IZVORNA PORUKA: Millhouse
Alergije na proteine kravjeg mleka se dele na Ige I NON Ige alergije... kod prvih je reakcija mnogo brza I uglavnom se javljaju osipi I gusenja dok se kod drugog tipa javljaju gastroenteroloski problem u roku izmedju 24-72 sata od unosenja mleka a moze I do punih 14 dana...ovu Ige alergiju je moguce raditi testove iz krvi (mada su oni pouzdani tek nakon trece godine) a za NON Ige ne postoji ni jedan jedini test osim da dajes I povlacis mleko iz upotrebe I pratis simptome...
Napokon neko da mi objasni!!! Hvala Vam!
Iako se NIKAKO NE SLAŽEM da su alergo testovi pouzdani tek nakon treće godine. Mom sinu su specifični IgE iz krvi urađeni prvi put sa 4 meseca kada je prvi put ustanovljena alergija na kazein, i od tada tu alergiju pokazuju i testovi iz krvi (rađena paleta nutritivnih alergena, pojedinačna analiza na mleko, pojedinačna analiza na kazein, UniCap analiza spec Ige na mleko) i PRICK testovi rađeni više puta (samo se prečnik plika menja...), pa i PRICK PRICK testovi.
Ne sležam se ni sa ovim:
kod intolerancije ne dolazi do ostecivanja unutrasnjosti creva dok se kod alergije creva struzu I zato se I javlja krv I zato I skace kalprotektin...
Napisali ste to kao da se kod alergije obavezno javlja krv u stolici, što nije slučaj.
Verovatno je to kod ovih NON IgE...
Za šta je maloj deci potrebno kravlje mleko?
Moje dete je pilo Allernovu godinama, obožavalo je. Jedva smo mu ukinuli sa oko 3god ako se dobro sećam. Trenutno pije sojino čokoladno Alpro, ali sad ide priča o soji i ženskim hormonima koje sadrži... Uvek nešto...
< Poruku je uredio Peace* -- 22.11.2017 14:38:45 >