cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: O blizancima

clock-img

21.01.2010, 22:29

clock-img

Anoniman

Ma kontam.... nego me dr zbunila neki dan....ja sam odmah predpostavila da mi se pishe cr poshto nisam blizance....pa mi josh i geneticharka to rekla....a moja dr neki dan kaze prirodno.... user posted image

clock-img

21.01.2010, 22:33

clock-img

engimengi

pencil-img

580

Ma samo kad bi hteli da mi ne zakazuju nego kad momci sami zele da se rode,al on kaze rizicno je da se ceka dugo,budu veliki,sad vec imaju skoro po 2kg!!

clock-img

21.01.2010, 22:35

clock-img

Anoniman

Pa meni je dr rekla samo da izdrzim do 36 nedelje...posle toga nije problem da se porodim....al pre toga bolje da ne krece nishta....

clock-img

27.01.2010, 10:29

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Pisem vam jer mi treba hitno vasa pomoc!Trenutno mi ja zaovica u bolnici i jako je uplasena.Naime,juce je saznala da je trudna(6-7) nedelja i rekli su joj da ima veliki hematom,da ja jako blizu bebe,morala je hitno u bolnicu na lezanje.Medjutim kada ju je jutros pregledao najbolji i najiskusniji dr. na tom odjelu rakao joj je da to nije hematom vec da je nosila blizance,jednog je izgubila,a drugi je tu,i otkucaji.Problem je sto je njoj ostala ta posteljica ili kako li se vec zove to u ranijoj trudnoci,gdje je bebica bila smjestena.Rekao joj je da je to opasnije od hematoma.Sta se desava u takvim slucajevima,da li oni to mogu izvaditi a da ne naskode drugoj bebi,da li ce to samo ispasti?Citala sam dosta o tome da zenice uzgube jednu od blizanackih bebica,a drugu rode,ali ne znam da li je to slucaj isti kao kod nje!?Da li ima sanse da iznese do kraja tu bebicu?Ako neko nesto zna o tome molim vas pisite,ona je jako uplasena!

clock-img

27.01.2010, 10:44

clock-img

engimengi

pencil-img

580

Ćao pepino!!Bas mi je zao sto je izgubila jednu bebicu,al i ja sam cula da se to cesto desi,al to sto je ostalo se resorbuje u materici kao da nije bilo!!Ne bi trebalo da joj pravi problem,a oni ce da joj daju progesteron da odrze tu drugu bebicu!!Hematom jeste opasan al su zene i sa tim iznele trudnoce do kraja uz redovne kontrole naravno!!Srećno

clock-img

27.01.2010, 10:51

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Hvala puno na odgovoru!I ja sam upravo to procitala,moram joj javiti da se ne plasi koliko toliko,sta ce biti bice!Za hematom sve uglavnom znam jer sam i ja imala ogroman u prosloj trudnoci koju sam izgubila.Problem je sto je nju dr. uplasio rekavsi joj da je to komplikovanije od hematoma,da ce je pratiti i dalje i nista vise.A progesteron su joj juce dali,danas joj iskljucili,zasto ne znamo.Uzima samo folnu kiselinu i utrogestan,mislim da je on zamjena za nekadasnji dibroston.

clock-img

27.01.2010, 11:09

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Greska,napisala sam dibroston mjesto dobroston!

clock-img

27.01.2010, 12:01

clock-img

Anoniman

Utrogestan je progesteron...isto kao i dabroston... tako da ona progesteron prima i dalje...a mogutje da su joj dali extra dozu progesterona....

Neka pokusha da se ne nervira....bitje sve u redu user posted image

clock-img

27.01.2010, 12:28

clock-img

sanji

pencil-img

1583

Pepino, dok sam bila u bolnici upoznala sam devojku sa istim problemom, sa tim što je njoj taj plod uginuo dosta kasnije. Trudnoća mora da se održava ali može uz lekarski nadzor da se iznese do kraja! Verovatno će često biti u bolnici na praćenju ali nije neizvodljivo! Držimo joj fige!!!!!user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

clock-img

27.01.2010, 12:30

clock-img

sanji

pencil-img

1583

Smeshkice user posted image negde sam pročitala da su curice!!! user posted image Čestitamo!!!!! I veliki poljubac ti šaljemo ja i moje curice! user posted image user posted image user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

clock-img

27.01.2010, 13:31

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Hvala vam svima!I ja je tjesim,ali dok ona sama ne shvati sta i kako ne vrijedi puno nista sto joj ja govorim.Njoj je najteze sto nisu 100 posto sigurni da li je hematom ili je bila blizanacka trudnoca i sad ostaje na pracenju,a to tesko prihvata i podnosi jer je ostavila kod kuce dvoipogodisnju cerkicu.Ne zna koliko ce to sve trajati,a normalno niko ne voli biti u bolnici,ali kad se mora,mora se!

clock-img

01.03.2010, 18:59

clock-img

Anoniman

Evo malo interesantnih slichica user posted image

Blizanci po nedeljama ...u maminom stomaku....

3 nedelje

user posted image

4 nedelje

user posted image

8 nedelja

user posted image

12 nedelja

user posted image

16 nedelja

user posted image

20 nedelja

user posted image

24 nedelje

user posted image

28 nedelja

user posted image

32 nedelje

user posted image

36 nedelja

user posted image

clock-img

14.03.2010, 14:52

clock-img

diamond

pencil-img

823

JA JAAAAAAAKO ZELIM BLIZANCE!!!!! user posted image  

clock-img

14.03.2010, 18:11

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: diamond

JA JAAAAAAAKO ZELIM BLIZANCE!!!!! user posted image  

Ovo sam i ja pisala pre koji mesec u nekoj od ovih blizanachkih tema.... i evo me sad... blizanke samo shto nisu user posted image user posted image

clock-img

15.03.2010, 22:13

clock-img

Netke

pencil-img

55

Moram da se pozalim u nadi da mi neko moze dati savet...u 20-oj sam nedelji, nosim jednojajcane blizance i prosle nedelje mi lekar kaze da postoji rizik od FFTS-a (transfuzije medju blizancima), tj. da se jedan bebac razvija brze od drugog. Naime, simptom koji je lekar uocio je da jedna beba ima vise plodove vode od druge, tj. membrana se pomerila i nejednaka je kolicina te amniotske tecnosti. Sutra ujutru imam opet pregled, da vidi kako se to razvija...ukoliko se nastavi negativan trend, on mi predlaze da idem na operaciju laserom - podela posteljice na dva dela a to se radi samo na tri mesta u evropi (insbruk -austrija, belgija ili engleska) i ne garantuje da ce obe bebe da prezive niti da se rode kao "normalne"...
Ako neko od vas ima iskustvo sa ovim ili ako je cuo/la nesto o ovome, molim vas da mi pise...
Hvala

clock-img

15.03.2010, 22:38

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Ja stvarno nista ne znam o tome,rado bi ti pomogla,bas mi je zao,ali bice to valjda sve ok,javi nam sutra sta ti je doktor rekao na pregledu....
Ajmo zene,ako ima neke da nesto zna o ovome i da joj moze pomoci pisite!!!!

clock-img

16.03.2010, 13:37

clock-img

Netke

pencil-img

55

Hvala pepino.
Jutrosnji status upd_ate: Za sada je stanje manje vise stabilno, razlika u plodovoj vodi se malo povecala ali bitno je, kazu, da se bebe ravnomerno razvijaju i da su im sve funkcije dobre (srce, dimenzije itd..). sledeceg utorka novi pregled. Kazu mi da ovo moze da se nastavi do kraja trudnoce bez ikakvih intervencija ukoliko se bebe normalno razvijaju..molim boga da trend bude dobar, videcemo...user posted image

clock-img

16.03.2010, 13:55

clock-img

Anoniman

clock-img

11.08.2011, 15:02

clock-img

bulka

pencil-img

642

Na vise mesta sam procitala da se sudeci po svemu, sklonost zacecu vise od jednog ploda prenosi po zenskoj liniji. Moja baba je rodila blizance(tatu i strica), tako da sam i pre sretanja onog pravog, prizeljkivala da i ja rodim blizance... Moj onaj pravi, iliti moj muz, takodje u porodicnoj istoriji ima blizance, i njegova baba po ocu rodila je blizance(oca i strica) i baba po majci(devetoro dece, dva puta blizance), tako da se nama moralo desiti :)
I tako...Pre vise od godinu dana dobili smo dve princeze:)

clock-img

11.08.2011, 15:31

clock-img

anuksunamun

pencil-img

2597

osim sto se prenose po zenskoj liniji,u moderno doba ,prenose se i po liniji laboratorijeuser posted image

clock-img

11.08.2011, 15:34

clock-img

majared

pencil-img

1565

Sto ti od srca zelim. Ima li vesti???

clock-img

11.08.2011, 15:35

clock-img

bokicans

pencil-img

1949

I kod mene su po zenskoj linijiuser posted image Kod mm nema blizanaca.

clock-img

11.08.2011, 15:42

clock-img

anuksunamun

pencil-img

2597

IZVORNA PORUKA: majared

Sto ti od srca zelim. Ima li vesti???

bice uskoro ,ako Bog da :):)user posted image

clock-img

12.08.2011, 06:48

clock-img

smeskicTB

pencil-img

2259

kod nas je doslo prirodnim putem iako kod mene u porodici niko nije imao blizance..kod mm postoje i sa mamine i sa tatine ..strane..

clock-img

12.08.2011, 10:24

clock-img

bulka

pencil-img

642

anuksunamun navijamo za vas!