cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana deteta od 1-2 god

clock-img

15.01.2013, 15:39

clock-img

Tiziana

pencil-img

2637

Ima tunjevina u vodi. Ja sam nju davala..

clock-img

15.01.2013, 15:42

clock-img

Tiziana

pencil-img

2637

Mozes da dajes tunu.Kupi onu u vodi i daj joj.Ne moze ona da pojede ne znam ni ja koliku kolicinukoja ce da joj bude stetna.
JA dajem i tunjevinu,neki dan ej jela oradu,zapravo dam joj ono sto napravim nama...

clock-img

15.01.2013, 17:30

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

IZVORNA PORUKA: branki

popara-stavis vodu da provri,oko 1 l,odokativno,dodas 1 kasicicu soli i 1 kasiku ulja.kad provri,skines sa vatre,ubacis stari hleb,izdrobljen na komade,promesas i ubacis malo sira.

Hvala. I nije tako komplikovano. Samo ne verujem da će se mališi svideti, ali probaćemo... Koji sir stavljate? Verovatno neki koji nije jako slan....

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

15.01.2013, 17:36

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Ja ne volim poparu i nikad je nisam pravila ni Danilu. Bas sam grozna majka user posted image A sobzirom da voli i hleb i sir mozda bi ijeo. Probacu neki dan da mu napravim

Azra mozes slobodno da mu dajes belu ribu. Samo izbegavaj onog soma sto ga ima na svakom koraku i nije nikakav. Daj mu eto ko sto rece Tiziana oradu ili skrapinu, neku morsku ribu. Mozes da mu je skuvas u malo mleka i dodas persun i malo posolis. Ako voli peenu onda mozes i da je zapeces u rerni umotanu u foliju.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

15.01.2013, 18:48

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ja volim poparu i jedem je,boza ne voli,nece ni da proba.stavim bilo koji sir,kupujem na pijaci.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

15.01.2013, 19:07

clock-img

Ana RR

pencil-img

34330

IZVORNA PORUKA: Azra_

IZVORNA PORUKA: branki

popara-stavis vodu da provri,oko 1 l,odokativno,dodas 1 kasicicu soli i 1 kasiku ulja.kad provri,skines sa vatre,ubacis stari hleb,izdrobljen na komade,promesas i ubacis malo sira.

Hvala. I nije tako komplikovano. Samo ne verujem da će se mališi svideti, ali probaćemo... Koji sir stavljate? Verovatno neki koji nije jako slan....

Ako kuvaš samo za njega onda ti je litar vode jako puno. Ja odmerim jednu šoljicu od oko 2dcl, ne punu, kada provri udrobim hleb, mešam dok se sve lepo ne sjedini, onda sklonim sa šporeta i dodam komadić putera, kad se puter istopi dodam dve kašičice pavlake. Dodam mu i sir ponekad ali opet moram i pavlaku jer bez nje neće da jede.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

15.01.2013, 20:33

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138

Natalija je bas danas za veceru jela poparu user posted image Ja je pravim u mleku ili pola voda-pola mleko, sitno iseckam hleb i izmrvim sir. Ako je sir slan, ne solim dodatno. Ona je obozava.

clock-img

16.01.2013, 15:15

clock-img

minna

pencil-img

3196

Mod ni ja ne volim i isto nikad nisam probala da mu napravim, a mozda bi stvarno jeo, mada nek pojede hleb i sir, sto bismo se maltretiraliuser posted image Palentu isto ne volim, e to sam pokusala par puta ali ni on nesto nije odusevljen, pa je vise ne pravim, mislim da to imaju u vrticu.
Mada generalno mu bas slabo dajem ono sto ja ne volim, a to bih mogla da korigujem, mislim nije tu nesto puno stvari, ali npr. dzigerica, cvekla i ovo sto sam gore navela, nemajkauser posted image

clock-img

16.01.2013, 15:20

clock-img

branki*

pencil-img

20828

eto,ja ne volim dzigericu,ali boza je jede,pilecu.
danas,dorucak-hleb i novosadska salama;
popio 1 flasicu soka i grickao stapice;
rucak-1 kutlaca supe sa mesom;

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

23.01.2013, 00:14

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Probali poparu. Deluje da nije bio oduševlljen, ali je pojeo.

Mame, da li je u uzrastu, nakon punih godinu dana, potrebno davati detetu mesko svakog dana? Mi smo do sad nekako raspoređivali. Jednom nedeljno riba, jednom pil.džigerica, jednom-dva puta teletina, jednom-dva pta jaje, piletina, ćuretina, a jedan dan je bilo samo povrće. Da li nastaviti tako, ili im više ne treba toliko mesa?

I još nešto. Mi do sad nismo solili hranu. Bebacje to prihvatio i lepo ručkao. Da li da mu polako uvodim so?

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

23.01.2013, 00:23

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Azra,ako njupa sve lepo pobrojano nema potrebe da menjaš. Naravno da možeš da napraviš izmene,mada meni deluje sjajno tvoj raspored.Pusti dete nema jede mesiku,ako voli..biće vremena kada će odbijati (ja to onako malo,moja šćer je rešila da u poslednje vreme neće)
A ako jede bez soli,neka jede i dalje,biće vremena kada ćeš soliti.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

28.01.2013, 17:16

clock-img

Guardian

pencil-img

221

I dalje pijemo Novalac 3 i nastavićemo, ali me zanima sledeće - mogu li detetu da spremam sada sa kravljim mlekom griz, poparu, koh, sutlijaš?

Volimo sve mlečne proizvode, samo kravlje reče Dr da uvodimo polako, ali ne čisto, odnosno, da ga ne pije samog. Ja opet da pitam iskusne mamiceuser posted image

clock-img

28.01.2013, 17:28

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Guardian,ako ste uveli kiselomlečne proizvode,i ako je dete jelo kravlje mleko kroz pitu,kolač...tj.ako si na već bilo koji način uvela kravlje mleko,onda komotno možeš da počneš da spremaš obroke sa kravljim mlekom,a da i dalje pije adaptirano.

clock-img

28.01.2013, 17:50

clock-img

Guardian

pencil-img

221

Lesice, hvala dragauser posted image . Pije jogurt ona, jede pavlaku, kiselo mleko, mileram, krem sir, mlad sir, tako da ću i kravlje kroz neku hranu sada.

A med? Smem li Nestle 8 žitarica sa medom? Ne znam koliko ga ima u tim cerealijama...I još nešto da priupitam --- da li smem da joj pravim Milupu 7 corn sa jogurtom? Mora li baš samo voda, mleko ili sok? Jeste li probale sa jogurtom?

clock-img

28.01.2013, 17:54

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Što se tih žitarica sa medom tiče,možeš slobodno da joj daješ-ista je priča kao sa medom u plazma keksu,ili već kom drugom. Probaj,ako nema reakcije (mada čisto sumnjam da bi moglo da je bude) onda se bacite na klopanje.

A što ne bi mogla da praviš žitarice sa jogurtom? Naravno da sme,pa možeš ih mešati i sa narendanim voćem (ako je počela da jede sveže voće) i voćem iz kompota...

clock-img

28.01.2013, 18:01

clock-img

Guardian

pencil-img

221

Baš si srce i brza si user posted image

Probala sam sa voćem, ali nisam sa jogurtom, nešto ne piše tamo, a ja kao mislim ne sme...sad ćemo to da večeramo.

Hvala ti još jedared mnoooogoooo user posted image

clock-img

28.01.2013, 20:57

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Mi jedemo sve, ručak uglavnom jede isto što i mi osim ako jedemo dva dana isto,onda njemu kuvam posebno,a uveli smo i sve "problematične" namirnice osim meda jer ja imam jaku alergiju, ali i to ćemo ovih dana. Evo šta je savet našeg pedijatra - prvi dan namazati oko bebinh usta med i ostaviti par minuta, drugi dan razmutiti pola kašičice u malo vode i dati bebi da popije, ako nema reakcija treći dan dati normalno. Plazma sadrži industrijski preradjen med i dr mi reče da na to može i ne mora da odreaguje, tako da to nije siguran metod. Eto možda nekom pomogne ovaj savet

< Poruku je uredio bea83 -- 28.1.2013 20:59:06 >

clock-img

28.01.2013, 21:33

clock-img

cockic

pencil-img

4591

i mi jedemo sve samo ja imam naviky da kyvam sve skoro bez soli,nemasno i nestavljam alevy papriky y ryckove to mi je sve ostala navika od pekija mada za njega sam kyvala kao i za nas sve dok lena nije pocela da jede sto i mi pa sam opet pocela da kyvam dijetalno i onako bljytavije da za nas moram da dosolim svako svoj tanjir.
ali jos malo pa cy da kyvam ykysnija jelauser posted image samo da lena malo porasteuser posted image

clock-img

28.01.2013, 21:37

clock-img

cockic

pencil-img

4591

mi yveli belance pre nekoliko dana i jede ga nema reakcije mada nisam je ni ocekivala tako da sad ryckamo i belance i vise voli przeno jaje nego kyvano isto kao petar user posted image

ostao je i nama med da yvedemo nismo jos a i nezyrim bas a i za med niko nema alergije i mislim da nece ni lena.

a citryse jede kivi,pomorandzy je probala iz sokica nije imala reakcijy od sytra joj cedim i ja pa da vidimo kako ce biti.a za grejp ne zyrim i to ce mo posle mandarine i pomorandze.

clock-img

28.01.2013, 21:47

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Ja kuvam normalno,ne preterujem sa začinima al kuvam najnormalnije sa alevom paprikom,vegetom,solju,biberom...
Belance smo uveli pre mesec dana

clock-img

31.01.2013, 16:46

clock-img

Sesilija 83

pencil-img

1826

Mi smo pre desetak dana krenuli sa celim jajetom,tipa probala je gibanicu,pa sutra dan torticu 7daus od kajsije,pa onda projaru i tako jedemo ga u drugoj hrani a nismo jos celo pojeli,a danas smo probali mandarinu i bas je mljac pojela za uzinu oko 12h 4-5 kriskice...

clock-img

31.01.2013, 17:04

clock-img

Anoniman

mame dajte neki predlog za rucak, moja una uglavnom voli za rucak da jede supice i corbice sa mesom user posted image
za veceru joj spremam picu,user posted image obozava je, samo ide po kuci i prica pita, pitauser posted image

clock-img

31.01.2013, 17:12

clock-img

cockic

pencil-img

4591

a ja jyce iscedila 3 mandarine leni i popila je sve jer ona gospodjica nece jos to sto joj ima te opnice jos gnjecimo a kamoli mandariny user posted image evo i sad cy joj iscediti mandarinice user posted image

probali i mi celo jaje i sve ok evo danas je rycala mamin brzi paprikas sa belim mesomuser posted image lepo je poryckala

clock-img

31.01.2013, 17:18

clock-img

cockic

pencil-img

4591

evo popila je opet 150ml mandarinica oko 3 manje bilo je 130ml i ja dodala malko vode nekih 20ml user posted image

clock-img

31.01.2013, 17:33

clock-img

Sesilija 83

pencil-img

1826

user posted image