cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Problemi sa menopauzom

clock-img

29.09.2021, 09:38

clock-img

Dragica Draga

pencil-img

4051

O, verujem da ti je bilo jako cudno. Grlim te user posted image

clock-img

29.09.2021, 09:55

clock-img

flamingos

pencil-img

25415

Peace,drži se.Baš mi je žao.Mlada si,ali...Puna pozdrava ti šaljem.❤

clock-img

29.09.2021, 13:27

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18863

Peace, mene je to snaslo u veoma teskom periodu u zivotu, stres je odradio svoje, a htela sam jos dece.

Pij maku, virak, zalfiju, bice bolje. Ljubim te 😘

clock-img

29.09.2021, 15:18

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Eh, Tašo, pa kad pre?! Razumem kako si se osećala, nije svejedno, pogotovo kad neko to tako samo kaže u lice. Mama moja je ušla u menopauzu jako rano, tetka isto i sestra od tetke ulazi, ima 44 godine. 

Ja sam letos vadila hormone, kaže mi moj ginekolog da je sve u redu, da nisam još blizu, a eto nekako se spremam psihički već neko vreme da ću ući rano ako gledamo nasledni faktor.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

29.09.2021, 15:27

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Nije mi bio problem što mi je dr rekao u lice. Bilo mi je draže tako, nego prva dr koja je slegala ramenima i bila u fazonu "pa neeee znam, možda".

Hvala svima user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

29.09.2021, 15:29

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Ma, znam, jasno, ali verujem da nije svejedno. To je blagi šok.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

17.08.2022, 13:03

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Nisam ni napisala epilog.

Išla sam kod endokrinologa. Svi hormoni u redu, radili mi - nema šta nisu.

Jedini problem koji su otkrili je ozbiljan deficit vitamina D - koji sam sredila za par meseci Kabivit kapima. Vratila mi se energija, prestali valunzi, prestale promene raspoloženja u tom kriminalnom obliku.
Prema objašnjenju dr - nedostatak vitamina D može uzrokovati loše rezultate insulina na OGTT, i može praviti show sa ciklusima.
Ona kaže da perimenopauze nema.
Ciklusi su uglavnom u redu. Imala sam početkom leta neko malo pomeranje: jedan mesec se oteglo, pa sledeći mesec kasnilo, pa poranilo, al sada se vratilo u normalu. user posted image

Sve u svemu, kontrola kod ginekologa će biti u septembru, a kod endokrinologa 30.11., pa vam pišem opet.

Moderatori, jel ovo sve što sam pisala za ovu temu, ili treba prebaciti u Prevremena menopauza?

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

17.08.2022, 13:18

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Tašo, pa to su sjajne vesti!

Eto koliko je bitan taj vitamin D. Ni ja nisam znala dok nisam imala onaj spontani pre 9 godina, posle druge VTO, i tada, nakon mesec danja uzimanja vigantola, sredila rezultat vitamina D, i zatrudnela sa S.

Od tada redovno uzimam Vigantol/Kabivit (kako šta nađem, jer Vigantol povremeno nestane u apotekama), a i deci obavezno dajem, mada i mm nateram od skora, uglavnom. Meni je endokrinolog tada, pre 8 godina rekla da je obavezna suplementacija vit D na našem prostoru, doživotno (osim u mesecima kada je sunčano), i je se toga strogo pridržavam. Nekako imam osećaj da sam i oba puta, kada sam imala koronu, bila tako lak slučaj, baš zato pto sam nabustana vitaminom D.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

25.08.2022, 06:11

clock-img

flamingos

pencil-img

25415

IZVORNA PORUKA: Peace*

Nisam ni napisala epilog.

Išla sam kod endokrinologa. Svi hormoni u redu, radili mi - nema šta nisu.

Jedini problem koji su otkrili je ozbiljan deficit vitamina D - koji sam sredila za par meseci Kabivit kapima. Vratila mi se energija, prestali valunzi, prestale promene raspoloženja u tom kriminalnom obliku.
Prema objašnjenju dr - nedostatak vitamina D može uzrokovati loše rezultate insulina na OGTT, i može praviti show sa ciklusima.
Ona kaže da perimenopauze nema.
Ciklusi su uglavnom u redu. Imala sam početkom leta neko malo pomeranje: jedan mesec se oteglo, pa sledeći mesec kasnilo, pa poranilo, al sada se vratilo u normalu. user posted image

Sve u svemu, kontrola kod ginekologa će biti u septembru, a kod endokrinologa 30.11., pa vam pišem opet.

Moderatori, jel ovo sve što sam pisala za ovu temu, ili treba prebaciti u Prevremena menopauza?

Baš mi je drago da se sve vratilo u normalu.Mlada si ti.Javi nam kad budeš išla na kontrolu.Koristim i ja vitamin D.Preporučila mi je doktorka.Ali,ja sam već druga priča.Moja majka je rano ušla u menopauzu,tako i ja.

clock-img

25.08.2022, 08:36

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Dunja kako uzimate Vigantol? Svakodnevno ili jednom nedeljno vecu kolicinu? Ja sam zaboravila na njega celog leta, racunam ima sunca, ali trebalo bi da ga ubacimo za mesec dva