malo, to nije opravdanje za takvo ponasanje, ni ja na svom poslu nisam drska i bezobrazna iako mi pola toga ne odgovara sto se tice uslova rada, nije mi niko kriv, pristala sam na touser posted image

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

clock-img

10.08.2010, 16:15

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Pa hoću , naravno ... Evo , možda je ovo dobar znak : trebala sam da zakažem fetalnu ehokardiografiju , i rekli su mi da se jako , jako teško zakazuje i da nema mesta , da je ceo avgust popunjen . Kada sam naglasila da sam koleginica , bez problema su mi rekli - a , onda ok , dođite 20. avgusta .

A zasto radis fetalnu ehokardiografiju?

clock-img

10.08.2010, 16:22

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Bebo slazem se sa tobom da to sve nije u redu ali sam htela da kazem da ima i onih finih(malo ali ima)...ma te klinke su najgore (sve koje su dobre su matore)sem jedne se secam male plavusice isto se zovemo i prezivamo(mozda me zato i gotivilauser posted image ) a na patologiji su uglavnom sve ok

clock-img

10.08.2010, 16:24

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

Bebo slazem se sa tobom da to sve nije u redu ali sam htela da kazem da ima i onih finih(malo ali ima)...ma te klinke su najgore (sve koje su dobre su matore)sem jedne se secam male plavusice isto se zovemo i prezivamo(mozda me zato i gotivilauser posted image ) a na patologiji su uglavnom sve ok

Naravno, uvek ima i finih i manje finih, mada globalno nisu bile fine, a ja bas bila presrecna sto je mlad kadar, mislila sam devojcice ce imati strpljenja i zivaca, ali ono jos goreuser posted image

clock-img

10.08.2010, 16:29

clock-img

Podrum Š.

pencil-img

1005

Slično sam prošla pre 8 godina.... da ne spominjem da sam se porađala i ležala u onom starom delu. Tražili su od mene da stavim torbu sa stvarima u kasetu.. Mrtva hladna sam rekla da sa žoharima (kojih je bilo svuda) nemam nameru da stavljam ni svoje a ni bebine stvari...
Pošto sam se porodila u 11,56 jednog dana, pustili su  nas odmah sledećeg. Dva neonatologa su gledala bebu. Rekli su sve je super, ali mi je drugi utrapio vizitku i rekao da je desni kuk moje bebe u veoma lošem stanju i da ga obavezno nazovem.
Pošto imam prijateljicu u Dečijoj bolnici, sredila sam da mi privatno dođe kući veoma dobar neonatolog. Pregledala ga je, i naravno, našla ono što oni nisu smeli da priznaju: na porođaju su mu polomili ključnu kost jer nisu mogli da ga izvade (obim glave 36cm a ramena 40cm). Zamislite stoku, to nisu uopšte pomenuli, a kamoli napisali na otpusnici.
bilo je tu još komentara koji nisu za ovaj forum...
Naravno, za kukove je rekla da su najverovatnije super ali da odmah rešimo nedomicu UZ. UZ je urađen u Dečijoj bolnici kada je imao mesec dana a lekar je gledao u onaj iz Betanije, lepo opsovao i dodao: ala je neko hteo da vas zaj....e.
Eto toliko o Betaniji posle porođaja.
Ne znam kako će sada biti, preduzela sam sve moguće mere da i za vreme porođaja a i posle imam adekvatan tretman... Javljam vam u svakom slučaju.

clock-img

10.08.2010, 16:32

clock-img

Podrum Š.

pencil-img

1005

Čula sam da kao patologija važi za najgori deo Betanije. Ja sam sa njima bila oduševljena (osim jedne debele nadrndane krmače koja mi je zabila inekciju tako da mi i posle 6 nedelja oduzeta ta strana guze - i  to zato što sam insistirala da mi dođe lekar jer sam imala kontrakcije na 2 minuta... i nazvala naravno šefa)

clock-img

10.08.2010, 16:33

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Podrum user posted image bice bolje ovog puta ali nemoj da jedes hranu buba jos uvek ima user posted image ...ne branim ih ali ne desava se to samo tamo tako je svuda u ovoj zemlji ja sam cerku odvela privatno kod nekog dr (pomenucu ga tamo u dr koga ne podnosim)da mi uvede dohranu jer mi je bila sitnija i on mi je rekao kako mi je dete moglo da umre i poslao me geneticaru(5000 dinara i pretrpljen vikend pre tri god) da bi mi taj dr rekao sto sam ja kod njega dosla

clock-img

10.08.2010, 16:46

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: bebablue

Promenila sam državnog lekara , ovaj novi je skroz ok , i pošto pola stvari koje sam mogla da odradim državno nisam odradila jer mi je prethodni dr bio idiot - ovaj je odlučio da sve što može nadoknadi . Dao mi je upute za šta god je mogao , naravno preventivno , bez razloga za paniku . Rekao je - ne bi bilo loše da se to uradi , ako uspete da zakažete . I ja uspela user posted image .

clock-img

10.08.2010, 16:47

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

Promenila sam državnog lekara , ovaj novi je skroz ok , i pošto pola stvari koje sam mogla da odradim državno nisam odradila jer mi je prethodni dr bio idiot - ovaj je odlučio da sve što može nadoknadi . Dao mi je upute za šta god je mogao , naravno preventivno , bez razloga za paniku . Rekao je - ne bi bilo loše da se to uradi , ako uspete da zakažete . I ja uspela user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

10.08.2010, 17:27

clock-img

Anoniman

Izdrzi se 2 dana, ali stvarno je sramota, kako ja da znam kako se beba doji, kako da se masiram, cedim, sta vec, odakle to da znam? Sto kaze Jele, stisne ti bradavicu i kazu imas mleka, a beba vristi, a ja placem jer ne znam sta da radim....dodje ti pred otpust gospodja pedijatar i kaze da ti je beba nezrela jer kada place jezik joj je gore, da ne drzi nozice i glavu kako treba i tura ti papiric sa njenim mobilnim telefonom da je nazoves da se dogovorite za vezbe?!?!?! Pa da li je to moralno, zakonski, ma bre ljudski?

A mamu im ebem bezobraznu! To valjda sa svima probaju, pa kod koga prođe - prođe. I meni je došla jedna da mi objasni da Luka ima isturenu gornju vilicu i da nema teroija da će sisati! On dete sisao bez problema. Hvala sestri koja je došla 5ti dan mog boravka u Betaniji da vidi u čemu je problem sa mojim sisama, kada dete iz leve sisa 0gr, a iz desne 20gr!? SKOTOVI! Još me sestra na otpustu pita "Što ti nisi rekla čija si ćerka, mogla si bolje proći?", e baš neću da vam kažem ko sam, i terajte se! user posted image

Sa sestrama nisam imala problem, samo sa jednom noćnom smenom, sa njom sam se i posvađala, ostale su bile za 10.

clock-img

11.08.2010, 13:11

clock-img

Jele

pencil-img

1863

IZVORNA PORUKA: Podrum Š.

Čula sam da kao patologija važi za najgori deo Betanije. Ja sam sa njima bila oduševljena (osim jedne debele nadrndane krmače koja mi je zabila inekciju tako da mi i posle 6 nedelja oduzeta ta strana guze - i  to zato što sam insistirala da mi dođe lekar jer sam imala kontrakcije na 2 minuta... i nazvala naravno šefa)

I u mom slučaju su bile korektne.

clock-img

13.08.2010, 12:35

clock-img

Anoniman

Devojke , Novosađanke , zanima me da li je neka od vas u skorije vreme imala iskustvo sa Rhogamom posle porođaja , u Betaniji ? Zanima me da li se dobija u Betaniji , da li je za DŽ ili ja moram da ga kupim i donesem u Betaniju ? Verujem da ću ga morati primiti , jer sam ja O- a mm je B+ ...

clock-img

13.08.2010, 13:11

clock-img

Podrum Š.

pencil-img

1005

Joooj pojma nemam, pitaj tvog lekara, verovatno zna.

clock-img

13.08.2010, 13:16

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Bubi, dok sam ležala tamo, ulazili su da pitaju da li je neka mama Rh- i kako jedna cimerka jeste, njoj su dali Rhogam, pa pretpostavljam da ne kupuješ ili donosiš. A primićeš sigurno.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

14.08.2010, 12:48

clock-img

bojana87

pencil-img

271

moram samo da se nadovezem na pricu o sestrama sa postporodjajnog
Lezala sam tamo 8 dana (bas u delu gde je baby friendly) i akuserske sestre su bile sve do jedne jako prijatne i fine (možda su takve smene bile),jedna mala pedijatrijska (90.godiste je to znam jer je cesto caskala sa nama) je jedina bila tu da mami koja je bila u sobi samnom objasni sve sto je zanimalo oko bebe i da joj sve pokaze (ostale su bile na visini).
Moja beba je bila na poluintenzivnoj i pedijatrijske koje su je donosiile su takodje bile jako prijatne prema meni i sve mi pokazale oko dojenja.Cak su bile strpljive i da mi odgovore na gomilu (moždai glupih) pitanja i podpitanja.
Pamtim jednu jako jako prijatnu i slatku sestricu (mlada je poprilicno) zgodjusna i dugu plavu kosu ima.Nju sam najvise gotivila
Eto ja predivno iskustvo imam sa postporodjajnog odeljenja,a strasno iskustvo sa porodjanog

clock-img

14.08.2010, 12:53

clock-img

bojana87

pencil-img

271

IZVORNA PORUKA: Podrum Š.
. Pregledala ga je, i naravno, našla ono što oni nisu smeli da priznaju: na porođaju su mu polomili ključnu kost jer nisu mogli da ga izvade (obim glave 36cm a ramena 40cm). Zamislite stoku, to nisu uopšte pomenuli, a kamoli napisali na otpusnici.
bilo je tu još komentara koji nisu za ovaj forum...
Naravno, za kukove je rekla da su najverovatnije super ali da odmah rešimo nedomicu UZ. UZ je urađen u Dečijoj bolnici kada je imao mesec dana a lekar je gledao u onaj iz Betanije, lepo opsovao i dodao: ala je neko hteo da vas zaj....e.
Eto toliko o Betaniji posle porođaja.
Ne znam kako će sada biti, preduzela sam sve moguće mere da i za vreme porođaja a i posle imam adekvatan tretman... Javljam vam u svakom slučaju.

a da i ja sam tek skoro saznala da je moja Lana imala krvarenje na mozgu i da je mozak ostao bez kiseonika ato mi niko zivi u betaniji nije spomenuo (naravno jer je njihova krivica),a na otpusnoj listi su napisali na latinskom skracenice. Pa zar nije njihova obaveza da majkama daju kompletne informacije o stanju deteta????

clock-img

14.08.2010, 17:46

clock-img

Jele

pencil-img

1863

IZVORNA PORUKA: bojana87

a da i ja sam tek skoro saznala da je moja Lana imala krvarenje na mozgu i da je mozak ostao bez kiseonika ato mi niko zivi u betaniji nije spomenuo (naravno jer je njihova krivica),a na otpusnoj listi su napisali na latinskom skracenice. Pa zar nije njihova obaveza da majkama daju kompletne informacije o stanju deteta????

Sličan slučaj i kod mene. popizdela sam... Posle me je dr u Z.O.Vuka onako neljubazno pitao: ''Pa majko, zar vam to niko nije rekao?'', kao da sam nezainteresovani idiot, zamalo se nisam iskalila na njemu. Kakvi su to neljudi, pitam ja?

Meni inače u otpusnoj listi nisu napisali ni da sam dobijala inekcije antibiotika, ni zašto, ništa, a to je važno da pomeriš rađenje Gatrijevog testa kod bebe...

clock-img

14.08.2010, 18:03

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

user posted image user posted image user posted image user posted image  pa oni stvarno nisu normalni,ne mogu da verujem da takve stvari precute ja bih se odmah zalila,ima prava pacijenta pa molim lepo

clock-img

14.08.2010, 21:19

clock-img

Podrum Š.

pencil-img

1005

Sve je to za tužbu...
ali ti se ne usuđuješ, tvoje dete je u pitanju... oni se pokrivaju među sobom itd....
Otpusne liste su im smehotresna olimpijada.
Ja sada treba da odem kod lekara i molim ga da me porodi carskim rezom da ne bi i ova beba loše prošla, a nemam nikakav pisani dokaz od prošlog puta... Ispašću razmažna mamica koja hoće na carski... A uopšte nije tako. Porođajnog bola se ne bojim, samo da mi beba bude dobro.

clock-img

14.08.2010, 23:01

clock-img

bojana87

pencil-img

271

IZVORNA PORUKA: Jele

Sličan slučaj i kod mene. popizdela sam... Posle me je dr u Z.O.Vuka onako neljubazno pitao: ''Pa majko, zar vam to niko nije rekao?'', kao da sam nezainteresovani idiot, zamalo se nisam iskalila na njemu. Kakvi su to neljudi, pitam ja?

Meni inače u otpusnoj listi nisu napisali ni da sam dobijala inekcije antibiotika, ni zašto, ništa, a to je važno da pomeriš rađenje Gatrijevog testa kod bebe...

isto je i mene doktor pitao,a ja sam mu samo odgovorila "žao mi je,ali latinski nisam ucila"
A  u betaniji sam svaki put kad je vizita pedijatra morala da potpisem da sam dobila sve informacije...
To je samo da bi se oni sprali,isto kao sto su mi rekli da je bebi povisen CRP jer je pokupila infekciju u porođajnom kanalu,a ona se nagutala mekonijalne plodove vode...

clock-img

15.08.2010, 00:43

clock-img

Yoyo

pencil-img

15

Imam pitanje,nadam se da ce neka od vas moci da mi pomogne.
Naime,na porodjaju u februaru ove godine  sam imala babicu,cije ime nazalost ne znam.Mozda neko zna ko je u pitanju,starija zena,nizeg rasta,duza kosa proseda?

clock-img

15.08.2010, 02:22

clock-img

Yoyo

pencil-img

15

Samo da se ispravim ne znam sta mi je.Porodila sama se u januaru,a ne u februaru.user posted image

clock-img

15.08.2010, 10:36

clock-img

bojana87

pencil-img

271

ako nosi naocare onda je to babica Rada

clock-img

15.08.2010, 17:04

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

IZVORNA PORUKA: Jele

isto je i mene doktor pitao,a ja sam mu samo odgovorila "žao mi je,ali latinski nisam ucila"
A  u betaniji sam svaki put kad je vizita pedijatra morala da potpisem da sam dobila sve informacije...
To je samo da bi se oni sprali,isto kao sto su mi rekli da je bebi povisen CRP jer je pokupila infekciju u porođajnom kanalu,a ona se nagutala mekonijalne plodove vode...

Meni sad nista nije jasno,kao da smo se na razlicitim mestima poradjale...prvo nikad mi nista nisu davali da potpisem,zeni pored mene (njenoj bebi)je bila ostecena kljucna kost i bas su puno vodili racuna o njoj(nije imala nikakvu vezu,cak devojka sa sela vise neinformisana)...sto se tice CRP to znam da se dobija od infekcije prilikom porodjaja ukoliko majka nije koristila vaginalete neposredno pred porodjaj da bi se skroz ocistila