cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Norveške rolnice sa cimetom

  
clock-img

02.11.2012, 17:01

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Jel moze umesto putera da stavim margarin?Nesto nisam vidjala da ovde kod nas ima puter u radnjama.user posted image

_____________________________

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

clock-img

03.11.2012, 15:24

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Snežo a odakle si? Ima po većim marketima "moja kravica" ili "president",doduše malo su skuplji od margarina.
Pretpostavljam da može i margarin ali ipak da sačekamo autorkin odgovor user posted image

p.s. ja sam ovih dana pravila iste ove rolnice ali slane-sa sirom i šunkom,i bile su predivne user posted image

< Poruku je uredio Jole84 -- 3.11.2012 15:25:35 >


_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

03.11.2012, 16:11

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Ma ja sam ti iz neke nedodjije gde nema tih velikih marketa.
Zaboravila sam jutros da pitam u prodavnici da li imaju puter.

_____________________________

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

clock-img

03.11.2012, 21:50

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138

Pravila ih veceras, savrsene user posted image
Moje izmene:
mora dosta vise brasna da se stavi, ne znam koliko, ali potrosila sam sa sve posipanjem 850 gr sigurno. Testo ispadne skroz meko, kao za krofne, cak i mekse. Razvlacila sam na pek-papiru, super ideja user posted image
Napravila od ove kolicina 3 i to mi je zauzelo 3 pleha. Pravila sam ih manje i tanje user posted image
Jako bitno: kora ispod bi trebalo da se stavi jer testo odozdo lako zagoreva zbog putera. Meni je prva tura malo resija odozdo, pa sam ostale pekla na gornjoj polovini rerne i na 200 C. Peku se dosta krace nego u receptu 10-15 minuta.
Prvi: sunka, sir, pavlaka, dosolila malo jer je testo slatko, posula susamom, odlicno je, muz odusevljen.
Druga tura: ubedljivo najlepsi su bili po originalnom recptu, pravo savrsenstvo user posted image
Treca: istopila noisete cokoladu sa 50 gr putera i dodala malo mlevene plazme
Hvala puno za revept, ovo ce biti vrlo cesto na nasem stolu user posted image

clock-img

03.11.2012, 21:56

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Moracu i ja da napravim ove rolnice kad ih toliko hvalite. Mogla bi sutra samo da kupim puter i kvasac

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

03.11.2012, 22:04

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138

PE, savrsene su veruj mi. Ja uopste nisam ocekivala da su tako dobre, zato sam i pravila ove slane i sa cokoladom. Sledeci put cu samo sa cimetom i orasima user posted image

clock-img

03.11.2012, 22:06

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

A mi obozavamo cimet. Sad sams e setila i kuvanog vina, mogla bi i to da pravim.
Pretpostavljam da moze i margarin umesto putera?

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

03.11.2012, 22:10

clock-img

Anoniman

Vidim da je ova tema cesto posecena, pa cu morati i ja da ih napravim, samo da prodju ove guzve po kuci user posted image

clock-img

03.11.2012, 22:13

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138

Ja sam u testo stavila pola margarin-pola mast user posted image jer sam imala samo jedan puter od 125 gr u kuci i jos malo drugog nacetog. A u fil maslac i mislim da bi sa margarinom fil bio bezveze, nije isti ukus. Sledeci put cu definitivno sve sa puterom, jer inace svugde gde mogu stavim puter, margarin je bas nezdrav user posted image

clock-img

04.11.2012, 18:38

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

pravila sam danas rolnice i nisu mi uspeleuser posted image
izgleda sam stavila vise brasna, ali nikako nije htelo da prestane da se lepi ne znam gde sam pogresila, obicno mi ide od ruke kad nesto prvi put pravim.
da li su rolnice kao lisnate kad se ispeku, moje su ostale tvrde kao kamenuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

04.11.2012, 21:02

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138

Isi, testo je jako meko, kao za krofne, pa se zato lepi. Najbolje da ga razvlacis na papiru za pecenje, tako se lakse urola. Moras dobro da ga pospes brasnom kad razvlacis, sacekas da puzici u plehu naarastu i peces kratko, dok fino porumene. Nema sanse da bude tvrdo, meke su kao dusa user posted image

clock-img

05.11.2012, 09:12

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

ne znam kako bih ga razvukla, jako je lepljivo bilo, sve mi je po prstima ostajalo i testo nije hteo da naraste, sad nemam volje da pravim ponovo kad mi ne ideuser posted image a bas mi se jedu

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

05.11.2012, 09:20

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Isidora vidim da je i Viking napisala da je dodavala još brašna, dobro pobrašnavi i radnu površinu i tijesto prilikom razvljačnja i neće se lijepiti.
A da ne bi bile tvrde pazi na vrijeme i temperaturu pečenjauser posted image


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

05.11.2012, 09:28

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

to sam pazila oko pecenja nije bio problem nego uopste testo nije htelo da naraste, mora da sam nesto zeznula oko brasna ili kvasca, mada milion puta sam mesila testo ali baksuz ovaj putuser posted image
testo mi je bio kao da je puno vode, stalno se lepilo, i kad sam dodavala brasno ono se normalizovalo ali je bilo tvrdje testo i naravno nije htelo da naraste

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

05.11.2012, 09:29

clock-img

Modessty

pencil-img

12173


IZVORNA PORUKA: MarijaBg

Ja sam u testo stavila pola margarin-pola mast user posted image jer sam imala samo jedan puter od 125 gr u kuci i jos malo drugog nacetog. A u fil maslac i mislim da bi sa margarinom fil bio bezveze, nije isti ukus. Sledeci put cu definitivno sve sa puterom, jer inace svugde gde mogu stavim puter, margarin je bas nezdrav user posted image



ja pravim samo sa MARGARINOM. i savršene su svaki put! Samo morate da pazite da se ne prepeku

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

05.11.2012, 09:31

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Isidora , ja sam zamesila na tvrdocu ukiselo testa , malo mozda mekse , na 600 g brasna sam stavila 3 dcl mleka i bilo je odlicno
mozda si kvasac poparila pa zato nije naraslo user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

05.11.2012, 09:32

clock-img

Modessty

pencil-img

12173


IZVORNA PORUKA: MarijaBg


Jako bitno: kora ispod bi trebalo da se stavi jer testo odozdo lako zagoreva zbog putera. Meni je prva tura malo resija odozdo, pa sam ostale pekla na gornjoj polovini rerne i na 200 C. Peku se dosta krace nego u receptu 10-15 minuta.



ne treba ti kora ispod uopšte. Samo staviš pek papir, namažeš ga malo margarinom i to je to. Desilo mi se i da pravim bez pek papira (nisam videla da nema dovoljno). Bilo ih je malo teže odvojiti od pleha jer se ulepe od margarina i šećera, ali nisu bile tvrde ni zagorele. Malo kraće sam ih pekla nego kad ima pek papir.


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

05.11.2012, 09:35

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

ja sam stavila sve po receptu osim sto sam grunula skoro kilu brasnauser posted image
a sta znaci popariti? ja sam kvasac stavila malo u toplo mleko, onda je to greska isto ako nisam trebala, joj plavuse, tako mi i treba kad ne citam pazljivo recept user posted image

< Poruku je uredio isidora88 -- 5.11.2012 9:37:09 >


_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

05.11.2012, 09:41

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Evo nekoliko saveta:

kvasc - celu kocku svežeg kvasca umešati u pola količine mleka potrebnog za testo, naravno koristite mlako mleko, taskodje stavite i jednu kašičicu šećera i prstohvat brašna. Rukom mešati da se kvasac sasvim rastopi pa ostaviti na toplom da nadodje (pored šporeta, radijatora pećke). Kad nadodje zamesiti testo.

Za testo je bitno da ne dodajete vodu. Dvoljna je količina mleka iz recepta. Takodje ako radite sa margarinom ne topite ga, već ga samo malo razmekšajte. Stavite brašno kao u receptu pa po malo dodajte još totkom mešenja (najviše još 200g)

Za fil je bitno da se margarin ne rastopi sasvim već samo da omekša dovoljno da se u njega umeša šećer i da može da se raztmaže po testu. AKo ga sasvim rastopite i postane tečan curiće vam sve vreme i biće nezgodno da se iseku rolnice. Cimet možete da pospete naknadno, kad razmažete margarin i šećer.

Pečenje - najbolje je da se stavi pek pair i namaže malo margarinom. Može i bez ali se mnogo ulepi i teže ih je odvojiti od pleha. Pazite da se ne prepeku.

Serviranje i čuvanje - obavezno čuvati u poklopljenoj posudi. Pospite ih šećerom u prahu pre služenja, jer kad stoje posute sa šećerom mogu da se stvrdnu.

eto. mislim da nisam ništa zaboravila.
Mana im je samo jedna - brzo se pojedu! user posted image

< Poruku je uredio Modessty -- 5.11.2012 9:43:51 >


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

05.11.2012, 10:11

clock-img

Olga75

pencil-img

20593


IZVORNA PORUKA: isidora88


a sta znaci popariti?user posted image


izvinjavam se na nerazumljivosti i nemustosti user posted image
popariti - nesto sto se stavi u pretoplo da ne kazem vrelo
ne znam kako ti to zoves ali kad kvasac stavis u mleko koje je veoma toplo - vruce ali jos ne vri oce te gljivice da pocrkaju jer se u principu skuvaju
nadam se da sam sad bila jasna

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

05.11.2012, 10:16

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ovo testo jwe manje - vise kiselo testo tako da nije neka mudrost da ga se zakuva - zamesi , jedino ga treba ostaviti malo mekse a sto se tice fila , ja sam izmesala secer , cimet , orahe , rastopila margarim , izmesala sa tim i lepo ga razmazala kasikom jer sam dobila kompaktnu smesu koja se lepo mazala

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

05.11.2012, 10:17

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

i pretpostavila sam da je to, nisam ja neka kuvarica zato ne znam te strucne izraze user posted image
bitno je da ucim, da nije ovog foruma mm i ja bi ziveli na picama i sendvicima, nisam skoro nista znala da skuvam dok nisam pocela ovde da kuckam, ima da savladam i ove rolniceuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

05.11.2012, 10:23

clock-img

viking

pencil-img

6644

Ja nikad nisam pravila sa margarinom, ali ako Mod kaze da moze - onda moze :-)
Isidora, ne znam gde si pogresila, mozda si mahinalno nesto izostavila ili stavila vise... Nemam pojma, ali i meni ode skoro kilo brasna.

Sto se tice vremena pecenja, zavisi od rerne. U starom sporetu sam ih stvarno pekla 20-25 minuta, u novom 15-20. A ako vam se desi da su vam malo tvrdje, evo resenja: sipajte malo mleka u strcaljku i poprskajte dva tri puta svaku rolnicu, sa gornje i donje strane. To ce ih smeksati.

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

05.11.2012, 10:29

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

user posted image user posted image user posted image
viking doktoriraću na njima! user posted image
evo najavili se kumovi da dodju tokom ove nedelje na rolnice. Neće picu, neće kolače, samo rolnice user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

05.11.2012, 10:31

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja sve sto pravim ukiselo - mislim na testa , kad izvadim iz pecnice pokrijem mokrom krpom user posted image
ozbiljno inace se ono sto je premazano jajetom iskameni , tako kaze Marija
doduse ja sam kuvarica pile pece vec dobrih dvadeset i brojkama 20 godina user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !