IZVORNA PORUKA: Christabel
Koju flasiranu vodu dajete deci od otprilike 18 meseci? Mi smo jos uvek na Rosi. Zanima me jos par stvrari - koje ulje koristite za pripremu hrane i dodavanje u rucak? Koliko zacinjavate hranu deci, tj.koliko solite? Koliko puta nedeljno dajete ribu i jaje za uzrast oko 18 meseci (jaje dajem samo za dorucak, ne za rucak)? I intersuje me zasto razblaujete sokove moja pije sok svaki dan posle rucka, ugavnom od sveze iscedjenog voca / povrca, nekad kupovni, li nikad ne razblazim
Posto ne zivim u SRB necu ti govoriti koje marke vode pijemo jer ti to nista nece znaciti, ali pije flasiranu vodu koju i mi, a mi u poslednje vreme cesto menjamo. Ne pravi pitanje, obozava vodu.
Ulje koristimo obicno suncokretovo za kuvanje, przenje, za salate maslinovo cedjeno na hladno. Planiram da kupim jos nekih tih kvalitetnijih ulja, ali nikako da se setim.
Ribu jede najcesce 2x nedeljno, obozava je. Vise voli onu paniranu, ali jede i onu mariniranu i pecenu u foliji.
Sokove kao sto sam vec pisala, retko dajem kupovne, i kada dajem najcesce, ako se setim, ih razblazujem jer su preslatki i da se ne bi navukao na njih. Cedim mu samo sok od pomorandze i njega naravno ne razblazujem.
Sa 18 meseci je jeo vec sve isto sto i mi, isto zacinjeno, isto slano. Jaja ni mi ne jedemo stalno pa tako ni on, znaci ako je nesto pohovano ili u musaki, palacinkama, nekom kolacu.... Sve u svemu retko nam jaja budu na stolu.
Ovo nije losa ideja da mu posle rucka dajem sok od pomorandze, to sam potpuno smetnula s uma a ranije sam tako praktikovala. Hvala ti na ideji.