IZVORNA PORUKA: Tash
Zato što mu daješ bebeći doručak i dalje. A večeru mu daješ kuvano.
Ja oba dajem "suhomesnato" i uz to dajem sveže povrće, koje obavezno sakrivam u hleb, inače se svađa sa mnom.
Tasho, meni zao da mu dajem drugu hranu jer ovu jos uvek jako lepo jede, a sve je pripremljeno na pari. Ako mu uvedem suhomesnato, npr. za veceru, jer je ovde dorucak obicno sladak, neko pecivo, cerealije sa mlekom i sl., morala bih da mu dajem hranu punu hemije. Gledala sam sastave sunke, ne znam kako se kod nas zove, nije to suseno meso, vec je kao bareni svinjski but, u njemu ima hemije, u virslama ima hemije, u SVEMU ima hemije. Nesto mi je sveki donela iz SRB sto sam zamrzla ( slaninicu i suvo meso-prsutu ) i to nema hemije, pitala je coveka koji to pravi, ima svoju kasapnicu i sam pravi suhomesnato, ima sve dozvole i deklaracije. Opet to retko dajem, obicno nekada uvece, namazem mu krem sir na hleb i dam mu iseckanu slaninicu ili paradajz uz to.
Ovako mi jede bas dosta povrca, ali uglavnom sve bareno na pari, kao sto tamo na temi spomenuh, nikako da mu dam nesto sveze, osim paradajza. Krastavac sam kupovala pa mi vec dva puta istrulio u frizideru, nikako da mu dam, zapravo, davala sam mu, ali ne voli neslan, jeo je kod MicineMame, gomilu je pojeo i krastavca i paradajza, ali bili su u salati, slani i to mu se bas dopalo. Ja mu dva dana posle dala neslan i on nije hteo da jede.