cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za tortu

clock-img

17.05.2011, 22:52

clock-img

Pretty78

pencil-img

3227

IZVORNA PORUKA: n i n a

A koliko fondan može da stoji kad se napravi???

pa on ne moze da se pokvari, moze da se otopi i izgubi oblik ....u prodavnici one stvarcice su ti sve od fondana a stoje mnogooooooooooooooooooo....uglavnom on me moze da se pokvari NIKADA

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

clock-img

17.05.2011, 22:53

clock-img

Nanatu

pencil-img

6

Fondan mozes staviti u zamrzivac i onda po potrebi grejati u mikrovalnoj, mislim da moze jako dugo... Zene torte su vam za deset. I ja sam prilicno nova u ovome, ali napredujem polakouser posted image

clock-img

17.05.2011, 22:55

clock-img

Pretty78

pencil-img

3227

IZVORNA PORUKA: Nensi RR

Bravo Cindi user posted image
Ja sam tek nabavila recept za fondan, ali praviću jedan samo experimentalno, pošto verujem da će završiti u kanti za smeće user posted image

Moja dva su zavrsila u kanti user posted image

a koji recept si pravila? onaj sa fruktozom i glicerinom i zelatinom?
pitam te jer sam ja sada za davidovu tortu jedan bacila u djubre jer mi se mrvio mnogoooo....a posle sam se i setila zasto...kada sam skinula sa ringle fruktozu i dodala glicerin nisam odmah stavila zelatin vec posle 3-4 minuta isla sam davidu po flasicu i to mi se ohladilo a mora biti sve vruce user posted image i onda sam u 21h uvece sve bacila u djubre i pravila ponovo i do 02:30 ujutru pravila miševe user posted image user posted image user posted image

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

clock-img

17.05.2011, 23:04

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Da,taj sam pravila. Nisam pravila nikakvu pauzu u pravljenju,sve sam odmah uradila. Ne znam zasto se to desilo,i to oba puta,a sve sam uradila kao i ona na snimku.

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

17.05.2011, 23:08

clock-img

Pretty78

pencil-img

3227

Da,taj sam pravila. Nisam pravila nikakvu pauzu u pravljenju,sve sam odmah uradila. Ne znam zasto se to desilo,i to oba puta,a sve sam uradila kao i ona na snimku.

meni je ova moja sto me naucila rekla da nekad u zdravoj hrani prodaju prah sećer kao fruktozu (namerno ili slucajno ko ce ga znati) i da se njoj desava da bas zbog toga ne uspe...a lice ne mozes reci da ne lice..jedino je fruktoza mnogo sladja

clock-img

17.05.2011, 23:12

clock-img

Anoniman

Ja sam umesto fruktoze stavila obican secer pa mi nigde nije napukao fondan.

clock-img

17.05.2011, 23:22

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

IZVORNA PORUKA: Pretty78

meni je ova moja sto me naucila rekla da nekad u zdravoj hrani prodaju prah sećer kao fruktozu (namerno ili slucajno ko ce ga znati) i da se njoj desava da bas zbog toga ne uspe...a lice ne mozes reci da ne lice..jedino je fruktoza mnogo sladja

Ja sam kupila fruktozu u originalnom pakovanju,nije bilo na meru.
Jedino sto je bilo drugacije nego kod one na snimku,sad sam se setila,je to sto kad sam stavila vodu u fruktozu,ona se odmah rastopila,a na snimku to traje duze user posted image
Kako je kod tebe?

clock-img

17.05.2011, 23:24

clock-img

Pretty78

pencil-img

3227

ne rastopi se odmah....prvo upije vodu pa bude onako ko .... pojma nemam sta onda se lagano topi i postane ko voda..

clock-img

17.05.2011, 23:25

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

E vidis,kod mene nije bilo tako,a stavila sam vode koliko i pise,cini mi se 20ml ako se dobro secam...

clock-img

17.05.2011, 23:27

clock-img

Pretty78

pencil-img

3227

jeste 20ml vode.....pazi ako sve radis po receptu ne moze da ne uspe....jedino moze da omane ako je problem kod fruktoze, zelatina glicerina....cetvrto nema

clock-img

17.05.2011, 23:29

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Pa jedino ako je fruktoza bila bajata,ne znam sta drugo moze da bude u pitanju, Jedino se to razlikovalo i bilo mi neobicno,ali sam na to bila zaboravila,sad sam se setila.
Mozda probam opet,bas da vidim kako ce biti...

clock-img

17.05.2011, 23:31

clock-img

Pretty78

pencil-img

3227

Pa jedino ako je fruktoza bila bajata,ne znam sta drugo moze da bude u pitanju, Jedino se to razlikovalo i bilo mi neobicno,ali sam na to bila zaboravila,sad sam se setila.
Mozda probam opet,bas da vidim kako ce biti...

probaj......ja sam pravila 5 do sada i jedan bacila ali sam kao sto rekoh ja pogresila....garant je problem u fruktozi...kupi na merenje 100gr

clock-img

17.05.2011, 23:33

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

E sad sam se ponovo nalozila da pravim sama iako me jedan gotov ceka kod Lesice user posted image
Ali nema veze,da vezbam figurice user posted image
Jel znas neki sajt gde ima postupak pravljenja figura,meni je to problem,ne znam kako cu to user posted image
Tvoji misevi su odlicno ispali user posted image

clock-img

17.05.2011, 23:37

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

jeste 20ml vode.....pazi ako sve radis po receptu ne moze da ne uspe....jedino moze da omane ako je problem kod fruktoze, zelatina glicerina....cetvrto nema

nensi meni je palo na pamet da mozda nije bio dobar rok trajanja necemu (zelatin, glicerin, fruktoza???user posted image ). Inace, ja sam uzela neku fruktozu u kartonskoj kutiji, pa u kesici, ne znam ko je proizvodjac, ali ona nije kao secer u prahu, vec bas kao obican secer, malo finiji user posted image I traje mi jos uvijek, a pitaj Boga kad sam je uzela user posted image

Cind super je torta user posted image I meni se jednom nije dobro razbila boja iako sam mjesila sest godina user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

17.05.2011, 23:39

clock-img

Pretty78

pencil-img

3227

E sad sam se ponovo nalozila da pravim sama iako me jedan gotov ceka kod Lesice user posted image
Ali nema veze,da vezbam figurice user posted image
Jel znas neki sajt gde ima postupak pravljenja figura,meni je to problem,ne znam kako cu to user posted image
Tvoji misevi su odlicno ispali user posted image

imas na youtube koliko hoces ....i ovde klik

mada ja ideje kradem gledajuci slike ove

clock-img

17.05.2011, 23:42

clock-img

snješka

pencil-img

1611

Evo Nensi user posted image :

Klik

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

clock-img

17.05.2011, 23:52

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

pa on ne moze da se pokvari, moze da se otopi i izgubi oblik ....u prodavnici one stvarcice su ti sve od fondana a stoje mnogooooooooooooooooooo....uglavnom on me moze da se pokvari NIKADA

pritty ko ti je rekao da nemoze nikada da se pokvari fondant. Nemoze se pokvariti figura u smislu da joj nesto bude ali mogu se ljudi zatrovati ako ga pojedu a rok trajanja mu istekne user posted image sto znci da se moze pokvariti. Pogotovo ovaj homemade ja mislim da mu je rok do 3 mjeseca. A kupovni oko 1 godinu.

clock-img

17.05.2011, 23:52

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

IZVORNA PORUKA: choopa choops

nensi meni je palo na pamet da mozda nije bio dobar rok trajanja necemu (zelatin, glicerin, fruktoza???user posted image ). Inace, ja sam uzela neku fruktozu u kartonskoj kutiji, pa u kesici, ne znam ko je proizvodjac, ali ona nije kao secer u prahu, vec bas kao obican secer, malo finiji user posted image I traje mi jos uvijek, a pitaj Boga kad sam je uzela user posted image

Cind super je torta user posted image I meni se jednom nije dobro razbila boja iako sam mjesila sest godina user posted image

I moja je bila u kesi pa u kutiji,nesto ovako

user posted image

Pretty,Snjeska, hvala user posted image

clock-img

17.05.2011, 23:54

clock-img

snješka

pencil-img

1611

Evo još jedan, super je, ima punoooooo figurica:

Klik

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

17.05.2011, 23:55

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: indy_25

ovaj homemade ja mislim da mu je rok do 3 mjeseca. A kupovni oko 1 godinu.

I ja sam cula za ovaj domaci da je 3 mjeseca...user posted image

Nensi ja sam uzela ovu fruktozu
user posted image

< Poruku je uredio choopa choops -- 17.5.2011 23:56:54 >

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

17.05.2011, 23:57

clock-img

Pretty78

pencil-img

3227

pritty ko ti je rekao da nemoze nikada da se pokvari fondant. Nemoze se pokvariti figura u smislu da joj nesto bude ali mogu se ljudi zatrovati ako ga pojedu a rok trajanja mu istekne user posted image sto znci da se moze pokvariti. Pogotovo ovaj homemade ja mislim da mu je rok do 3 mjeseca. A kupovni oko 1 godinu.

neeeeeeeemoj pricati....meni rekli tamo u prodavnici specijaliovanoj za torte da ne moze nikada...ja pitala...ona zena kaze pa sta mislite koliko nama stoje figurice??? o Boze....ludog sveta...kako znas da moze da se pokvari??

clock-img

17.05.2011, 23:58

clock-img

snješka

pencil-img

1611

Ja ga ne bih držala ni toliko. Nekoliko dana, do 10-ak najviše. 

clock-img

18.05.2011, 00:01

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Pritty jel ti to stvarno ozbiljno mislis da ne moze d se pokvari user posted image . Procitaj malo na glicerinu jel ima rok trajanj naraavno da ima procitaj na zelatinu naaravno da ima. Ti se ne bojis pojesti nesto sto mu je prosao rok trajanja. Ja sam kupila u martu fondant i na njemu lijepo pise rok trajanja istice u julu i ne bi se usudila da ga koristim za jos dugo godina i mozda otrujem ljude i djecu.

clock-img

18.05.2011, 00:04

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Izgleda da je ta teta pukla cim ti je tako rekla user posted image bas je luda a pogledaj na minjinoj stranici na fb sta pise koliko moze da traje. Ako cemo o majstorima ona je pravi majstor za fondant user posted image pa valjd zena zna sta prica.

clock-img

18.05.2011, 00:05

clock-img

Pretty78

pencil-img

3227

Pritty jel ti to stvarno ozbiljno mislis da ne moze d se pokvari user posted image . Procitaj malo na glicerinu jel ima rok trajanj naraavno da ima procitaj na zelatinu naaravno da ima. Ti se ne bojis pojesti nesto sto mu je prosao rok trajanja. Ja sam kupila u martu fondant i na njemu lijepo pise rok trajanja istice u julu i ne bi se usudila da ga koristim za jos dugo godina i mozda otrujem ljude i djecu.

leleeeeeeeeeee sutra idem da ubijem onu pametnu