Ne javljam se često, ali ovu temu pratim.
Mimi, ja imam sina od 8,5 godina, i dalje alergičan na PKM, i to baš baš. I dalje je histanim na alergotestu 2mm, a mleko 7mm. Baš sam ga poslala u francuski kamp na 6 dana, i slala korekciju jelovnika.
MORA SVE POLAKO!
Novu namirnicu uvodiš 72h, i NIŠTA DRUGO NE MENJAŠ.
Ako sumnjaš da je dete odreagovalo, ideš korak unazad, izbacuješ tu namirnicu i ne uvodiš ništa novo. Inače ćeš biti zbunjena i moraćeš 10 koraka unazad i ništa ti neće biti jasno.
Svojevremeno je Zile pisala, njen mali je bio alergičan na kukuruzni skrob iz AD mleka. Moj je pio Allernovu, i bio super na njoj. Baš je voleo, iako je ODVRATOG ukusa, ali on ne zna za bolje. Inače, dojen malo jače od 6 meseci, prekinula sam kada sam zeznula eliminacionu dijetu.
Imaš temu, kucaj u lupicu:
- Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama,
- Ishrana bez mleka, jaja...
Ukratko: jedeš (dok dojiš) i uvodiš detetu ONO ŠTO PRIRODNO RODI U KRAJU U KOM ŽIVIŠ I TO U VREME KADA PRIRODNO RODI! Jedeš sve termički obrađeno. Npr, kompot od jabuke a ne svežu jabuku. Ne jedeš ništa mlečno, ništa belo brašno, ništa jaja, ništa industrijsko, ništa sokovi... Znam... šta ćeš jesti? Svašta! Samo polako. Ako te teši: nestane celulit, kosa i koža bude extra! Treba minimum 3 nedelje da se beba "očisti", i onda kroz svoje mleko lagano vraćaš namirnice, tipa, prvo hleb.
Drži se, nije to ništa strašno, samo treba da se navikneš.