cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Mesečni ciklus žene

clock-img

24.04.2021, 11:01

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Pa ne ,nema nicega. Mada mi je u trudnoci sa S spomenula da vidi polip ili miom, sad se ne secam sta tacno od ta dva...na materici. Posle toga ga nije spominjala, do kraja trudnoce. A ni sada na uz. Moracu da je pitam sta se sa njim desilo

clock-img

24.04.2021, 12:33

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

posto sve manje od 24 dana se smatra neredovnim ciklusom. Plus ti si jos vrlo mlada tako da kod tebe nebi trebalo da bude skracevinja cciklusa koje je npr normalno kod zena preko 40 te u takozvanoj perimenopauzi. To potvrdjuju i FSH i AMH koji su odlicni, znaci rezerva je u redu....
Sad naravno uvek moze prolazno da se ciklus poremeti ali ako kazes da to traje 3-4 meseca treba videti sta je u pitanju.
Ako nisu hormoni onda mogu biti neki strukturni uzroci tipa polipi miomi i ostalo. Bolova nemaas i bilo kakvih tegoba??? Nadimanja itd?

clock-img

24.04.2021, 16:13

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Masalacak ja ove god.punim 39 god.user posted image
Nemam konstantne bolove. Ali oko ovulacije ili ja to povezujem sa ovulacijom, tada bas imam bolove. Stomak me boli 2 -3 dana i posle sve bude ok

clock-img

24.04.2021, 17:56

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

sve jedno to je mlado:)....da je FSH dosao 15 a amh 0,1 sto se nekad desava i u tvojim godinama rekla bih rana tranziciona perimenopauza pa ciklus ludi. ali uz ove rezultate to nije razlog. 

idi kod dr u prvom delu ciklusa pa vidi kako izgleda stanje.

clock-img

24.04.2021, 18:17

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

uvek zaboravim da i za druge tece vreme hahaha . znam da si imala 30 ak ali to je bilo 2012 kad sam dosla na ringeraju:)))) ali ko sto rekoh to sto te muci meni ne deluje da je od godina, posto su hormoni tip top.....nadam se da je prolazno. cesto bude tako. pozz

clock-img

25.04.2021, 10:29

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Hvala maslacak na misljenju.
Da, idem naredne nedelje kod dr na uz, samo da ciklus stane user posted image

clock-img

27.04.2021, 12:09

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

Da pitam da li neka ima iskustva slicnog (svakako cu zvati dr).

Ciklus mi je manje vise normalan, desi se da dobijem par dana ranije ili da mi kasni, to se desava u poslednjih godinu dana. Prosli ciklus mi se prvi put desilo da mi krene onako braon, oskudno i trajalo je dva dana...posle normalno sve a evo i ovaj mesec tako, sinoc krenulo braonkasto i nista jos uvek. Hormoni sta li je 🙄

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

clock-img

27.04.2021, 12:24

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Iva, meni je tako već mesecima. Mislim da ukazuje na manjak progesterona.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.04.2021, 12:35

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

Tako sam nesto i ja citala... Sad zvala dr, pocinje sa radom od 1. Maja. 

Ana, planiras li da proveravas to? 

clock-img

27.04.2021, 12:38

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Pa trebalo bi definitivno ali nešto mi se trenutno ne ide po lekarima :/ mada mi je vreme za kontrolu, verovatno ću zakazati za 10ak dana.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

27.04.2021, 12:47

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

Verujem...ni meni se ne ide ali moracemo 😶
Pisem ovde sta ce mi reci kad dobijem dr. 

clock-img

27.04.2021, 12:52

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Važi se user posted image

clock-img

27.04.2021, 13:04

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Iva a kod mene obrnuto. Krene krvarenje. Traje nekih 4 dana i inda krene brainkasto koje traje jos nekih 5 dana. Dr kaze da je moguce od carskog r. Da se tu gde je napravljen rez skuplja krv koja kasnije izlazi tako braonkastouser posted image
S tim sto da napomenem, za to braonkasto meni ni ne treba ulozak. To bukvalno bude samo na wc papiru

clock-img

27.04.2021, 23:20

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Iva, Ana, kod mene isto tako. Krene braonkasto, pa dva dana ništa, pa onda normalno. To mi se dešava u poslednjih godinu-dve, kao i da mi se ciklus povremeno skrati za dan-dva. Taman mi se sad skratio tako da ću dobiti zadnjih dana letovanja (ako uopšte i odemo). Reče mi gin. da je sve to normalno, pogotovo kad se približimo 40. godini (u septembru ću punih 40).

Ja sam zakazala kod ginekologa prekosutra. Trebalo bi kao na 6 meseci zbog endometrioze, ali nisam se mogla naterati, prošlo je 8 i po meseci. 

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

27.04.2021, 23:29

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

I dodajte po jos neki stres i eto problema. Meni je dr prepisao pilule da mi se malo regulise ciklus. Kod mene je krenulo brljanje od kako se tata razboleo. Bila sam pre neki dan na kontroli. Sve je savrseno.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

01.05.2021, 14:47

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Ma kakvi savrseno, pucanje neke ciste na desnom jajniku kod mene, ali od ciklusa ni naznaka.
Endometrijum tanak kao flis papir, bas mi je vise dojadilo, FSH mi je nesto los, imam uzasan pad progesterona , LH isto bez veze nalaz.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

01.05.2021, 17:28

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Voci, pa šta ćeš dalje, treba li da radiš još neke analize, hoćeš li dobiti neku terapiju?

Maraj, meni se isto bio poremetio ciklus. Sa 33 dana se skratio na 25, pa se posle par meseci vratio na 30-31. Menstruacije su mi bile jako, jako oskudne poslednjih godinu i po. Isto sam radila sve hormone i svi savršeni, dakle nije bilo zbog toga, a šta je bilo u pitanju, ne znam. Bila sam se uplašila da nešto ozbiljno nije u redu i da neću moći da zatrudnim, ali izgleda da su kod mene to bile neke normalne oscilacije. Mada, tebi je dosta kraći ciklus. 

clock-img

03.05.2021, 18:27

clock-img

pari

pencil-img

6778

Ja sam pila 4 meseca cyclo proginovu, imala redovne cikluse. Videću sad kako će biti i da li ću imati redovno sve bez lekova. U julu planiram kod ginekologa, do tad ću videti šta se dešava ...

Godine su već i puno stresa koji je bio prethodne dve godine....

sitnice i emocije čine život...

clock-img

03.05.2021, 20:06

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Ivamark,i kod mene je tako vec godinu dana...prvo skoro 36h samo braon,muljavo,pa tek onda krene..i traje 4dana stim da je 36h potop kad zaista krene...

Pitala sam dr,kaze to je sve normalno,nije nagli pad progesterona pa da krene..nego polako..Evo sad sam 2 dana pila primolut da odlozim ciklus i isto se od jutros samo mulja braon,a u subotu ujutru sam popila poslednju pilulu. Tek ce sutra oko 12 krenuti.

clock-img

03.05.2021, 21:03

clock-img

flamingos

pencil-img

25410

IZVORNA PORUKA: pari

Ja sam pila 4 meseca cyclo proginovu, imala redovne cikluse. Videću sad kako će biti i da li ću imati redovno sve bez lekova. U julu planiram kod ginekologa, do tad ću videti šta se dešava ...

Godine su već i puno stresa koji je bio prethodne dve godine....

Pila sam ih i ja,ali mi dr.reče da nije dobro da se u kontinuitetu piju duže od 6 meseci.Mora da se uradi ekg.I meni je uz njihovu pomoć bio redovan ciklus,ali sam ih duže pila,prekinuh,krenula korona i sad kad odoh reče mi da sve ukazuje na menopauzu.Držim fige da bude redovan ciklus.Ne znam koje si beše godište.Ja sam 1973.❤

clock-img

03.05.2021, 21:07

clock-img

pari

pencil-img

6778

Da da, i meni je rekla da ih pijem 4-5 meseci pa da prekinem i vidim šta ćemo dalje. Ja sam ''77 godište, kaže ona da je još rano za menopauzu ali možda i nije, ne zna ni ona...radiću opet hormone u julu

sitnice i emocije čine život...

clock-img

03.05.2021, 21:49

clock-img

flamingos

pencil-img

25410

Pari,mlada si ti još za menopauzu.Videćeš šta i kako dalje kad uradiš hormone.Redovne kontrole i biće sve ok.❤