cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Sobno cvece

clock-img

29.11.2013, 08:05

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

I ja volim ali vise ono drvenasto, da ti bude dosta jedna biljka za pola zida user posted image

U vrticu imaju fikus zauzilma pola zida, moja kuma je imala difenbahiju do plafona sa listom kao moja ruka..... sto kazu jedan ali vredan user posted image

clock-img

09.03.2014, 21:32

clock-img

Anoniman

Odnedavno sam pocela da gajim cvece i bas sam zagrejana za njega. Dobila sam orhideju sa korenom koju treba da presadim pa me interesuje kakve uslove voli.

clock-img

10.03.2014, 10:18

clock-img

nata11

pencil-img

9223

IZVORNA PORUKA: mimahana

Odnedavno sam pocela da gajim cvece i bas sam zagrejana za njega. Dobila sam orhideju sa korenom koju treba da presadim pa me interesuje kakve uslove voli.

Moja nije prezivela user posted image stvarno neznam vise sta je caka sa tim orhidjema, obozavam ih ali nikada mi ne prezivi duze od 9-10 meseci.

clock-img

10.03.2014, 17:41

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Ja sam cvece iznela na terasu (zastakljena je), ima sunca, toplo je po ceo dan, ali jedno mi umire polako iako sam mu vec dva puta promenila zemlju, nema vaske, nema nista sto se na oko vidi da gaunistava, samo jedna po jedna liska venu i suse se...

clock-img

11.03.2014, 01:42

clock-img

Žapkić

pencil-img

1792

Doobila sam Ciklamu od meni veoma dragih ljudi. Volela bih da mi opstane, pa molim devojke koje imaju iskustva sa uzgojem ove biljke da mi kažu kako se gaji.user posted image

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

11.03.2014, 08:04

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

IZVORNA PORUKA: Žapkić

Doobila sam Ciklamu od meni veoma dragih ljudi. Volela bih da mi opstane, pa molim devojke koje imaju iskustva sa uzgojem ove biljke da mi kažu kako se gaji.user posted image

Zapkic, moja ciklama opstaje od novembra!
Pitala sam coveka koji ih prodaje stadaradim i rekao mi je sledece:
- ciklama cveta od sept/okt - do maja
- ne voli direktnu svetlost, ni previse toplote (zato meni i uspeva na zastakljenoj terasi cele zime)
- kad prestane da cveta skloniti je na severnu stranu, redovno zalivati i prihranjivati i tako do septembra
- u sept je presaditi u vecu saksiju i vratiti je ba mesto (tj da ne bude vise na severnoj strani)
Nadam se da sam ti barem malo pomogla
-user posted image

clock-img

12.03.2014, 02:15

clock-img

Žapkić

pencil-img

1792

Hvala ti puno, Ivanka. Nadam se da ću uspeti da je sačuvam

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

12.03.2014, 17:15

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Ovo je ono cvece koje mi polako umire... ne mogu da se set_im kako se zove
user posted image

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 12.3.2014 17:17:27 >

clock-img

12.03.2014, 17:34

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Liči mi na spatifilum?

I flunked anger management! }:->

clock-img

12.03.2014, 17:43

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Liči mi na spatifilum?

Ne znam mu zvanici naziv nego onaj narodski, aki ima divne cvetove, bele kao kale, samo sitnije..

clock-img

12.03.2014, 19:01

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Da da, to je to. Mama moja ga je imala, a guglala sam ''cvet sličan kali'' user posted image pa naleteh na sliku.
Nije se ni mami nešto dugo zadržavao. Ako ti je neka uteha.

I flunked anger management! }:->

clock-img

12.03.2014, 22:23

clock-img

moja ciklama

pencil-img

1653

Ovaj kaktus nije cvetao od kad nam je mama umrla, ima 7godina..
Vredelo je čekati!
user posted image

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

clock-img

12.03.2014, 22:30

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Predivan je! Ciklama, imamo temu Karusi i sukulente, postavi sliku i tamo

clock-img

19.03.2014, 21:12

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Ivanka to nevoli direktno sunce,nadji neko cose gde ima svetlosti ali sunce nedopire do njega,i da nije previse toplo. Zalivanje jednom sedmicno(kad se setis),opstaje dugo bez vode i nevoli veliku vlagu. Tri puta sam ga kupovala i uvek mi je propadalo. Ovo cetvrto super napreduje jer obicno zaboravim da ga zalijem jer mi je bukvalno izmedju tv police i neke visoke komode,sunca i nevidi.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

19.03.2014, 22:05

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Stetice, imam ga 5 godina i do pre 3 meseca je bilo prava suma sad sve manje lisca ima. Stajalo je na polici daleko od svetlosti i odlicno naprredovalo ali ne znam sta mu je. Imam utisak da od ovog nenjanja zemlje ima poboljsanja...

clock-img

25.03.2014, 11:17

clock-img

Anoniman

Kako da razmnozim sefleru i fikus bendzamin? Vec 2 nedelje su mi u vodi i ne pustaju korenje? user posted image

clock-img

25.03.2014, 11:21

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

za sefleru ne znam ali bendzamin bi trebalo da se ozili u vodi

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

25.03.2014, 13:03

clock-img

mika79

pencil-img

1743

mimahana šefleri treba baš dugo da se ožili, stavi je u vodu i ćušni na neko mesto gde nećeš stalno zavirivati i čekaj, treba joj više od dva meseca a možda i duže.

clock-img

25.03.2014, 22:25

clock-img

degu

pencil-img

11332

Ciklama prelep je kaktus user posted image
Ja sam šefleru pokušala da ožilim al mi nije uspelo. Imala sam veliku, al joj izgleda kod mene nije odgovaralo, stalno su joj otpadali listovi, na kraju se osušila.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

clock-img

16.04.2014, 09:07

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Moja ciklama
user posted image

clock-img

16.04.2014, 09:11

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Lepo cveta. Ja sam moje presadila i izbacila napolje u zaklonjenom delu, e sad kako ce podneti ove niske temperature videcemo user posted image

clock-img

16.04.2014, 09:14

clock-img

anci kv

pencil-img

3355

meni samo kaktusi cvetaju.za ostalo, meni ne ide od ruke

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

clock-img

16.04.2014, 09:20

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

IZVORNA PORUKA: nata11

Lepo cveta. Ja sam moje presadila i izbacila napolje u zaklonjenom delu, e sad kako ce podneti ove niske temperature videcemo user posted image

Ja sam pitala coveka koji se bavi cvecem sta da radim sa ciklamom (pisala sam gore). Zato mi sad stoji na prozoru u kuhinji jer je severna strana, da ne bude izlozena direktnim suncu, a zimus stajala na zatvorenoj terasi i bila isto ovako prelepa.

clock-img

23.04.2014, 15:19

clock-img

Anoniman

Kala mi je procvetala pre 3 nedelje,i sad je cvet poceo da vene pa me zanima dal ga mogu odseci da ne stoji tako svenut i ne crpi snagu biljci il da ga ne diramuser posted image

clock-img

23.05.2014, 08:34

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Ivanka ,meni su ciklame najlepše pred zimu tj. u poznu jesen,a ostatak godine nisu baš tako bujne...nisam sigurna da li one u jednom trenutku stvaraju semeuser posted image meni trenutno umesto cveća imaju kao neke loptice.Zna li neko da li ja te loptice smem da odsečem i da probasm da izvadim ako unutra ima seme?

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima