cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Betanija Novi SAd

clock-img

10.06.2010, 14:45

clock-img

VERA980

pencil-img

50

IZVORNA PORUKA: lanajelena

slazem se...samo ce te izmaltretirati i mozda ces na kraju ipak zavrsiti na cr ako si uska i nosis veliku bebu...pitaj ti bolje nekog za svaki slucaj...zamisli indukciju bolove(nemozes da se otvoris dovoljno) i na kraju cr nema nista gore

Nemam pojma,ja ctg radim na poliklinicio jer su mi u B. rekli da je kod njih guzva i uputili me tamo ...valjda bi mi rekli za carski ?

clock-img

11.06.2010, 15:42

clock-img

borjelavitazelen

pencil-img

7

Mene su bas zbog uskih mera karlice odmah zakazali CR, nisu ni pokusavali da me muce jer mi je mera 15

clock-img

11.06.2010, 16:50

clock-img

red sonia

pencil-img

633

Vera 980 je vec na putu za Betaniju pa cemo videti sta ce je zadesitiuser posted image

clock-img

11.06.2010, 18:43

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

ima li vesti o Veri?

clock-img

11.06.2010, 19:45

clock-img

red sonia

pencil-img

633

jos nista mi ne javljauser posted image

clock-img

12.06.2010, 06:41

clock-img

red sonia

pencil-img

633

porodila se sinoc u 21.51user posted image Dusan ima 3600g i 51 cm ljubi ga tetkauser posted image

clock-img

20.06.2010, 19:48

clock-img

VERA980

pencil-img

50

slazem se...samo ce te izmaltretirati i mozda ces na kraju ipak zavrsiti na cr ako si uska i nosis veliku bebu...pitaj ti bolje nekog za svaki slucaj...zamisli indukciju bolove(nemozes da se otvoris dovoljno) i na kraju cr nema nista gore

veruj mi da je gore sve to satima,a posle nema spesonosnog cr,ali ziva samuser posted image

clock-img

02.07.2010, 14:19

clock-img

vbjb

pencil-img

40

Moje iskustvo ovog puta je mnogo mnogo bolje. Na ovaj, drugi, porodjaj sam doduse otislaa mnogo spremnija ( nasla sam vezu - babicu, a ne doktora) pa je sve proslo brzo, porodila sam se za sat i po. Sestre na svi odeljenjima, od prijema do poluintenzivne nege gde sam lezala, su bile FANTASTICNE.
Higijena je bila OK, nema buba, miseva i sl. kao u starom delu...
Jedina zamerka je sto su nas prvi i drugi dan doktori pogledali (ranu) a posle toga nista, mene je pri tom rana bolela mnogo vise nego na prvom porodjaju, dva dana nisam spavala, pila sam paracetamol da bi zaspala...Da nesto nije ok valjda bi imala temperaturu, a posto je nisam imala oni misle da je sve ok?!?user posted image
Uglavnom prijatno sam iznenadjena!
PS. zaboravila sam na hranu, hrana je uzas. Od dve virsla i parceta suvog hleba ne znam kojoj porodilji bi nadolazilo mleko?

clock-img

06.07.2010, 15:16

clock-img

vbjb

pencil-img

40

E da, zaboravila sam da napisem da sto se epidurala tice, mozete da ga dobijete ako imate srece pa vam porodjaj krene pre podne, jer posle podne i uvece imaju samo jednog dezurnog anesteziologa pa ne praktikuju epiduralnu anesteziju. Tu mi ni veza nije pomogla!

clock-img

20.07.2010, 12:58

clock-img

Jele

pencil-img

1863

IZVORNA PORUKA: vbjb

E da, zaboravila sam da napisem da sto se epidurala tice, mozete da ga dobijete ako imate srece pa vam porodjaj krene pre podne, jer posle podne i uvece imaju samo jednog dezurnog anesteziologa pa ne praktikuju epiduralnu anesteziju. Tu mi ni veza nije pomogla!

Uf, sad sam se baš obradovala user posted image . Sad više nije od 07 do 22h već samo pre podne, e pa toliko da se stiskam ne mogu user posted image . Popi..... više od njih, neka nabave više anesteziologa, večito kukaju kako su u deficitu, neka daju ljudima pristojne plate i biće ih više. Ne znam, stvarno sam planirala da se i drugi put porađam sa epiduralom (ali ovaj put na vreme, a ne pred sam kraj), ne mogu kroz onu muku da prolazim ponovo, lupaju ti indukciju, beba izlazi a ti se 10 sati ne otvaraš više od 4 prsta, a hoće utroba da ti se izvrne... Pa se tek onda neko posle x sati seti da treba da ti daju nešto za omekšavanje grlića i da te skinu sa proklete indukcije... Sledeći put se sama skida sa nje, ne interesuje me.

clock-img

20.07.2010, 12:59

clock-img

Anoniman

Kaže mi Nensi da u Dragiše Mišovića žene porođene na CR u spinalu ne idu u šok sobu, dok žene porođene na CR u totalu idu. Kako je u Betaniji?

clock-img

20.07.2010, 13:02

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Jele i ja sam tako prosla prvi put sad je bilo mnogo bolje,sedi kuci dok ne krene da ne moras na indukciju i disiiiii to je najbitnije prvi put nisam znala da disem user posted image

clock-img

20.07.2010, 13:04

clock-img

Jele

pencil-img

1863

IZVORNA PORUKA: vbjb

mene je pri tom rana bolela mnogo vise nego na prvom porodjaju, dva dana nisam spavala, pila sam paracetamol da bi zaspala...Da nesto nije ok valjda bi imala temperaturu, a posto je nisam imala oni misle da je sve ok?!?user posted image

I mene je neopisivo bolelo, nisam mogla da spavam, ali ne rana kao što sam mislila već hemoroidi koji su bukvalno eksplodirali, a koza doktorica mi je ušila ranu tako da je kraj onog tvrdog konca udarao direktno u hemoroide, šta da ti kažem, bilo je nesnosno, a ja stvarno imam visok prag tolerancije bola... A onda, kada sam se požalila dr napokon uveče jer sam se jako loše osećala, imala sam i temperaturu, ona mi je grnula ruku u anus!!!! na sve te moje nesnosne bolove, ranu, svež porođaj, da bi proverila da nemam hematome unutra slučajno, pa je zaključila da nije trebalo tako da me ušije... Posle tog iskustva i prebrojanih zvezdica se više ni na šta nisam žalila... Tako da rana me jeste bolela, ali ni približno koliko hemoroidi....

clock-img

20.07.2010, 13:09

clock-img

Jele

pencil-img

1863

Jele i ja sam tako prosla prvi put sad je bilo mnogo bolje,sedi kuci dok ne krene da ne moras na indukciju i disiiiii to je najbitnije prvi put nisam znala da disem user posted image

Ma htela sam ja da sedim i sedela dok me nervozni mm nije ''odneo'' u Betaniju... Ja sam od 12h prepodne imala kontrakcije na 4-5 minuta, a u Betaniju otišla da na njegovo insistiranje proverim stanje u 19h kada sam bila 2 prsta otvorena, pa pobegla odande kao po stvari jer nisam htela da ostanem dok se više ne otvorim. Jedva me pustili, kao na sopstvenu odgovornost, potpišeš izjavu i onda je muž do 22h kukao kako treba da odemo nazad, pa smo konačno i otišli na njegovo insistiranje... Sledeći pu dok ne vidim glavicu ne idem user posted image i nikome ne govorim da imam kontrakcije (samo tiho dišem)...

clock-img

20.07.2010, 13:14

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

user posted image user posted image user posted image  idi bre zeno kao sebe da slusam...verovatno sam to i pisala nekoliko stranica ranije i ja sam celu trudnocu pricala da dok ne vidim glavu ne idem i cutala sam dok nisam videla da je blizu porodjaj

clock-img

20.07.2010, 13:17

clock-img

Jele

pencil-img

1863

E tako ću ovaj put i ja. Inače samnom se porađala i žena po treći put i rekla da joj je ovaj bio najgori i najduži porođaj, čudno, zar ne?

clock-img

20.07.2010, 13:20

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

i samnom sad isto...trece dete najteze rodila,nema tu nekog pravila ja sam se tesila do poslednjeg dana da to ide brze i lakse,trajalo je mozda duze(na pocetku nije mnogo bolelo) ali sam bila mnogo spremnija pa mi je bio laksi porodjaj

clock-img

24.07.2010, 00:56

clock-img

bojana87

pencil-img

271

e ovako
sto se betanije tice samo za sestrice na postporodjajnom odeljenju sve reci hvale!
Sto se sestara i lekara na porodjajnom tice katastrofa.
Prvo me je jedan lekar (da ga ne imenujem) dok sam imala jake kontrakcije toliko izvredjao da je to nesto katastrofa (imala sam strasne bolove,ali nisam kukala),onda me poslao sa kontrakcijama na 3 minuta na patologiju,pa su me posle pola sata ponovo vratili gore jer je ctg registrovao 3 kontrakcije u 8 minuta.
Tada je mene doticni ponovo nakrpio kao da sam ja trazila da se vratim gore,u fazonu necu ja jos skoro...
Niko me 4ipo sata nije pregledao,ni mene ni 2 zenice samnom u boksu,a kada su me posle 4ipo sata  pregledali tek tada su mi presekli vodenjak.
Naravno plodova voda zelena,beba pati...
Za 10 minuta  sam se porodila.
Naravno beba pokupila infekciju kao od mene
sutra malo
crp je bio visok zbog gutanja plodove vode.
stvarno se prema zenama ophode gore nego prema stoci (cast izuzetcima naravno).

clock-img

24.07.2010, 11:34

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Bojana, napiši na OVOJ temi o tom doktoru koji te vređao, imenuj ga, neka se zna! user posted image

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

27.07.2010, 10:30

clock-img

Podrum Š.

pencil-img

1005

IZVORNA PORUKA: bojana87

e ovako
sto se betanije tice samo za sestrice na postporodjajnom odeljenju sve reci hvale!
Sto se sestara i lekara na porodjajnom tice katastrofa.
Prvo me je jedan lekar (da ga ne imenujem) dok sam imala jake kontrakcije toliko izvredjao da je to nesto katastrofa (imala sam strasne bolove,ali nisam kukala),onda me poslao sa kontrakcijama na 3 minuta na patologiju,pa su me posle pola sata ponovo vratili gore jer je ctg registrovao 3 kontrakcije u 8 minuta.
Tada je mene doticni ponovo nakrpio kao da sam ja trazila da se vratim gore,u fazonu necu ja jos skoro...
Niko me 4ipo sata nije pregledao,ni mene ni 2 zenice samnom u boksu,a kada su me posle 4ipo sata  pregledali tek tada su mi presekli vodenjak.
Naravno plodova voda zelena,beba pati...
Za 10 minuta  sam se porodila.
Naravno beba pokupila infekciju kao od mene
sutra malo
crp je bio visok zbog gutanja plodove vode.
stvarno se prema zenama ophode gore nego prema stoci (cast izuzetcima naravno).

Bojana, zbog nas koji ćemo za koji dan imenuj ga da znamo da ga izbegavamouser posted image

clock-img

27.07.2010, 11:18

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Napisala je na temi za koju sam u prethodnom postu dala link user posted image

clock-img

27.07.2010, 11:34

clock-img

Podrum Š.

pencil-img

1005

IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Sorry user posted image , pročitala...

clock-img

27.07.2010, 12:56

clock-img

Jele

pencil-img

1863

radi se epidural
kuma mi je u betaniji anesteziolog,mada se ja o epiduralu nisam raspitivala koliko i sta treba,i koliko ranije jer nisam zainteresovana za njega

Bojana, tek sada sam videla ovu tvoju poruku. Ako ti nije problem, ajde pitaj kumu da ti da konkretne informacije o epiduralu, jel' izgleda svaka od nas ima drugačije informacije i iskustva. Dakle, da li ga daju i bez lekarske indikacije, tj. po dogovoru sa anesteziologom, da li ima doba dana kada anesteziolog ne dolazi da daje epidural iz ovih ili onih razloga... Hvala ti.

Ja sam se 2009. porađala sa epiduralom, ali sam ga jedva dobila pred sam kraj porođaja, pa bih ovaj put da ga obavezno dobijem i na vreme.

clock-img

27.07.2010, 13:04

clock-img

Jele

pencil-img

1863

IZVORNA PORUKA: Pretty78

IZVORNA PORUKA: Pretty78

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

meni je Novakovka legenda ziva ne znam da li je znas ali je zenaaaaaaa geeeenijeeeeeee

da znam je.Radila mi je jednom expertni i bila sam odusevljena s njom
neverovatno koliko je zena ljubazna i prijatna,i koliko ti sve lepo objasni.

da, zena je divna, toliko je ljubazna, prijatna sve ti lepo objasni, ima zivaca i strpljenja, nasmejana pravi lekar
meni je ona vodila sve trudnoce odusevljenja sam sa njom

Pretty, kako si vodila trudnoće kod Saške, privatno? Interesuje me, jer hoću kod nje na ekspertni privatno, a ne znam gde više radi. Prošlu trudnoću sam privatno kod nje išla u ord. Marić, ali koliko znam ona tamo više ne radi. Išla sam na još neke preglede kod nje u Betaniju, ali po uputu, jer je bilo nekih problema, a ona koliko znam u Betaniji vodi samo rizične trudnoće, ne daj Bože potencijalne anomalije, itd. Tako da ne mogu da nađem gde radi privatno, a treba mi. Dakle ako neko drugi zna, gde privatno radi dr. Aleksandra Novakov Mikić (načelnica Betanije)?

clock-img

27.07.2010, 13:48

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

IZVORNA PORUKA: Podrum Š.

IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Sorry user posted image , pročitala...

No problemo user posted image