IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar
IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar
IZVORNA PORUKA: serpica
Postovana doktorka,
danas smo bili na kontrolu,da nastavimo sa ab do kraja,hirurg se nada da ce se bar smanjiti do 14.decembra kad nam je zakazana kontrola. Izvestaj radiologa pokazuje dermadoidnu cistu ( mislim da su mi tako rekli)
receno nam je da uradimo jos jedan uz do kontrole ako se opet pokaze cista morace na operaciju.
Moje pitanje: da je prva dijagnoza,besezitis uspostavljena samo zato sto je ispod levog pazuha i zato sto se javila sa navrasenih 12 meseci? Da li je ipak moguca ova druga dijagnoza,dermadoidna cista? Rezuktati
kks su ranije bili uredni,crp miran i leukociti takodje. Hvala unapred.
Prva dijagniza je postavljena zato sto je ispod pazuha gde je vakcina aplikovana. I to je dermoidna cista ali verovatno od BCG vakcine. Ozbiljnije dermoidne ciste su na vratu, a ova je, ako Uz nalaz kaze verovatno od vakcine. Nisam vas pitala da li je BCG oziljak vec formiran i da li se cista smanjila od antibiotika i da li se boja povratila , verovatno je ,obzirom na lab. nalaze i lokaciju dermoidna cista od vakcine , nije ozbiljno.
Molim vas da mi napisete sta je bilo na kontroli kod hiturga 14.12. jako me interesuje jer i ja na nevidjeno mislim da je besezitis.
Postovana doktorka,
hvala Vam sto pitate,danas smo ponovili ultrazvuk i recenom nam je da dermoidna cista,medjutim hirurg se ne slaze sa nalazom pa nam je ponovni uz zakazan za 5 januar.
Obzirom da bebi to ne pravi problem u svakodnevnim aktivnostima ostaje nam da pratimo,ako procuri ili pocne da menja boju i oblik da se odmah javimo dr,hirurg takodje misli da je besezitis ali da nije samo potkozno vec da je locirano i dublje,ali kao sto rekoh ne boli je,nema drasticnih promena tako da za sada nece da rade nikakvu intrevenciju.
Hirurg kaze da je jos uvek mala za opstu anesteziju,da su iako je to rutinski zahvat moguce da dodje do komplikacija nakon operacije,cekace da poraste jos malo a do tada samo da pratimo.
Javicu svakako kako je prosla kontrola 5 januara,ovog puta kod drugog radiologa. Vama hvala puno jos jednom.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."