Imam I jedno pitanje za kraj, kumovi su mi dobili malisana , I njemu se pre dva dana pojavila krv, ali ne kao koncici ko kod nas, nego nakon stolice kakne jos malo krvi. Oni trenutno zakazuju preglede ali me zanima je l su kod vas bili koncici ili je bilo i onih gde su imali ovakav slucaj?
Moj sin ima IgE alergiju, ali ću da odgovorim na ovo pitanje.
U jednom momentu, već je bio stariji, kakio je na nošu, znači oko godinu i po - dve (ako dobro pamtim) počeo je da ima stolice koje su od spolja prekrivene krvlju. U samoj stolici nije bilo krvi.
Nismo radili nikakve analize, na osnovu fotografije zaključeno je da je fisura zbog tvrde stolice, te da moramo da smekšamo stolicu. Tada sam počela da mu dajem supu svaki dan, bar po 5 zalogaja. Pošto nisam mogla da kuvam supu svaki dan, kuvala sam je nedeljom i zamrzavala u čašice od urina. Taman ta doza mu je bila dovoljna da smekša stolicu i problem je bio rešen.
Millhouse, bravo za vas! Držim fige da je bio samo virus!
IZVORNA PORUKA: Nikodina
Postoji li neki test, nama doktorka nista nece da kaze sta da radimo.
- Iz krvne slike pogledati stavku eozonofili (EO ili EOS): povišena je u slučaju alergije ili parazita u organizmu. U slučaju da je alergija - neće znati na šta i treba raditi dalje testove.
- PRICK - kožne provokacije, postoje osnovne i dodatne palete, radi se u dogovoru sa alergologom.
- IgE - test iz krvi, isto postoje palete (nutritivne, inhalatorne, kombinovane), a postoje i pojedinačni alergeni koji su naravno precizniji.
Sve to se tiče tih IgE alergija, gde alergotestovi pokazuju prisustvo alergije. Mom sinu se manifestovalo užasnim ekcemima koji su bili po celom telu, lečen je do kraja u bolničkim uslovima.
Millhouse je na prethodnih par stranica pisao o alergijama koje su non-IgE, odnosno ne očitavaju ih alergotestovi, a manifestuju se kroz krvave stolice.
< Poruku je uredio Peace* -- 9.1.2018 8:25:34 >