Bea, sa drugim detetom će sve biti lakše. :-)
Mi smo u odnosu na vas još uvek bebe po pitanju hrane. Što se ručka tiče, nemam zamerku, jede sve. Jaje, ćuretinu, teletinu, piletinu, junetinu, ribu...svo zevelno povrće, karfiol, krompir, tikvica, šargarepa... Prihvata da jede bez trunke soli, dr reče, ako hoće tako, neka ga.
-Doručak nam je i dalje voće sa žitaricama! Do kad može to da mu bude doručak? Kad da menjam? Šta da mu dam umesto ovoga što sada jedemo?
- Večera je popara, palenta sa još nekim žitaricama.
-Posle ide porcija Humane i u toku noći obavezno još mleka, mada mi to više deluje da je navika nego glad.
Za sad imamo 6 zuba i nije navikao da žvaće. On prihvati komadić, npr.pileći batak, i žvaće, žvaće,, sve dok ne isisa sav sok iz njega, i onda traži novi zalogaj, a onaj komadić ne proguta. Na kraju, usta puna suve mase koja mu se lepi za nepce i to pljune. Kad treba malo da žvaće, hranimo se po 45min. Mada on mirno sedi u stolici, ali ja se ukočim. :-)
Pomagajte mame, svaki savet i predlog je dobrodošao.