cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za tortu

  
clock-img

26.10.2014, 12:06

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Drage mame sa iskustvom u pravljenju fondama, imam pitanje:
Da li boje za kolace mogu da se peku?
Hvala na odgovorima :)

clock-img

26.10.2014, 12:13

clock-img

little_one

pencil-img

4663

kako mislis da se peku, tipa da obojis tijesto pa da to sareno tijesto ispeces? Ako je tako onda sigurno moze. Naravno sa jestivim bojama user posted image

clock-img

26.10.2014, 12:16

clock-img

mati

pencil-img

6667

I ja bi rekla da te jestive za kolace mozes. A za sta ti tacno treba , ako nije tajna?user posted image
Ja imamneko iskustvo sa fondanom i bojama ali ne i sa pecenjem.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

26.10.2014, 12:19

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Hvala :)
Nemam materijal za fondam a mini buba insistira da cokoladna torta ima sarene kuglice... Pa sam se setila da iskoristim belanca koja su mi ostala od fila za tortu, umutila ih sa secerom kao za puslice i napravila male loptice koje bih da obojim tim jestivim bojama. Slikacu kad budu gotove :)

clock-img

26.10.2014, 12:22

clock-img

little_one

pencil-img

4663

a sto ne napravis fondan, ja svoj uvijek pravim, za sve torte, a jestiv je i za nju, sigurna sam user posted image

aha sad vidim da nemas materijal, pa i ne ide bog zna kakav materijal....

< Poruku je uredio little_one -- 26.10.2014 12:23:23 >

clock-img

26.10.2014, 12:22

clock-img

mati

pencil-img

6667

Super si se snaslaobavezno slikaj. Bas me zanimakako ce da ispadnu...
A fondan mozes i od ratluka ili od onih pufnastih marshmallow bombona.

< Poruku je uredio mati -- 26.10.2014 12:24:12 >


_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

26.10.2014, 12:25

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Odlična ideja user posted image I ja čekam slike :)))

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

26.10.2014, 12:25

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

LO, fondan cu da naucim da pravim prvom sledecom prilikom, obecavam user posted image ovo je bila parola, snadji se :)
Mati o ratluku sam razmisljala al mi bilo zao da saljem mm u prodavnicu da trazi bezbedan za mini bubu :)

clock-img

26.10.2014, 12:31

clock-img

mati

pencil-img

6667

Kako mislis bezbedan?
Moja deca jedu ratluk...

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

26.10.2014, 12:33

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Mati, izvini, naravno da je ratluk bezbedan, nisam lepo napisala :)
Mini buba je alergicna na kravlje mleko i jos neke aditive i badem pa zbog toga sam napisala da treba naci neki bezbedan za nju :)

clock-img

26.10.2014, 13:40

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Evo ih, mislim da nisu lose ispale user posted image
user posted image

clock-img

26.10.2014, 13:43

clock-img

mati

pencil-img

6667

Ma ne , izvini ti, nisam znala.user posted image I bolje ti je sto nisi trazila jer prodavci nekad idu toliko u krajnost da svasta pricaju samo da bi prodali.
E super su ti ispali i bravo za ideju, dobro si se snasla.

< Poruku je uredio mati -- 26.10.2014 13:44:10 >


_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

26.10.2014, 14:13

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Boje su vrhunske ali nisu ti bas sve puslice iste velicine .user posted image napisi kolicinski sastojke.
Jel neko skoro kupovao fondan i koliko je kilogram?

clock-img

26.10.2014, 15:36

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Super su milicicak user posted image

ME kod nas u CG je kilogram fondana oko 7€.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

26.10.2014, 17:18

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Hvala, devojke user posted image

LO, link sa receptom za fondan od meda i margarina ne radi :( da li mozes molim te, ponovo da ga linkujes ili da napises po kom receptu pravis fondan? Hvala user posted image

clock-img

26.10.2014, 19:38

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Mico, znas kad nisam mogla vjerovati, izgleda da su ga skinuli sa coolinarike, ne znam zasto, ne mogu ni ja da ga nadjem. Ali ove godine sam radila par puta po Minjinom receptu i isto je dobar, cak mozda i bolji. Mogu da napisem recept i onaj sa medom, srecom sam ga prepisala u svesku.

Minjin fondan

Uopste ga nije komplikovano napraviti, fruktoza se nadje u DM-u a glicerin u apoteci, sve je jako povoljno i sigurno dostupno. A ako hoces ispisacu i ovaj sa medom.

clock-img

26.10.2014, 19:43

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

I ja sam pravila fondan po Minjinom receptu i ispao mi savrsen samo ga treba napraviti 2 dana ranije jer je bolji kada odstoji.Pravila sam macu kiti i pepu prase i bas mi fino ispalo za prvi put ali moja straija cerkica ne voli ukus fondana tako da sam joj sa fondanom tortu ukrasavala sam za 6.rodjendan a posle sve torte sam radila sa slagom.Ja slag obicno umutim sa kiselom vodom jer je cvrsci i lakse se njime radi

clock-img

26.10.2014, 20:24

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Ma taj fondan ionako niko ne jede, osim ko bas voli tako nesto jako slatko, to je sami secer....obicno ga odvoje od ostatka torte i to je to, ili ga probaju samo da vide kakav je ukus. Ali ga niko ne jede. Ja ga obicno napravim dan ranije, to je dovoljno dugo da odstoji u fridzu, mada sam znala raditi i sat vremena prije prekrivanja, isto bude.

clock-img

26.10.2014, 20:29

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Zene, gledala sam slike sa prethodnih strana i moram reci da vam se divim kako imate strpljenja i dara da se bavite ukrasavanjem fondanom :) ja sam za te rukotvorine totalni antitalenat :)
Al cu za Novu godinu da probam da napravim fondan, obecavam :)
LO, hvala za recept :)

clock-img

26.10.2014, 20:39

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Pokusaj obavezno, imas gomilu uputstava za pravljenje svega i svacega, a ja sam s neta narucila gomilu nekog alata za smijesne pare. Ipak, ja sam super za napraviti tortu, za prekrivanje i za detalje za koje ne treba neki talenat. Za sve ostalo tu mi je muz talenat, on je toliko i uredan i precizan u radu stim, i inace je talentovan da napravi svasta nesto rukama pa ga maksimalno koristim a on uziva. Ja obicno napravim jednostavno ukrasene torte fondanom i ne komlikujem pretjerano. Nema potrebe user posted image

clock-img

26.10.2014, 21:08

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

ja sam sad M pravila figurice i presvlacila tortu sa ratlukom i do sad mi se najbolje pokazalo preyadovoljna sam

clock-img

28.01.2015, 19:12

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Treba mi pomoc ... kupila sam fondan od bombonskog sirupa i secera. Prodavacica mi rekla da ga stavim u posudu pa u vrelu vodu a na kutiji pise da se stavlja u mlaku i prelije preko kolaca a zatim ostavi da se stegne . A ja ga kupila da ciljem da pravim figurice u slobodno vreme, da ga bojim i mesim a ne prelivam user posted image
Sta da radim i jel neko imao iskustva ? Bas sam se smorila . Dakle, masa je lepljiva..

clock-img

28.01.2015, 23:08

clock-img

Bibilib

pencil-img

3029

ME jedino možeš da probas da dodas šećer u prahu....
Ja imam recept za domaći fondan i figurice ispadaju extra....

< Poruku je uredio Bibilib -- 28.1.2015 23:10:38 >


_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***

clock-img

29.01.2015, 07:30

clock-img

mali_mis

pencil-img

5129


IZVORNA PORUKA: Bibilib

ME jedino možeš da probas da dodas šećer u prahu....
Ja imam recept za domaći fondan i figurice ispadaju extra....



Isto je i sa fondanom od penastih bombona, dodaje se secer u prahu da masa postane glatka i cvrsta, da se ne lepi po prstima, da mozes da pravis figurice.

clock-img

29.01.2015, 08:28

clock-img

jocajaca

pencil-img

404

Ćao ženice!
Moram samo da napišem svoje iskustvo sa fondanom. Pravila sam ga nekoliko puta ali mi je najbolji bio kad sam ga pravila sa Franck štaub šećerom. Mislim nije to nikakav poseban šećer nego je najsitniji, a pots je on I najskuplji onda sam sledeći put kupila nekakav običan štaub I još ga jednom samljela u onom mlinu za kafu. Fondan bude puno mekši I lakše se razvlači I manje puca.