cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Sobno cvece

clock-img

09.04.2020, 23:36

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Kako su vam divne orhideje! 😍 

Ja ih obožavam, ali se ne usuđujem da ih nabavim. Sve mislim da su komplikovane za održavanje. Jesam u pravu?
Jedno pitanjce. Trebalo bi da presadim dracenu. A mislila sam da je izbacim na terasu. Bila bi u senci. Prošle godine sam je izbacivala i nije bilo problema. Samo ne znam valja li nakon presađivanja još i mesto da joj menjam, da ne bude previše stresno sve to za biljku?
I još jedno pitanje. Šta radite kad kupite biljke u onim malecnim saksijama? Da li ih odmah presađujete? Negde sam pročitala da biljka ne ni trebalo 6 meseci da se presađuje pa ne znam šta da radim. Imam par biljaka kupljenih zimus u onim baš malim saksijama. 

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

09.04.2020, 23:54

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

gagana, ja je imam od zime i lepo napreduje. Jednom u nedelju dana je potopim u jednu dublju posudu sa vodom. Tu odstoji pola sata i posle je vratim u saksiju. Posto ima dve saksije.

Sto se tice dracene ona se presadjuje na prolece. Sad ti je pravo vreme. Medjutim, ne znam koliko je dugo imas. Kazu da se presa]uje svake fruge godine i treba ti dublja saksija. Ona voli svetlo.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

10.04.2020, 07:28

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Imam je negde 3 godine. Krajnje joj je vreme da je presadim.

user posted image

clock-img

10.04.2020, 07:33

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Ne znam nista o draceni.

Sanjice, da li drzis orhideju na prozoru, mislim na svetlom mestu? 

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

10.04.2020, 08:51

clock-img

Dragica Draga

pencil-img

4051

Gagana, i ja je imam bas dugo izgleda isto kao tvoja. Pre neki dan sam presadila, vecu saksiju jer su bukvalno zile pocele da joj vire iz one u kojoj je bila. I nesto je pocela da zuti... Nadam se da ce se oporaviti. Koliko cesto je zalivas?

clock-img

10.04.2020, 09:40

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Zalivam je recimo na 7 dana kad stoji unutra, retko češće, iako je kod nas prilično toplo u dnevnoj sobi preko cele godine.

clock-img

10.04.2020, 10:08

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Da, na prozoru. Bas je osvetljeno.
Gagana, ti vec možes da je presadis.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

clock-img

10.04.2020, 10:11

clock-img

Mirko Svirko

pencil-img

8620

Vau Gagana, sto ti je lepa i velika.

clock-img

10.04.2020, 14:36

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Volim dracene, kažu da su jedne od najmanje zahtevnih sobnih biljaka. 

Imam i ovu, kontam da joj je saksija mala i da bi i nju trebalo da presadim. Kupljena zimus.

user posted image

clock-img

10.04.2020, 14:41

clock-img

Dragica Draga

pencil-img

4051

Lepo ona izgleda i ako napreduje kontam da joj je ok, mada mi se cini da jeste mala saksija, ali nemam pojma... Meni je posle presadjivanja sad malo cvece trocnulo

clock-img

11.04.2020, 16:27

clock-img

Mirko Svirko

pencil-img

8620

Gagana, stvarno su ti divne. 

Ja volim cvece. I prehranjujem ih onako ljuskama jaja. Doduse dracenu nisam jos. A muskatle sam dnaas izbacila na terasu. Podsisala ih i izbacila.. pa videcemo sada 😉

clock-img

11.04.2020, 18:41

clock-img

gocic

pencil-img

886

Cveće je više nego lepo. Nemam reči.
Ja volim orhideje, kale.

clock-img

11.04.2020, 19:41

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Presadila sam danas obe dracene. I od stare saksije dobila novu, uz pomoć kanapa i jute. Baš mi se sviđa kako je ispalo.

user posted image

clock-img

11.04.2020, 19:51

clock-img

Dragica Draga

pencil-img

4051

E videla sam to sa kanapom, ali nisam se usudila da probam. Odlicno izgleda gagana user posted image

clock-img

05.05.2020, 19:50

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Nabavila orhideju, pa šta joj Bog da 😂

Nisam mogla da odolim. Bojom nisam oduševljena, bilo je lepših, al sam se zeznula i pustila dete da bira 🤦Uzela i bugenviliju (bogumilu)

user posted image user posted image

clock-img

05.05.2020, 21:37

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Lepe su gagana. Merkam jos jednu orhideju😀

clock-img

07.05.2020, 08:59

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Gagana lijepa je orhideja,mislim lijepa je boja 😊

Moje dvije miruju vec nekoliko mjeseci.Apsolutno nista se ne desava,ni zive ni mrtve.Dal da ih bacim i kupim nove,ili da sacekam da vidim dal ce krenuti,stvarno pojma nemam

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

07.05.2020, 10:01

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Emi, jel si ubacila neku prehranu, u vidu onih stapica?

clock-img

07.05.2020, 10:30

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Nisam nista dodavala.Prije sam dodavala u vodu neku tecnu prehranu ali odustala.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

clock-img

13.05.2020, 09:05

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Emice, ja ne bih bacala zdravu biljku. Nijedno cveće ne cveta non - stop, morabda ima period mirovanja.

clock-img

13.05.2020, 10:31

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Samo kad se osusi, onda vise nema kud. Meni je jedno sobno cvece bas propalo. Nije se potpuno osusilo, ali nikako nije napredovalo. Kako smo se preselili u nov stan, krenulo je da super napreduje. 

clock-img

13.05.2020, 11:19

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Gagana ma miruje ona skoro pola godine 😂 ali dok se ne susi necu je dirati.

clock-img

13.05.2020, 23:04

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168

Imate li preporuku za neko cvece koje trpi tamu? 

clock-img

14.05.2020, 00:11

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

IZVORNA PORUKA: Filadendronka

Imate li preporuku za neko cvece koje trpi tamu? 

Zamija

clock-img

14.05.2020, 07:10

clock-img

nikann

pencil-img

48

VIDIM NA NETU KOJE JE TO CVECE