Da sme, jela bi ih kao izuzetak, ne pravilo, da zna da i to postoji...
i ja se ovim vodim... mislim po pitanju aleksa, maksimu jos uvek nista od toga ne dajem. deca jednostavno zele da jedu i to ponekad, nametnuto je drustvom, ne mozes ga izbeci. prvo im u vrticu daju te gluposti, da covek ne poveruje. a da ne pricam da im secere sve, a moje dete 2 kasike belog secera nije pojelo u zivotu. ali ako vec moram i to ponekad da mu dam, onda gledam da je to bukvalno jaaaako retko i da su mu ostali obroci sto zdraviji.
recimo aleks skoro uopste nece vise voce, a pre ga je bas jeo. hrana kao sto su virsle ,pastete i sl, je jako zacinjena i nadrazuje cula, bukvalno iskvari ukus ljudima i onda nam samo to prija posle, tako i deci... videcete i same, mislim da cemo sto budu stariji sve manje moci da uticemo na to sta jedu. ja se samo nadam da im ti ukusi iz prve, druge godine, sa kojima se prvi put srecu ipak ostaju ukorenjeni negde, i da ce makar jednog dana imati neku ravnotezu...
i evo jednog clanka o tome zasto treba izbegavati potpuno preradjeno- belo brasno, kuhinjsku so, rafinisano ulje i secer
4 Bele smrti i sad mi kazite ali kako smo mi porasli pa nam nista ne fali... ali nije bas tako, da smo se dobro hranili verovatno ne bi bilo sve vise secerne bolesti, kandide, rakova u 20-ti, 30-tim, hipertenzije i td...
mozda zvucim kao sektas, ali vredi malo porazmisliti i o tome...
< Poruku je uredio jovicaa -- 30.10.2013 7:52:36 >