cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Betanija Novi Sad

clock-img

27.07.2010, 13:56

clock-img

Neela11

pencil-img

9

Jele, ne znam da li si vec saznala.....
Dr Aleksandra Novakov Mikic privatno i dalje radi u istoj ordinaciji, koju si vec pomenula.
Meni je radila oba ekspertna UZ, amniocintezu i ehokardiografiju.....

clock-img

27.07.2010, 14:13

clock-img

Jele

pencil-img

1863

IZVORNA PORUKA: Neela11

Jele, ne znam da li si vec saznala.....
Dr Aleksandra Novakov Mikic privatno i dalje radi u istoj ordinaciji, koju si vec pomenula.
Meni je radila oba ekspertna UZ, amniocintezu i ehokardiografiju.....

Saznala, hvala user posted image Evo uspela nekako i da zakažem, imala sreće, izgleda da je neko otkazao termin, pa me ubacili.
Odlična je doktorica, prof. Belopavlović me je kod prošle trudnoće slao kod nje na drugo mišljenje.

clock-img

02.08.2010, 18:58

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

zna li neko da li ima vise vrsta porodjaja u betaniji? da li postoji u kadi ili neki drugi nacin osim onog klasicnog na stolu?ja bih i epidural ali pitanje je kako ga dobiti user posted image
znam da mi je rano ali moram unapred razmisljati jer sam takva,volim da mi jer sve organizovano

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

02.08.2010, 22:34

clock-img

Jele

pencil-img

1863

IZVORNA PORUKA: isidora88

zna li neko da li ima vise vrsta porodjaja u betaniji? da li postoji u kadi ili neki drugi nacin osim onog klasicnog na stolu?ja bih i epidural ali pitanje je kako ga dobiti user posted image
znam da mi je rano ali moram unapred razmisljati jer sam takva,volim da mi jer sve organizovano

Ja mislim da nema više ''vrsta'', tj. imaš CR i vaginalni na stolu. Pretpostavljam da misliš i na porođaj u vodi, itd. ali mislim da toga nema u Betaniji... A za epidural moraš ugovoriti ranije sa Otićem ili Milovanovićem, pa ako se sve kockice slože (vreme, slobodan anesteziolog,..), eto tebi epidurala. I ja volim da mi je sve organizovano, ali kanda je to u Srbiji, pa i u Betaniji teško. Ti sa svoje strane sve ugovori, tj. obavi sve što zavisi od tebe.

clock-img

03.08.2010, 17:50

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

a koliko ce me kostati zadovoljstvo epidurala? koliko treba da platim anesteziologa,epidural,babice? joj ne znam ni sama gde cu naci tolike pare ali zaista ne bih da mi porodjaj bude trauma pogotovo sto stvarno ne podnosim boluser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

03.08.2010, 18:59

clock-img

Anoniman

A što bi ih plaćala ??? Koliko sam ja obaveštena , načelnica Betanije je strogo zabranila mitologiju , korupcivizam i renesansu user posted image , tako da ne treba ni razmišljati o tome . Jedno je da se dogovoriš sa anesteziologom , ali meni nedaj Bože da neko traži pare za ono za šta je već plaćen , mislim da bi iskoristila onaj telefon za prava pacijenata .

clock-img

03.08.2010, 19:33

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

IZVORNA PORUKA: BubaMira

A što bi ih plaćala ??? Koliko sam ja obaveštena , načelnica Betanije je strogo zabranila mitologiju , korupcivizam i renesansu user posted image , tako da ne treba ni razmišljati o tome . Jedno je da se dogovoriš sa anesteziologom , ali meni nedaj Bože da neko traži pare za ono za šta je već plaćen , mislim da bi iskoristila onaj telefon za prava pacijenata .

ne bih ni ja placala ali ne zelim da me tretiraju kao stoku jer mislim da bih u onim bolovima svima user posted image user posted image user posted image
ne dozvoljavam da me ponizavaju i da se bahato ponasaju prema meni ali nije mi bas sve jedeno jer je ipak u pitanju moja beba i ne zelim da joj se nesto desi

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

03.08.2010, 19:37

clock-img

Anoniman

Ok , ja sam za to da ih častimo posle , ako sve bude ok i ako one (oni) budu ok , ali da im unapred plaćam a potrefi se da one ili oni uopšte ne budu tada u smeni - ne želim . Ja sam med. sestra i veruj mi , ima nas svakakvih ... Više ni sama nisam pametna šta činiti .

clock-img

03.08.2010, 19:48

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Isidora vise puta je pisano o epiduralu,iscitaj malo unazad,a sto se tice porodjaja u vodi,ženo ovo je Srbija user posted image ...mozda nisam obavestena za BG ali to ne verujem da ce ni nasu decu docekati

clock-img

04.08.2010, 09:11

clock-img

Jele

pencil-img

1863

Juče kad sam bila u Betaniji da zakažem pregled, sve mi se nekako vratilo što se tiče prethodnog porođaja, oni hodnici, prijem, soba za presvlačenje, nezainteresovane sestre (čast divnim izuzetcima), porodilje u spavaćicama i papučama, unezverene buduće tate user posted image , nekako sam imala mixed feelings, iliti pomešana osećanja, u isto vreme i strah od ovog porođaja i bolova, odlaska na WC sa ranom, a opet i onaj divni osećaj kada se sve završi, vidiš svoje bebče, gledaš u njega celu noć, dobro društvo u porodilištu (ja sam bar prošli put dobro prošla, super su bile mame)... Skroz sam bila zbunjena  user posted image

Čak sam krenula i da nađem anesteziologa da se na vreme dogovorim za epidural, ali rekoh nisam se ni najavila, malo je možda još rano, doći ću drugi put.

clock-img

07.08.2010, 12:00

clock-img

Podrum Š.

pencil-img

1005

Sajt GAK Novi Sad, odgovor na pitanje da li očevi mogu da prisustvuju porođaju:

http://www.gakns.com/content/view/28/48/#5

clock-img

09.08.2010, 13:30

clock-img

Jele

pencil-img

1863

IZVORNA PORUKA: Podrum Š.

Sajt GAK Novi Sad, odgovor na pitanje da li očevi mogu da prisustvuju porođaju:

http://www.gakns.com/content/view/28/48/#5

''Da li moj muž može da prisustvuje porodjaju?

U našem porodilištu nije predvidjeno da muž prisustvuje porodjaju.''

Baš sinoć to pokažem mm-u, a on reče da nije siguran da bi baš voleo da prisustvuje. Ne znam ni ja baš, volim neke stvari da uradim sama, jedino što bi mi njegove pesnice tamo dobro došle kod zastupanja mojih prava kao pacijenta user posted image

clock-img

09.08.2010, 17:25

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Ma Jele koji ce ti on na porodjaju da te samo dekoncentrise user posted image

clock-img

10.08.2010, 11:27

clock-img

Jele

pencil-img

1863

IZVORNA PORUKA: lanajelena

Ma Jele koji ce ti on na porodjaju da te samo dekoncentrise user posted image

Ma samo mi treba da im pripreti da me ne zanemaruju user posted image

clock-img

10.08.2010, 15:53

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

Moze sve u Betaniji i mitologija, korupcija i renesansauser posted image , samo se dogovoris, svi ocekuju lovu posle obavljenog posla: "Dobro vece (kod mene je bilo veceuser posted image ), porodjaj je protekao u redu, rodjena devojcica tolika i tolika....da,da,da tu sam ja celu noc, mozete doci kada vam odgovara..."

Mada meni je bilo najbitnije da sestre na odeljenu budu ok, a u sustini, mahom su to napaljene klinke, koje misle da su user posted image user posted image user posted image user posted image , drske i bezobrazne, bitnije od doktora, ali posto si prvorotka i ne znas nista cutis i ponizno se izvinjavas sto je zoves da ti pokaze kako da podojis svoju bebu iako su one 99% aspide.
A vrlo interesantno je to sto ti patronazna posle porodjaja donese anonimnu anketu koju nas ministar zdravlja zahteva da porodilje popune, jedino navodjeci porodilist gde ste se porodile, izmedju ostalog ima i pitanje "Sta bi ste promenili u porodilistu u kom ste se porodile?", vrlo lak odgovor SVE ZAPOSLENE, pocevsi od sestara u Baby Friendly programu, ko ga izmisli user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

clock-img

10.08.2010, 15:58

clock-img

Anoniman

Kreteni ... Idioti ... Nemam reči user posted image
Znači , podmazivanje iz medicinskih razloga mi ne gine . Malo podmazujem bebu Pavlovićevom , malo dežurnog doktora i sestru , a ???

Baby , jesi li imala "svog" podmazanog lekara u Betniji ili nekog , ili si išla na NORMALAN  porođaj ???

clock-img

10.08.2010, 16:01

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

Kreteni ... Idioti ... Nemam reči user posted image
Znači , podmazivanje iz medicinskih razloga mi ne gine . Malo podmazujem bebu Pavlovićevom , malo dežurnog doktora i sestru , a ???

Baby , jesi li imala "svog" podmazanog lekara u Betniji ili nekog , ili si išla na NORMALAN  porođaj ???

Bubice, podmazano, a na odeljenju me je obilazila med.sestra, komsinica od poznanice, koliko je bila u smeni, a da nje nije bilo, 'ebeuser posted image baby friendly, user posted image user posted image user posted image , ali mozda ti uspes drugacije, ipak ste koleginice, valjda ce imati razumevanja?

clock-img

10.08.2010, 16:02

clock-img

Jele

pencil-img

1863

IZVORNA PORUKA: bebablue
ali posto si prvorotka i ne znas nista cutis i ponizno se izvinjavas sto je zoves da ti pokaze kako da podojis svoju bebu iako su one 99% aspide.

Da, sad se setih kada sam otišla do sestre da je pitam kako da podojim, pošto sam probala, nije mi išlo, činilo mi se da mi i mleko ne ide.. Uglavnom, onako krvnički mi je stisnula bradavicu i kao ''pa eto, imate mleka...'', samo što joj šamar nisam zalepila. Uglavnom, posle sam naišla na neku ok, pa se makar potrudila da mi pomogne, dala Urošu mlekce na onaj špric (sunce bilo gladno, mama neznalica, prvi put, posle mi se i grudi upalile...)

clock-img

10.08.2010, 16:04

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Bubo ako neces ne moras da ih podmazes...ma koih sisa...moraju da te porode...meni niko nista nije trazio a pazili su me nije da nisu,dobro moj dr radi tamo ali me nije poradjao ali je mm babici koja me je porodila odneo neku sitnicu sta je kupio neznam ali znam da nije skuplje od 500 din tako da ne daj bagri user posted image

clock-img

10.08.2010, 16:06

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

A najbolje je to sto ja stvarno nisam postupila drsko i bezobrazno vec kulturno i ponizno pred medicinskim osoblje. Uvek "Ja se izvinjavam, jel mi mozete pomoci da odem do wc-a?"
Najbolje je bilo, kada je sestra podelila toplomere i nije je bilo po prilicno vreme, a meni se bas islo u wc, na duzeuser posted image prvi put posle porodjaja, reko' da probam da obavim i to, i pozovem sestru, ona upada u sobu i besno pita "Sta je bilo mama?" ja zapocinjem recenicu "Je l' mozete toplomer..." u tom me ona besno prekida "Vi cete meni reci kada da skupljam toplomere, valjda ja znam da radim svoj posao!" ja onako iscrpljena samo nastavljam "morala bih do wc-a, sta da radim sa toplomerom?"...... uhhhhhhhhh, sad kada bi je srela na ulici, rascerupala bi to deriste, dace Bog da i ona doceka svoje dete....

clock-img

10.08.2010, 16:07

clock-img

Anoniman

Nemam pojma ... baš zato što smo koleginice prva ću im se na*ebati mile mamice ako budu nakvarcovane klinketine bez grama poštovanja i profesionalnosti !! Uf !!! Uvek sam mrzela takve devojčure sa dugim noktima , puštenom , ispeglanom kosom i uniformom koju su oprale prošlog leta !!! Sećam se takvih skrnavuša koje su mi dolazile na praksu , pa ja treba da je naučim nečemu , a ona mi prevrće onim njenim očima sa 5 kg ajlajnera na njima .

Iskreno , ne uzdam se baš u kolegijalnost , mada - nikad se ne zna ... Možda zamolim ove moje doktore da nazovu i "pitaju" za mene tamo u Betaniji, a pošto su to ipak doktori koji su neko i nešto u ovom gradu , pokraini pa i državi - valjda prođem bolje . Mada , još se mislim ,malo mi je glupo da cimam te ljude...

clock-img

10.08.2010, 16:07

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

IZVORNA PORUKA: lanajelena

Bubo ako neces ne moras da ih podmazes...ma koih sisa...moraju da te porode...meni niko nista nije trazio a pazili su me nije da nisu,dobro moj dr radi tamo ali me nije poradjao ali je mm babici koja me je porodila odneo neku sitnicu sta je kupio neznam ali znam da nije skuplje od 500 din tako da ne daj bagri user posted image

Prava rec, bagra!

clock-img

10.08.2010, 16:08

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: bebablue
ali mozda ti uspes drugacije, ipak ste koleginice, valjda ce imati razumevanja?

Bubi, naglasi da si koleginica.Ja sam istakla da studiram medicinu, bili su med i mleko posle.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

10.08.2010, 16:11

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Bebo neznam mozda sam ja imala srece ali su meni bas oko tog prvog odlaska bile fine,sve tri smo isle u isto vreme i cekale su nas,ima raznih...ja sam ludela sto se moje dete deralo celu noc a niko nije hteo da ga uzme jer mi se vec vrtelo u glavi od stajanja(ali to nisu samo one krive fali im osoblja)...ja sam ih jurila po hodnicima,nemu tu puno izvinjavanja,ja sam pitala ima li tu negde kafe i glavna sestra mi je 2x skuvala kafu kaze bas si mi simpaticna,veliki pozdrav za Kovu(mislim da se tako zvala)

clock-img

10.08.2010, 16:11

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

Nemam pojma ... baš zato što smo koleginice prva ću im se na*ebati mile mamice ako budu nakvarcovane klinketine bez grama poštovanja i profesionalnosti !! Uf !!! Uvek sam mrzela takve devojčure sa dugim noktima , puštenom , ispeglanom kosom i uniformom koju su oprale prošlog leta !!! Sećam se takvih skrnavuša koje su mi dolazile na praksu , pa ja treba da je naučim nečemu , a ona mi prevrće onim njenim očima sa 5 kg ajlajnera na njima .

Iskreno , ne uzdam se baš u kolegijalnost , mada - nikad se ne zna ... Možda zamolim ove moje doktore da nazovu i "pitaju" za mene tamo u Betaniji, a pošto su to ipak doktori koji su neko i nešto u ovom gradu , pokraini pa i državi - valjda prođem bolje . Mada , još se mislim ,malo mi je glupo da cimam te ljude...

Izdrzi se 2 dana, ali stvarno je sramota, kako ja da znam kako se beba doji, kako da se masiram, cedim, sta vec, odakle to da znam? Sto kaze Jele, stisne ti bradavicu i kazu imas mleka, a beba vristi, a ja placem jer ne znam sta da radim....dodje ti pred otpust gospodja pedijatar i kaze da ti je beba nezrela jer kada place jezik joj je gore, da ne drzi nozice i glavu kako treba i tura ti papiric sa njenim mobilnim telefonom da je nazoves da se dogovorite za vezbe?!?!?! Pa da li je to moralno, zakonski, ma bre ljudski?