cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Betanija Novi SAd

clock-img

23.03.2010, 15:35

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

user posted image  veliki pozdrav za tebe i tvoje zrnceuser posted image  
i ja sam u prvoj trudnoci bila malokrvna pa sam cesto morala da vadim krv,slobodno mozes da uzmes folnu kiselinu jer se ona obavezno pije prva tri meseca,ja sad od pocetka pijem folan,mamavit i krvna slika mi je u redu...i nisu me toliko maltretirali,sto se Betanije tice svi imaju razlicita iskustva ali treba da imas nekog tamo cisto da bi imala bolji tretman,ima dosta olaksica,najbolje da pronadjes neku babicu ako vec neces da vodis privatno trudnocu,ja sam imala super Dr u prvoj trudnoci to je DR Stajic i nije mi nista trazio a bio mi je na porodjaju,sad posle tri godine sam opet kod njega i za sada imamo korektan odnos i nadam se da ce mi biti na porodjaju a o nekoj tarifi nismo pricali jer mislim da nema tarifu ako ga cas_tis to je drugo...sto se bolovanja tice ako planiras da ides nakomisiju mozes da se oprostis od bolovanja jer oni vracaju trudnice u sedmom mesecu na posao,bez obzira koji posao radis,dobili su takvo naredjenje,nemoj puno da se nadas

clock-img

23.03.2010, 16:18

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

gde treba da odem da bih dobila uput za betaniju? treba da odnesem dokroru nalaze hormona(bisan trudnica ali mi je rekao da dodjem tamo) ali mi je rekao da moram uput doneti
zanima me kod kog doktora trazim uput i da li ce hteti da mi ga daju?sutra mi je zakazano u betaniji u 19 h

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

23.03.2010, 16:22

clock-img

nakins

pencil-img

298

Traziz uput od svog ginekologa

clock-img

23.03.2010, 16:25

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

znaci dace mi ga,nece praviti problem? hvala na odgovoru user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

23.03.2010, 17:16

clock-img

Anoniman

Hvala ti puno ... Generalno,ja nemam problema s tim da radim i dok sam trudna,jer mi je kolektiv skroz ok , ali pošto sam med. sestra i radim na dijalizi (znači puno krvi i hepatitis pozitivni biolesnici) svako normalan mi je rekao da ni jedan lekar nije lud da trudnicu primora na rad sa hepatitis pozitivnim bolesnicima ili da ima bilo kakav kontakt sa krvlju . Sad - videćemo , dijaliza se uvek vodila kao rizično zanimanje , ali ko zna,možda se tim "članEvima" komisije user posted image promenilo mišljenje,pa sad vraćaju i trudnice koje rade u rudniku user posted image  user posted image . Baš ću da vidim kad budem išla  šta će mi reći na komisiji pa ću vam napisati .

clock-img

23.03.2010, 17:32

clock-img

Anoniman

Dobrodošla Bubice! user posted image

Videla si verovatno u temi, iskustva su sasvim različita.

clock-img

05.04.2010, 18:52

clock-img

vbjb

pencil-img

40

Interesuje me sve vezano za epidural...

jel treba unapred da se prijavim negde, gde i kome, platim( zvanicno ili nezvanicno)?

Hvala za sve informacije..

clock-img

05.04.2010, 18:55

clock-img

Anoniman

Mislim da to niko ne zna. Prošetaj do Betanije, pitaj. Mislim da se o tome dogovaraš sa anesteziologom. I ako saznaš, molim te nam javi da znamo. 

clock-img

06.04.2010, 15:43

clock-img

lothroniell

pencil-img

1402

Poslednje informacije o epiduralu koje ja imam su iz skolice... Rekli su nam da se u Betaniji epidural vise ne daje, sem u "specijalnim" slucajevima, obrazlozenje je - nemaju dovoljno anesteziologa! U svakom slucaju najbolje je tamo se raspitati!

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

clock-img

06.04.2010, 17:24

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

user posted image jos malo nece ni poradjati jer nema dovoljno Dr i babica 

clock-img

06.04.2010, 17:25

clock-img

Anoniman

user posted image

clock-img

06.04.2010, 18:24

clock-img

jance

pencil-img

6439

IZVORNA PORUKA: lanajelena

nebi me cudilo..inace jesu li onda ukinuli Baby Friendly ili ne? mislim posle one cele price o tome kako su u nasim porodilistima lose shvatili taj program...?

a i moja drugarica koja je u 3 tromesecju pita dali postoji mogucnost u Betaniji da mu prisustvuje porodjaju...ja koliko znam da to ovde nije moguce ali cisto da vidim..reko mozda se i nesto promenilo...nabolje...user posted image

Bez dece kuća ne raste

clock-img

07.04.2010, 13:11

clock-img

Anoniman

Drage moje , evo vam informacije o epiduralu u Betaniji koja je sveža u ovom momentu čitavih 15 minuta user posted image . Pošto sam koleginica , tj med. sestra , uspela sam da se ispričam sa koleginicama koje rade u Betaniji . Informacija je sledeća : u Betaniji se DAJE epidural , i to BESPLATNO , ne plaća se ništa unapred , ni unazad user posted image , samo je potrebno da izrazite želju kad dođete na porođaj , i da se sa tim vašim zahtevom složi akušer ili lekar koji će učestvovati pri vašem porođaju . Znači , oni treba da daju saglasnost , šta god to značilo , u tom momentu . Rekla sam da mi to malo previše bajkovito zvuči , ali žena je rekla da je zaista tako , da se mnogo toga promenilo nabolje i da su sada  stavili akcenat na povećavanje stope regionalne anestezije - što znači da teže ka tome da što više porođaja izvedu uz epidural , da bi se dostigli standardi i šta ti ja znam . Eto , ja se nadam da je stvarno tako , i molim sve buduće mame koje će se pre mene poroditi u Betaniji a pri tom žele epidural da nam napišu da li je zaista ovako kako mi koleginice kažu . Ja se najiskrenije nadam da jeste !!! Poljubac za sve user posted image !!!

clock-img

07.04.2010, 13:47

clock-img

Anoniman

jance, mislim da BF nije ukinut, ali nije uveden na sekcije, već samo na redovna odeljenja.

Mislim da muž ne može da prisustvuje porođaju.

clock-img

07.04.2010, 13:49

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

po prvi put razmisljam da se javim za epidural ako je to zaista tako user posted image

clock-img

07.04.2010, 13:55

clock-img

Anoniman

Ko god da se odluči za epi u Betaniji - neka javi kako je prošao ... Mene to čeka tek u novembru .

clock-img

10.04.2010, 21:20

clock-img

vbjb

pencil-img

40

IZVORNA PORUKA: lanajelena

Ha, ha, ovo si super rekla...
Ja sam JAKO zainteresovana za epidural tako da ako ne cujem nista pre sigurno cu se javiti sa informacijom oko termina sestog juna...
Mislila sam da odem do Betanije da pitam... ali sam prosli put naletela na dr Novakov koja mi je rekla da od toga nema nista... pa ne znam ni koga bi pitala, a epidural ocigledno daju, doduse dr Novakov mi je to rekla pre jedno tri, cetiri meseca. Molim boga da se to promenilo.

clock-img

13.04.2010, 01:16

clock-img

Novosadjanka T.

pencil-img

310

Tri puta sam se poradjala u Betaniji i sva tri puta su bila blagi pakao i tiha jeza. A nisam od  onih sto izvoljevaju. Zadnji put sam se jako uplasila jer sam sina videla samo dok je bio na onom stolu gde greju bebe i posle su nas razdvojili. Nisu mi ga doneli 6 sati. Poludela sam.
Svasta mi je prolazilo kroz glavu-  treca beba, deca koja su navodno umrla pa se ispostavilo da su ukradena...su uglavnom bile trece i cetvrto dete...
Kada sam digla frku i pocela da vicem doneli su mi bebu uz komentar -Sta vices? Evo ti tvoja beba.
A moj Lule jeca, onako malen, jeca.
Navodno nisu imali mesta da nas zajedno stave, a ja sam 6h gledala u prazan krevetac pored mog kreveta. I nikakve analize mu nisu radili, svrseno zdrav decak(9/10 4430gr 54cm).
Ljubazniji su veterinari bili prema mojoj kerusi dok se kotila. Uzas!
Posle drugog porodjaja sam htela da tuzim Betaniju, jer sam odpustena bez i jednog pregleda. Dobila sam sepsu od zaostale posteljice. Svi advokati su mi rekli da je to uzaludno. ni na otpustnoj listi ne pise koji me je doktor porodio. Za sve porodilje ako vam pridje dr Bjelica sutnite ga nogom, nek ide u tri lepe.
A sa prvim deteom sam bila u nesvesti ne znam koliko dugo i kada je dosla moja babica-komsinica (koja je sada u penziji) ona je dovela lekare koji su me posle 23h i 30min poradjanja, napokon porodili. na Betaniju treba baciti bobmu, ali predhodno naravno sve bebe, mame i one jadne operisane zenice izvuci. Cast izuzecima.
I najveci hit na trecem porodjaju me je primila pijana sestra. Pijana kao drezga! Samo sto nije pocela da stuca.

clock-img

13.04.2010, 08:18

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

joj a ja sutra treba da idem tamo user posted image ...blagi uzas...bas si prosla ko bos po trnju,ja imam jedno iskustvo ne tako lose ali nista specijalno  

clock-img

13.04.2010, 12:27

clock-img

Novosadjanka T.

pencil-img

310

Zelim ti sogu ti datve najbolje. Meni je jedino pomogao dr Cetkovic. Mogu ti dati njegove podatke, ako ti treba veza

clock-img

24.04.2010, 09:38

clock-img

dunjasuki

pencil-img

1

e drage moje ja sam nova...........volela bi da znam da li u novom sadu ima privatna ordinacija gde se moze platiti da te porode.posto ja neznam dal cu vise ici tamo....izgubila sam prvu bebu nesto malo pred porodjaj i kazu da se ugusila e pa ja bi onda trebala popricati sa par njih kod kojih sam bila na analizi i lezala jednu noc da vide da li moj bronhitis utice na bebino disanje i napismeno su mi potvrdili da neutice,ali mi se ti doktori vise nisu javljali....kada sam dobila papire od obdukcije bronhitis je bio kriv.a jedan pametni doktor cije ime ni neznam posto sam ga htela udaviti je rekao pa duso ti si kriva verovatno nisi disala par minuta pa se beba ugusila!!!al nekazem da su svi losi babica koja me je tad poradjala je bila divna zena ili me je samo zalila...jos nisam ostala trudna ali nadam se da cu uskoro...posto verujem da ce me druga beba opet vratiti u normalan zivot....

clock-img

24.04.2010, 10:40

clock-img

Anoniman

Nema privatno porodilište u NS.

Ja sam astmatičar, to ne bi trebalo da utiče na bebu, bar meni nije uticalo u prvoj trudnoći, ni sada ne utiče, ali sam na redovnoj terapiji koju je prepisao pulmolog.
Mislim da je taj dr baš bezobrazan i da ti je rekao glupost.

Baš mi je žao zbog tvog gubitka.

clock-img

29.04.2010, 13:49

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

par reci o Betaniji user posted image ...novije iskustvo
hrana-katastrofa ne zato sto sam ja zeljna neke hrane pogotove ne posle porodjaja nego zato sto sam dva puta u hlebu videla buba svabu
doktori -ok e sad ja sam bila preko veze pa su mozda prema meni bili bolji
babica Vesna-ako me slusas saradjivacemo lepo,sto mi je skroz ok jer nevolim one sto se dernjaju(dok sam lezala na stolu neka se derala da sam se par puta toliko uplasila da mi nije bilo dobro)pa sve nas tu boli ali sta sad kukas malo,malo dises i prodje...sam porodjaj brzo odradjen,cak me je babica i obisla kad je dosla drugi dan na posao
sestrice na patologiji su divne ,pogotovo sam se iznenadlila za jednu mladu jer deluje nadrndano ali je super
sestrice-uglavnom su ok ali ima fali mnogo osoblja da bi postigli nesto...ja sam vec bila malaksala koliko sam nosila bebu(bio je gladan) a njih nigde,ajde da im progledam kroz prste bio je vikend
posteljinu nisu menjali ta tri dana koliko smo bili jer je za vikend bilo 53 porodjaja i nisu imali dodatne posteljine,zbog guzve ja sam direktno iz sobe prevezena u salu na sto  i za 10min sam se i porodila
sto se tice epidurala jedna zena koja je bila samnom kaze da svi mogu da ga prime i da je besplatan ali da treba da ubodes da radi anesteziolog (sto je jako tesko) i da tog momenta budes 4 prsta otvorena pre toga ne daju a posle toga nema efekta tako da je bolje u startu odustati od toga...sve u svemu nije tako strasno ali jedva cekas da krenes kuci user posted image

clock-img

02.05.2010, 14:29

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

uh zaboravila sam glavnu sestru koja nam je cak dva puta kuvala kafu...na cemu sam joj jako zahvalna

clock-img

17.05.2010, 00:48

clock-img

VERA980

pencil-img

50

Ima li neko neki savet za mene,uskoro cu u Betaniju ali bez veze (bezveze)user posted image