cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Betanija Novi SAd

clock-img

28.01.2010, 17:44

clock-img

Anoniman

Prešle smo mina i ja na temu o CR. user posted image

clock-img

04.02.2010, 12:06

clock-img

Pretty78

pencil-img

3227

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

E, mina, još ćemo ti i ja naći zajednički jezik. user posted image Od momenta kako sam ostala trudna sa Lukom tražila sam Indikaciju za CR, i nisam se smirila dok je nisam našla. Sada čekam drugo, i mnogo me frustrira pomisao ostanka u bolnici 5 dana bez da vidim Luku, ali posle CR nema prirodnog porođaja. 

ma kako nema? moja kuma je rodila prvo na carski jer je mali gurao ka gore a ne ka dole a drugo i trece prirodno i to bez epidurala i bez secenja???

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

clock-img

04.02.2010, 12:10

clock-img

Pretty78

pencil-img

3227

u maju idem opet u betaniju a pre 3 godine u martu sam tamo rodila Martinu i mogu vam reci da sam bila zadovoljna svime osim sa tretmanom u BF programu. Lezala sam desetak dana pre porođaja na patologiji i tamo su sestrice super, u porodjajnoj sali mi je sve bilo za 5, primila sam epidural i sve babice posto nije bilo posla su sedele samnom u porodjajnoj sali i pricali smo....porodjaj je prosao super ali jedino imam prituzbe na ono posle u sobi sa bebom...inace moja lekarka je Aleksandra Novakov Mikic i ja sam PRE PRE PRE PRE ZADOVOLJNA SA NJOM I NJENIM ODNOSOM PREMA MENI A TO MI JE NAJVAZNIJE

< Poruku je uredio Pretty78 -- 4.2.2010 12:11:06 >

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

clock-img

04.02.2010, 12:50

clock-img

alexis77

pencil-img

139

Pretty, ja isto idem kod dr Aleksande Novakov, zaista je volim, ucinila je da mi prvi porodjaj bude lagan, koristila sam epidural!
Ja bih ponovo da uzmem epidural, mada drugi porodjaj svi tretiraju kao laksi, cesto drugorotkama kazu, ma nemas vremena za epidural!
Kakva je situacija sada u betaniji sa organizovanjem epidurala i sta si ti odluclila?

clock-img

04.02.2010, 12:53

clock-img

Pretty78

pencil-img

3227

IZVORNA PORUKA: alexis77

Pretty, ja isto idem kod dr Aleksande Novakov, zaista je volim, ucinila je da mi prvi porodjaj bude lagan, koristila sam epidural!
Ja bih ponovo da uzmem epidural, mada drugi porodjaj svi tretiraju kao laksi, cesto drugorotkama kazu, ma nemas vremena za epidural!
Kakva je situacija sada u betaniji sa organizovanjem epidurala i sta si ti odluclila?

alexis, meni je porodjaj sa Martinom bio drugi porodjaj, imala sam pre nje jednu devojcicu , ne bih o tome user posted image , tako da ce ovo biti i treci sa epiduralom jer ne planiram drugacije da se porodim ma koliko bio brz porodjajuser posted image
a posto me je brat prijavio za emisiju "VREME JE ZA BEBE" verujem da cu bas zbog toga dobiti epidural ali i zbog Saske koju obozavam i ja

clock-img

04.02.2010, 12:57

clock-img

alexis77

pencil-img

139

Hej, pa sjajno! Hocu da te gledam u Betaniji, a na TVu! Ovo cisto da povezem sa temom!

clock-img

04.02.2010, 13:00

clock-img

Pretty78

pencil-img

3227

da hoces, gledaces Betaniju na TV-u i nadam se da ce me Saska poradjati user posted image

clock-img

04.02.2010, 13:07

clock-img

Anoniman

Pretty78 imas PP user posted image

clock-img

04.02.2010, 13:20

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Pretty78

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

E, mina, još ćemo ti i ja naći zajednički jezik. user posted image Od momenta kako sam ostala trudna sa Lukom tražila sam Indikaciju za CR, i nisam se smirila dok je nisam našla. Sada čekam drugo, i mnogo me frustrira pomisao ostanka u bolnici 5 dana bez da vidim Luku, ali posle CR nema prirodnog porođaja. 

ma kako nema? moja kuma je rodila prvo na carski jer je mali gurao ka gore a ne ka dole a drugo i trece prirodno i to bez epidurala i bez secenja???

Pa tako što lekari ne savetuju. Ako ubaciš u Google indikacije za CR, između ostalog će ti se izbaciti da je prethodni CR indikacija za sledeći. No, naravno, porodilja može birati. I moja mama je mene rodila CR-om i na silu Boga brata htela da rodi prirodno, pa je ipak završila na CR.

< Poruku je uredio Tasha RR -- 4.2.2010 13:25:13 >

clock-img

04.02.2010, 13:37

clock-img

Pretty78

pencil-img

3227

ma pojma ti ja nemam , samo pricam sta se desilo.....i love epidural user posted image
pozzzzzz

clock-img

04.02.2010, 14:23

clock-img

Dora

pencil-img

3456

Šta ako ja vodim trudnoću u Zrenjaninu privatno, i tamo hoću da se porodim CR sa epiduralom a ta mogućnost ne postoji? Druga opcija je Betanija, ali me strah, imam loše iskustvo i mislila sam da ću je uvek zaobilaziti...
E, sad, mene interesuje da li u Betaniju može da se ušeta bez nekog "svog" doktora, da se traži  CR u epiduralu i sve što treba lepo legalno plati? Da li je potrebno nekom nuditi novac da bih mogla da tražim ono što želim? Da li će mi tražiti/očekivati za to 500E, 1000Euser posted image ...ili 100 ili 50, nebitno je...
Ne znam kako to sve ide... kako su navikli, kako ste vi ženice radile? Molim vas recite iskreno, može i na ppuser posted image

clock-img

09.02.2010, 00:15

clock-img

bojana87

pencil-img

271

imam jedno pitanje user posted image
Vidim da vecina vas hvali dr.Vejnovica pa me interesuje da li je neka od vas imala kod njega ekspertni u betaniji,a da nije isla od njega privatno?
I kakav je tamo?
Ja imam kod njega zakazano sledecu sredu pa me interesuje da znam sta da ocekujem,jer sam se naslusala mnooogooo gluposti user posted image

clock-img

09.02.2010, 10:00

clock-img

Anoniman

Moje mišljenje je da je Vejnović vrhunski stručnjak. Kod njega sam bila dva puta u životu (+ porođaj). Prvi put sam bila 7 dana pred porođaj da se dogovorim za CR, i drugi put 14 dana nakon CR da mi izvadi konce.
Nije čovek koji mnogo priča (ili je bar moj utisak takav), ali sam ja imala potpuno poverenje u njega.

clock-img

09.02.2010, 10:19

clock-img

CUNCILI

pencil-img

15

i ja sam se porodila cr uz epidural u decembru 2008 kod dr trninić pjević i oduševljena sam.... ona me je lečila od steriliteta i inseminacijom stvorila mog Viktora i sad ce u junu opet da me poradja. divna je a potpuno smo slučajno nabasali na nju.... sto se tiče betanije nije loše... bar moje dosadašnje iskustvo... malo postporodjajni tretman nije najbolji ali ajde... kad ti daju bebca sve zaboraviš i oprostiš...

clock-img

09.02.2010, 10:20

clock-img

Anoniman

Molim te piši o svom iskustvu CR u epiduralu u temi o Carskom rezu. Zanima me. user posted image

clock-img

11.02.2010, 13:24

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Cao svima..sad sam se uclanila u vasu ekipu...nadam se da me primate...htela sam da pitam da li je neka od vas vadila plodovu vodu i da je obecala dr Bogavac da ce ucestvovati u nekom njenom istrazivanju...ona me cesto zove i vec pocinje da me plasi jer nemam pojma o cemu se radi a poslednji put mi je rekla vidimo se na porodjaju 

clock-img

11.02.2010, 13:26

clock-img

Anoniman

Ćao. Ja ništa sem porođaja ne radim u Betaniji. user posted image

A kakvo istraživanje? Šta istražuje?

clock-img

11.02.2010, 13:32

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

ma nemam pojma kada sam isla da vadim plodovu vodu uhvatila me je na brzaka da mi uzme delic plodove vode koji se navodno inace baca,ja sam tog momenta onako uplasena rekla ma uzmi sta god ti treba,sad neznam da li me zove zato da mi zbog toga pomogne oko porodjaja ili planira jos nesto da mi uzme user posted image ...inace uopste nisam njen pacijent 

clock-img

11.02.2010, 13:35

clock-img

Anoniman

Pa, ti popričaj sa njom, pitaj je šta joj treba. Možda je samo zanimaju rezultati plodove vode? Ali nemoj da je uvrediš, jer šta ćeš ako bude dežutrna baš kada dobiješ kontrakcije? user posted image Oprezno. 

clock-img

11.02.2010, 13:54

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

ma to mi je i frka ,zato nista i nepitam,mada ko zna mozda bude to pozitivna strana,vidim da raspravljate na temu kako je ko prosao u Betaniji i koji su Dr ok...ja sam i prvoj i u ovoj sad trudnoci kod Dr Stajica i bas sam prezadovoljna,super je skroz i volim sto prepoznaje svoje pacijentkinje i u svakom trenutku zna kakvo je moje stanje a sto se Betanije tice meni je skroz OK,misli kakvih ima bolnica nasa Betanija je zlata vredna,moj muz je iz Nisa i njegova braca zive tamo,njihove zene mi zavide kad im pricam kakvi su kod nas uslovi,one moraju da nose njihove spavacice,nista svoje ne dolazi u obzir,sto mi je grozno  

clock-img

15.02.2010, 16:36

clock-img

Markovicka

pencil-img

456

Nisam imala vezu( mozda sam zato prosla trnje i kamenje), mislila sam tolike zene su se porodile, izigravala hrabrost i prosipala optimizam...
Sto se Betanije tice, meni je gori bio predporodjajni nego postporodjajni tretman. Niko te ne gleda, ako te i pogledaju nista ne govore, kao da si nedaj boze u komatoznom stanju, alo ljudi, tu sam, obrati mi se- tako i tako stoje stvari. Ma jok. Kad pitas nesto cudom se cude- Pazi ovo govori!!! No, niko nije bio bezobrazan, niko me nije ponizavao i slicno...ako mogu to da uzmem kao plususer posted image  Nema topline, ohrabrenja, tipa mozes ti to, jos samo malo, budi jaka...Ma samo koja topla rec, ne trazim drzanje za ruku...
Posle [porodjaja meni je sve bilo ma boli me uvo za njih...mada sestre na odeljenju uopste nisu bile lose, cesto su dolazile, bile su ljubazne, izlazile u susret...sve su uglavnom jako mlade. Lekari...eh ta lekarska svita. Pripremali su nas za njih kao da kraljevi dolaze...da ste ciste da nije nered na stolu, tasna ispod kreveta..a oni kad se najzad pojave ...hm kao dasak vetra. Sta to bese, jel to bila vizita, ni ne osetis je. Prolete ma za minutu odrade tri zene...znam sigurno imaju neko sesto culo koje im javlja da li je sve ok jer ono videlo nije pregleda...

clock-img

15.02.2010, 18:27

clock-img

sonja021

pencil-img

40

mislim da vejnovic ne radi uzv u betaniji

clock-img

15.02.2010, 20:29

clock-img

BabyG

pencil-img

445

IZVORNA PORUKA: Markovicka

Nisam imala vezu( mozda sam zato prosla trnje i kamenje), mislila sam tolike zene su se porodile, izigravala hrabrost i prosipala optimizam...
Sto se Betanije tice, meni je gori bio predporodjajni nego postporodjajni tretman. Niko te ne gleda, ako te i pogledaju nista ne govore, kao da si nedaj boze u komatoznom stanju, alo ljudi, tu sam, obrati mi se- tako i tako stoje stvari. Ma jok. Kad pitas nesto cudom se cude- Pazi ovo govori!!! No, niko nije bio bezobrazan, niko me nije ponizavao i slicno...ako mogu to da uzmem kao plususer posted image  Nema topline, ohrabrenja, tipa mozes ti to, jos samo malo, budi jaka...Ma samo koja topla rec, ne trazim drzanje za ruku...
Posle [porodjaja meni je sve bilo ma boli me uvo za njih...mada sestre na odeljenju uopste nisu bile lose, cesto su dolazile, bile su ljubazne, izlazile u susret...sve su uglavnom jako mlade. Lekari...eh ta lekarska svita. Pripremali su nas za njih kao da kraljevi dolaze...da ste ciste da nije nered na stolu, tasna ispod kreveta..a oni kad se najzad pojave ...hm kao dasak vetra. Sta to bese, jel to bila vizita, ni ne osetis je. Prolete ma za minutu odrade tri zene...znam sigurno imaju neko sesto culo koje im javlja da li je sve ok jer ono videlo nije pregleda...

POTPISUJEM! Stvarno ne znam kako je pre porođaja, jer hvala dragom Bogu, nisam imala to iskustvo, ali posle porođaja je baš tako kao što kaže Markovicka. Mada ni tokom porođaja nemam baš neka lepa iskustva.. U suštini, JA SMATRAM da su oni tamo da bi olakšali, pružili pomoć, podršku.. Ali jbg.. Oni izgleda misle da smo mi tamo zbog njih, a ne ONI ZBOG NAS.

E da.. Higijena je užasna, pogotovo u kupatilima, al' to zavisi od nas.. A i posteljinu i mogli da se sete da promene..

clock-img

15.02.2010, 22:01

clock-img

bojana87

pencil-img

271

IZVORNA PORUKA: sonja021

mislim da vejnovic ne radi uzv u betaniji

radi sonja user posted image
Ja imam zakazano kod njega u sredu

clock-img

18.02.2010, 10:31

clock-img

vbjb

pencil-img

40

Cao svima,

pre neki dan mi je nacelnica Betanije rekla da kod njih epidural vise nije moguc...