cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za tortu

  
clock-img

30.05.2012, 18:46

clock-img

moja ciklama

pencil-img

1653

Devojke, da li je neka, i gde kupovala Fondan. a da je dobar?

Ili ako neka, od Vas zna gde mogu u Bg, da nadjem one radnjice gde ima oprema za poslastičare?

clock-img

30.05.2012, 19:13

clock-img

Anoniman

Ja sam u onoj u Pancevu a mislim da mozes i da porucis da ti donesu. Ima i jedna radnja u BG, stavila sam link ali se ne secam da li je bilo u tortama ili ovde. Ako nema linka pogledacu u poslatim porukama, ako je ostalo, nekom sam slala. Ja sam ga zacas i napravila, beli, a u boji sam kupila pa mesala sa belim i medjusobmo za nijanse.

clock-img

30.05.2012, 19:18

clock-img

Alex5

pencil-img

14

Imas u Beogradu prodavnicu Erikson u Mihaila Gavrilovica.

clock-img

03.08.2012, 16:55

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

e pa da se pohvalim user posted image
napravila sam svoj veri frst fondan od onih bombona user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

03.08.2012, 18:11

clock-img

Anoniman

A slikica Olga? user posted image

clock-img

03.08.2012, 19:45

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

znas kako sam azurna sa slikicama user posted image , tek sam one sa mora postavila a ovu sa fondanoom laganoooo user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

20.09.2012, 22:54

clock-img

JMPM

pencil-img

2751

Tri Nindzago figurice po zelji slavljenika za treci rodjendan, malo sam poranila, ali nema veze user posted image
user posted image

clock-img

20.09.2012, 23:04

clock-img

madre

pencil-img

6600

bravouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

20.09.2012, 23:35

clock-img

Anoniman

Fantasticne su!!!

clock-img

10.10.2012, 10:44

clock-img

marince1

pencil-img

4824

IZVORNA PORUKA: Lilly*

Evo Lu user posted image
Potrebno:
7 kašika šećera u prahu
10 kašika mleka u prahu
10 kašika gustina
jedno belance
kašičica vode
prehrambene boje
Priprema:
Šećer, mleko u prahu i gustim umesiti sa belancetom i po potrebi dodati kašikicu vode. Masa treba da bude gusta kao testo za rezance (user posted image ). Podeliti na onoliko delova koliko nam boja treba, umesiti boje.

Ja sam tom masom pravila prasiće za Mihajlov 3. rođendan, imaš slikicu u rođendanskim tortama, samo je moja masa ispala malo mekša pa sam ovde u receptu stavila da se voda doda ako treba, u originalnom receptu se odmah dodauser posted image Probaš pa vidiš, dodaš malo vode ili šećera u prahu zavisi da li je meko ili tvrdo




Imam pitanje,da li bi mogao neko da objasni kako uspete da onako fino oblozite tortu tom masom?
Bas bih pokusala da nesto napravim a Davidov rodjendan

Edit:nasla sam link i pogledala.Ali mi nije jasno kako se lepe ukrasi sa strane user posted image


< Poruku je uredio marince -- 10.10.2012 10:59:33 >


_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

clock-img

12.10.2012, 03:01

clock-img

Alex5

pencil-img

14

Sa ovom smjesom sto si stavila recept tesko da ces prekriti tortu. Mozda se mogu praviti figurice, ne znam.
A sto se tice ljepljenja, sve se lijepi sa malo vode. ;)

clock-img

06.12.2012, 22:56

clock-img

gagins

pencil-img

680

Ja sam isprobala neki recep sa interneta za fondan masu,ne ide ni fruktoza ni glicerin.Vrlo je jednostavna i sto mi je najzanimljivije je da sam je stavila preko sloja slaga(oko 1 cm) i stojala je bez problema citavih 4 dana dok se nije pojela.Da naglasim prvi put sam probala da napravim fondan masu i odlicna je.
http://www.coolinarika.com/recept/ticino-masa-sa-medom-umjesto-glukoze/

clock-img

21.01.2013, 14:31

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Lesice kako praviš fondan?
Prošle godine sam pravila od marshmellow bombona figurice i nije zaista bilo teško, ali bi ove godine probala onaj pravi fondan sa glicerinom. Ili da se ne mučim bezveze vać da kupim gotov fondan. Da li je taj gotov dobar za figurice?

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

21.01.2013, 14:33

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Jao ja tek sad vidim šta ste još pisale! user posted image

Žene ajde posavetujte me!

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

21.01.2013, 14:38

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

evo od prošle godine od marshmellow bombona

user posted image

user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

12.05.2013, 20:16

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Ja sam pala u nesvest kad sam ovo videla...I sad se vodim mišlju da nekom meni dragom za sledeći rodjendan poklonim ovakvu tortu

user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

12.05.2013, 22:26

clock-img

branki*

pencil-img

20828

aaaa,covece,kakvo je ovo..i zastrasujuce,a i tera me nekako da gledam!

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

10.06.2013, 19:03

clock-img

mati

pencil-img

6667

Kako se prodaje dekstroza? Fruktoza? Treba 100gr, ali ja mislim da nema na merenje?

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

12.08.2013, 20:41

clock-img

nata11

pencil-img

9233

Hvala curama koje su me usmerile na ovu temu inace bih lutala po netu jos uvek. Trudila sam se da prelistam sve a nezamerite ako sam nesto propustila.
Mene posle celog citanja interesuje najvise masa od ovih bombona jer mi iskreno izgleda najlakse napraviti. E sad

koliko cvrsta torta mora da bude? Da li je naprimer izvodljivo staviti masu preko torte sa cokoladnim mlekom koja je malo meksa?
Jel stavljate ovaj buter za lepljenje?
Koliko mora da odstoji masa pre nego sto krenem da oblazem tortu?
I Mati kako si kupovala ove sastojke?


< Poruku je uredio nata11 -- 12.8.2013 20:42:42 >

clock-img

12.08.2013, 21:00

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

Evo, ja ću ti odgovoriti ono što znam user posted image
Do sada sam pravila samo jednu tortu, za rođendan sinu, i to Bokinu user posted image Recept za fondan sam preuzela iz Minjine kuhinjice i to je onaj isti kao iz prvog posta ove teme. Buter krem nisam stavljala, iako tamo piše da fondan ne bi trebalo da se stavlja preko fila koji sadrži mleko (fil Bokine torte sadrži pavlaku, ne znam da li to ima veze), znači celu tortu sam premazala tanjim slojem tog fila i preko toga (kada se dobro ohladila u frižideru) stavljala sam fondan.
Ja sam prvu turu fondana napravila mesec dana pre toga, za probu, i to sam iskoristila da se malo izvežbam za pravljenje figurica (one bi trebalo da malo odstoje, da se dobro stegnu pre stavljanja na tortu). Taj dan kada sam pravila tortu, ujutru sam napravila samu tortu i stavila je u frižider, a uveče sam napravila fondan kojim sam je prekrila. Tamo piše da fondan može da se iskoristi i u roku od mesec dana, ali da je najbolje kada se iskoristi posle 2-3 dana. Ja sam, dakle, sve uradila u istom danu. E sad, ja sam se zeznula jer sam mislila da će mi trebati ne znam ni ja koliko fondana, pa sam napravila duplu meru (da, 2 kile fondana user posted image ), preteklo mi je više od pola (torta pečena u plehu od 26cm). Pola sam obojila u plavo, i to sam razvukla oklagijom i time prekrila celu tortu, a posle toga sam bojila u zeleno, braon i crveno (imaš na temi Rođendanske torte kako je to izgledalo) i pravila oblike koje sam htela. Tih par figurica koje sam stavila na tortu je od one ture fondana koji sam napravila mesec dana ranije i to naravno nismo jeli user posted image . Te oblike i figurice sam lepila tako što sam ih premazala vodom onom četkicom za premazivanje peciva i onda samo prislonila na osnovu.
Već napisah da sam fruktozu kupila u Maxiju, braon (čini mi se) kutija od 300g. Bojila sam gel bojama koje sam naručila preko neta od jedne firme (ne znam da li smem da stavljam link), od njih sam kupila i podlogu za tortu i glicerin (biljni, piše na njemu da se koristi za proizvodnju prehrambenih proizvoda, e sad da li se razlikuje od onog što se kupuje u apoteci, pojma nemam).
Eto, nadam se da sam ti malo pomogla. user posted image

clock-img

12.08.2013, 21:03

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Hajde redom user posted image

Mati, pogledaj po radnjama zdrave hrane, negde možda i ima da se prodaju i dekstroza i fruktoza na meru ( kod mene ima) mada ja kupujem u kesicama od po 250 g i jedno i drugo, pa odmeravam na onoj maloj vagi što služi za pripremu bebeće hrane.

Nato, ja sam isprobavala raznorazne torte, i činjenica je da bi trebalo da bude malo čvršća torta, mada nije nužno ( mislim ako je samo umućena slatka pavlaka ili šlag, šanse nema da se odradi) ali ako je neki kremast fil koji se solidno stegne u frižideru onda je sasvim ok. E to je savet, pre stavljanja fondana, dobro rashladi tortu i ostavi je da se stegne, vadiš je malo pre stavljanja fondana.
Ja najčešće ne stavljam buter krem, zato što uglavnom pravim filove koji podrazumevaju maslac, slatku pavlaku, pa fondan lepo prione (napravim buter krem samo kad negde zabrljam pa popravljam greške user posted image )
I da, ja najčešće pravim ovu fruktoza/dekstroza/šećer/glicerin/želatin varijantu, valjda sam se uvežbala, pa će se javiti neka od devojaka koja će ti reći šta i kako.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

12.08.2013, 21:54

clock-img

nata11

pencil-img

9233

Moiraina molim te pusti mi na pp link gde si porucila.
Znaci sanse nema da to ide na ovu tortu koju sam zaplanirala jer ona kako duze stoji sve je meksa i meksa.user posted image OK moracu da promenim recept.

Ja planiram isto jednu turu (posto sada imam vremena) cisto za vezbanje pa da vidimo sat ce od toga biti.

Jos jedno pitanjce: Koliko dugo se mesi? I jel bas bude tvrdo?

Lesice jel stavis masu preko patispanja ili zalepis filom?

< Poruku je uredio nata11 -- 12.8.2013 21:56:34 >

clock-img

12.08.2013, 22:02

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

Poslala sam ti pp.
Ne pravi se dugo, dok nabubri želatin, istopim fruktozu i onda u fruktozu dodam želatin i glicerin, posle sve to sipam u šećer u prahu (ja prvo stavim celu onu kesicu od 500g, pa posle dodajem šećer i prvo mešam kašikom pa posle mesim). Gustina treba da bude... pa, onako, da se ne lepi za ruke, ne znam kako da ti objasnim (bude kao testo). Za sve to mi treba nekih pola sata maximum. Treba malo da se prohladi i posle toga dodajem boje.

clock-img

12.08.2013, 22:06

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Nato, stavim fil na koru, pa onda fondan- to mi je taman da ne mažem buter krem.

I znaš da je fondan gotov, kad bude forme kao malo tvrdje testo, ali ne pretvrdo.


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

13.08.2013, 19:29

clock-img

mati

pencil-img

6667

Nato ja sam pravila ovak FONDAN
Imas i video klip uz njega, prvi put sam sve u min pratila. Sada je mm nasao dekstrozu u pakovanju od 250gr, imas po onim prodavnicama na merenje gde se prodaju slatkisi i razne stvarcice za torte i kolace. Glicerin kupujes u apoteci, i kazi da ti treba za fondan, znaju apotekari.
Ovo je Matina torta sad za rodjendan , sve je od fondana sem ovih autica ,to su plasticni drzaci za svecice. Od ostatka sam im napravila ove lizalice, i najvise su se klinci njima obradovali, a mozes i modlama da izvlacis oblike. Kacila sam ih na one stapice za raznjice...user posted image

user posted image

Nije savrsena ali smo je Mata i ja zajedno pravili, sto je i najveca draz, zato i ima nekih visak delova i razbacanih nogica. I to ssmo pravili sedeci jer sam pre samo dva dana izasla izasla iz bolnice...

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...