Serpice, ja joj umuljam svakakvo sirovo voce (sa sto kombinacijama - + zivu sargarepu narednam, na pari bundevu i sl) i to pomesam ili sa grizom od pira tj spelte, slicno je kao psenicni samo mnogo ukusniji, ili kinoom, prosom i sl. Spavanje, a posle spavanja je rucak je u pola 12, dorucak je u 9. Tako da je moje pitanje da li je to dovoljno od 9-12 da je drzi sitom? Mada ona uglavnom u medjuvremenu gricka ili bundevu (ako ne ubacim u dorucak), ili neko voce koje nema u dorucku, nekada i speltine grisine...Ja nisam sigurna da je voce dovoljno jak dorucak, ali vidim da mnogi daju.
Nina, pazi :D, sve ovo pitam da bih izbegla mleko :D. Jer smo izgleda unosili prepreprevise mleka u danu. Ako joj za dorucak napravim nesto (popara/kacamak) sa km proizvodima, meni za veceru ne ostaje nista drugo nego zitarice sa mlekom, jer mi ne ide bas to voce za veceru, bas sto mi deluje laganoza celu noc. Ispohujem joj ja tikvice (to mi bzv :D), jaje, przenicu, ali to mrljavi. A sve kombinacije sa km proizvodima guta. Tako da ja nesto od toga ostavim za veceru, onda mi je dorucak uvek patnja. Ideja sa vocem i zitaricama mi je super, em pojede voca koliko ovako ne bi, em ne unosi previse mleka. Do skoro je sisala 4 puta dnevno, dva puta nocu + dorucak/vecera mlecni, pa .... sada smo to smanjili na mleko ujutru/uvece/ + jednom dnevno i km proizvodi za veceru (kefir, sir, pavlaka .. u projicama, piticama, popari, kacamaku). I to mi je OK. Ali ako voce nije ok za dorucak, u problemu sam ....