cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pitajte Pampers pedijatra

clock-img

22.10.2024, 09:14

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

947

IZVORNA PORUKA: marketing RR

sin je u Junu imao američki virus tj virus usta šaka i stopala, dobio je terapiju nistatin kapima, citirizin sirup i to se sve povuklo međutim meni se cini da on na šakama i dalje ima po malo onih crvenih tačkica po rubovima šaka inace njemu nista ne fali ali ja tako ga zagledam pa se pitam da li je moguće da se to nije povuklo skroz od Juna, da napomenem da on ima 3,5 godine

Ne zagledajte ga , povuklo se sigurno, ali brizna majka vidi i sto ne postoji. Naravno brinite za sve drugo, ali ta bolest je prosla.

clock-img

22.10.2024, 09:17

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

947

Dobar dan. Moja beba od rodjenja ima izvucen pupak,i pojavila se kuglica iznad pupka velicine klikera,kad je pupak ispao. Mene zanima da li ce se povuci vremenom? Ukoliko se ne povuce,sta mi je dalje ciniti? Pedijatar kod kog smo isli,je rekla da bi trebalo da se povuce. Hvala

Sta se biti sa tim jedino sigurno i strucno misljenje ce vam dati deciji hirurg. Molim vas obratite se njemu.

clock-img

22.10.2024, 09:20

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

947

Pozdrav , naime moja kćerka ima povremeno izrazene podocnjake tamne su Boje nisu zadebljani vec jednostavno tamno joj ispod oviju. Zanima me od ceka to dolazi, da li nedostatk vitamin ili nesto drugo je u pitanju. Hvala na odgovoru

Podocnjaci su posledica sklonosti ka alergijai, bubrezne bolesti ili neko od vas roditelja ima podocnjake.

clock-img

22.10.2024, 09:27

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

947

Dete 3,5god,skoro nista ne jede, ne voli.... Ono sto voli, a te namirnice mogu na prste da se na broje, jede fino...sve sam pokusala, sirupe za apetit, da podvalim, da je nekako nateram i nista, proba i ispljune, za sve kaze da je fuj.... Shvatam da na silu ne ide ali polako postajem ocajna jer jedno te isto vrtimo u krug...zdravstveno je sve u redu

Za apetit se lepo pokazao sirup Apetino, dajte mu da jede sta voli, ne terajte ga , procice ako bude jeo sta voli, bez prisile mora ovo mora ono, neka sam odabere.

clock-img

22.10.2024, 09:54

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

947

Dete od 2 godine imam problem da ide u wc, ne zeli, nego cuva tako po 7 dana ne ide u wc, pa onda ide i to mnogo tesko place.

Sigurno se uplasio kada je imao neku tvrdu stolicu. Mazite cmar sa nekom neutralnom mascu nekoliko puta na dan da se otpusi sfinkter. Roditelji su imali dobre rezultate kada su davali krusku nastinu.

clock-img

22.10.2024, 09:57

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

947

Pozdrav,djeca 4 i 3 godine od marta se borimo sa ujedima nekog insekta ili alergijom,uglavnom niko ne zna da nam kaže sta bi moglo biti da obratimo pažnju ili sta da koristimo,tek smo neki dan dobili uputnicu za alergo test ali rezultati su tek za 3 sedmice sada nam je doktorica propisala neku kremu od koje je samo gore,jedino što im malo ublaži i pomogne jeste tečni puder sa anestezinom,jacamo imunitet jedemo domaću hranu,frisko pravljenu,kupila sam i deterdžent i omekšivač za bebe i njihove stvari perem samom sa tim ali napredak ne vidim,čak je od prije dva dana crvenilo izražajnije i djeca se puno češu.pomoć molim vas i hvala.

Pored testa ja bih pitala i nekog na Infektivnoj klinici obziro da se radi o ujedu nekog inskta i problemima koji su nastali nakon toga.

clock-img

23.10.2024, 10:39

clock-img

marketing RR

pencil-img

5052

Beba decak ,dva meseca ima
Bili smo u bolnici radi pupka kada je imao 6 dana
Lezali smo tamo 9 dana pod terapijom dva antibiotika ,i probiotika uz to i vitamina K primljenog venski 2 puta
Sve se super zavrsilo pupak je zarastao ,sve je super. Odemo na prvi sistematski pupak ima mali deo kao crven
Jos uvek je crven
Hidrogenom nakapam i ispiram
Nije inficiran spava sisa raste sve normalno ali nekako kao da jos uvek pupak nije u redu
Unutra rane nema nikakve
Samo uvek se javlja ta pena kada hidrogen stavim unutar pupka
Plasim se pa zato pitam za savet nekakav
Od drugog strucnog lica
Hvala Vam mnogo.pozdrav

clock-img

23.10.2024, 17:19

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

947

Lezali smo tamo 9 dana pod terapijom dva antibiotika ,i probiotika uz to i vitamina K primljenog venski 2 puta
Sve se super zavrsilo pupak je zarastao ,sve je super. Odemo na prvi sistematski pupak ima mali deo kao crven
Jos uvek je crven
Nije inficiran spava sisa raste sve normalno ali nekako kao da jos uvek pupak nije u redu
Unutra rane nema nikakve
Od drugog strucnog lica
Hvala Vam mnogo.pozdrav

Pupak kod beba se ne tretira hidrogenom nego povidon jodidom. Ukapajte po jednu kap u pupak povidona 2 do 3 puta dnevno i nista vise. Meni nije jasno zasto stalno ukapavate hidrogen ako je hirurg rekao da je pupak u redu. Volela bih da mi slikate pupak i napisete kakva je intervencija radjena. Molim vas posaljite mi sliku i dijagnozu.

clock-img

25.10.2024, 14:42

clock-img

marketing RR

pencil-img

5052

Poštovanje,dječak 5 i pol godina problem sa smegmom,prepucij se prevuče ali se smegma stalno nakuplja,koliko je to normalno stanje i kako održavati higijenu?Hvala puno unaprijed.

clock-img

25.10.2024, 14:46

clock-img

marketing RR

pencil-img

5052

Sta je najbolje za imunitet?

clock-img

25.10.2024, 14:50

clock-img

marketing RR

pencil-img

5052

Zanima me s koliko je uobičajeno i u praksi da bebe krenu intenzivno puzati i samostalno sjediti ???!!

clock-img

25.10.2024, 14:53

clock-img

marketing RR

pencil-img

5052

Postovanje, mene zanima kako rijesiti problem "zatvora" kod djeteta od 2ipol godine? Borimo se od 7mj ove godine s time, krenuli smo od odvikavanja od pelene, pa se par puta pokakala van tute i krenulo odbijanje, prekinuli odvijavanje no zaustavljanje stolice prisutno i dalje, doslovce stisne noge, guzu, sva se preznojava i stiska stolicu unutra, ne zeli van...usprkos razgovorima, laksativima, cepicima, ona dalje to radi, svaki put, pa onda se ne isprazni po 4, 5 dana....vise ne znam sto raditi

clock-img

25.10.2024, 14:55

clock-img

marketing RR

pencil-img

5052

Da li je ok da dete od 2 godine ne pije mleko, pio je bas mnogo mleka oko 1,5l dnevno, pre nedelju dana je prestao da pije tera ga da povraća, a kad treba da jede jedva ga namolimo nikad nije gladan i uzme po par zalogaja, a ne znam da li mu je to dovoljno, hvala unapred na odgovoru.🙂

clock-img

25.10.2024, 14:56

clock-img

marketing RR

pencil-img

5052

Postovanje,djete od 2,5 godine jos uvjek nosi pelenu,preko noci pije flasicu i sigurno popije oko litar za noc,svi nalazi potpuno uredni,kaze dr da je navika

clock-img

25.10.2024, 14:57

clock-img

marketing RR

pencil-img

5052

Dobro vece,beba 10meseci jede normalno ali je poceo da odbija mleko formulu I to poslepodnevnu I pred spavanje.ujutru popije 210 tj 230 sa.formulom preko dana nikad popije 150 a uvece skoro nista...Dajem mu nikad u snu na prevaru ali kad oseti ni tad nece da.popije...Da li je to što popije premala kolicina za njegovu dob I na koji nacin ga naterati da popije

clock-img

25.10.2024, 14:58

clock-img

marketing RR

pencil-img

5052

Sin pet godina odbija kuvanu hranu bukvalno od svoje druge godine nije pojeo nista. Ishrana mu se sastoji od krompira, mesa pecenog, supa al samo sa rezancima, pasteta saláma, virsla i makarone bez preliva... Sta raditi i kako ga spostaci dá proba hranu?

user posted image

clock-img

25.10.2024, 15:00

clock-img

marketing RR

pencil-img

5052

Da li sačekati sa mmr vakcinom da dijete propriča?

clock-img

25.10.2024, 15:01

clock-img

marketing RR

pencil-img

5052

IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar

Jos uvek je crven
Unutra rane nema nikakve
Od drugog strucnog lica
Hvala Vam mnogo.pozdrav

Pupak kod beba se ne tretira hidrogenom nego povidon jodidom. Ukapajte po jednu kap u pupak povidona 2 do 3 puta dnevno i nista vise. Meni nije jasno zasto stalno ukapavate hidrogen ako je hirurg rekao da je pupak u redu. Volela bih da mi slikate pupak i napisete kakva je intervencija radjena. Molim vas posaljite mi sliku i dijagnozu.

user posted image

clock-img

25.10.2024, 17:50

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

947

Poštovanje,dječak 5 i pol godina problem sa smegmom,prepucij se prevuče ali se smegma stalno nakuplja,koliko je to normalno stanje i kako održavati higijenu?Hvala puno unaprijed.

Te bele naslage nisu stetne, to je normalna pojava, Odrzavajte normalnu higijenu i nista vise.

clock-img

25.10.2024, 17:55

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

947

Sta je najbolje za imunitet?

Sigurno je dokazano ucesce vitamina B kompleks na imuniter, tacno se zna na kom nivou deobe imunih celija uplivisu i pospesuju deobu imunih celija. Odlicne rezultate u praksi sam imala i koje su se osecale je nakon Varicele koja najvise pogodi imuni sistem. Dajite detetu Bkomplels vitamine.

clock-img

25.10.2024, 18:02

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

947

Zanima me s koliko je uobičajeno i u praksi da bebe krenu intenzivno puzati i samostalno sjediti ???!!

Bebe krecu da puzaju i sede kada sazre ove funkcije u mozgu i to je individualno, ne treba bebu prisiljavati. treba je pustiti.

clock-img

25.10.2024, 18:08

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

947

Postovanje, mene zanima kako rijesiti problem "zatvora" kod djeteta od 2ipol godine? Borimo se od 7mj ove godine s time, krenuli smo od odvikavanja od pelene, pa se par puta pokakala van tute i krenulo odbijanje, prekinuli odvijavanje no zaustavljanje stolice prisutno i dalje, doslovce stisne noge, guzu, sva se preznojava i stiska stolicu unutra, ne zeli van...usprkos razgovorima, laksativima, cepicima, ona dalje to radi, svaki put, pa onda se ne isprazni po 4, 5 dana....vise ne znam sto raditi

Prema iskustvu koje su mi prenosili roditelji dobre rezultate je davala ishrana sa kruskom nastinu. Inace uspoatavljanje normalne defekacije je slozen proces, normalno je da izostane stolica do 7 dana, molim vas ne prisiljavajte ga, ne pricajte mu, ne terajte ga, pustite ga to ce doci spontano kada te funkcije u mozgu sazru.

clock-img

25.10.2024, 18:12

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

947

Da li je ok da dete od 2 godine ne pije mleko, pio je bas mnogo mleka oko 1,5l dnevno, pre nedelju dana je prestao da pije tera ga da povraća, a kad treba da jede jedva ga namolimo nikad nije gladan i uzme po par zalogaja, a ne znam da li mu je to dovoljno, hvala unapred na odgovoru.🙂

Za taj uzrast je pio mnogo mleka, kazete 1,5 l. Ponudite ga kiselim mlekom koje je najzdraviji mlecni proizvod, ili da izmesajte pa neka pije kao jogurt. Mleko dodajite u jelo pri spremanju.

clock-img

25.10.2024, 18:16

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

947

Postovanje,djete od 2,5 godine jos uvjek nosi pelenu,preko noci pije flasicu i sigurno popije oko litar za noc,svi nalazi potpuno uredni,kaze dr da je navika

Neka nosi pelene nocu bice mu toplije, nista strasno. Za pijenje vode nocu nije strasno, navika je, ali je litar mnogo. Da li je pelena suva ujutru ili je natopljena.

clock-img

25.10.2024, 18:20

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

947

Sin pet godina odbija kuvanu hranu bukvalno od svoje druge godine nije pojeo nista. Ishrana mu se sastoji od krompira, mesa pecenog, supa al samo sa rezancima, pasteta saláma, virsla i makarone bez preliva... Sta raditi i kako ga spostaci dá proba hranu?

user posted image

Snalazite se, pravite cufte pa stavite sargarepe i tikvicam isto pravite pljeskavice. Imala sam dete koje je godinama jelo samo spagete bez icega , majka je stalno plakala, ja sam umirala od sekiracije i porastao je , visok 2 metra, lep.