IZVORNA PORUKA: Mariya
IZVORNA PORUKA: noxx
Mi jos malo pa 14 meseci.
Jel dajete deci puding?
Koliko kolicinski pojedu svega sto im date u toku dana?
ps mi slabo jedemo, pa moram imati neki reper koliko druga deca pojedu
Baš sam pre nekoliko dana merila hranu, pa znam koliko jede:
šolja mleka i 1 petit keks
230g voća izmiksanog sa kašikom medolina
200-230 g povrća sa mesom(od toga bude oko 40-50g mesa), ako pojede manje kašice onda joj dam oko 1 dl supice sa mesom i testeninom
cela banana, ili 2 kriške(oko 2cm )mladog sira i još izgricka malo hleba (oko 1/4 kriške) a nekad pojede i jedan manji paradajz uz sir, ili 1 mafin
150ml ad mleka i 8cereals, pa podoj.
Ali moram da naglasim da moje dete mnogo vole da jede
A puding joj još nisam davala, ali i ja sam radije za domaći nego onaj kupovni.
Kolicine su individualne i stvarno ne treba uporedjivati decu. Nije uopste bitno koliko jede, nego jel dete jede raznovrsno, je li sito i zdravo... Moje dete npr odavno jede hranu za odrasle, jede bas duplo vise od ovih kolicina koje je Mariya navela, a napredovala je samo 700 gr za 7 meseci (od prvog rodjendana dosad) Neko drugo dete bi bilo bumbar sa tolikom kolicinom hrane...
Npr jucerasnji meni:
ujutru solja mleka
Dorucak: 3 one male aya virsle, kriska sira, mala solja jogurta, kriska hleba
do uzine: kinder jaje, jabuka, sokic i grickala malo kupusa
Uzina: grozdje ceo grozd poveliki i pola jabuke
Rucak: 3 dcl domace supe, djuvecsa junecim mesom iz rerne (mozda oko 150 gr- mnogo voli meso) i povrcem iz djuveca (toga bitno manje
, ceo manji paradajz
Uzina: sutlijas
do vecere opet malo plazme i opet je maznula grozdje (ubere sama u dvorisu), zato kaki 3-4 puta dnevno
Vecera: cokolino sa 2,5 dcl mleka
Zna da pojede i vise, zna i 3x manje, imala je faze kad po 15 dana mrljavi pa se provali i takooo, ja se ne opterecujem mnogo... I opet da naglasim da apsulutno sve jede potpuno sama- cak i supu. Imala je fazu oko rodjendana da je skroz odbijala hranu dok joj ne dam da jede sama i tako je pocela... Eto, mozda nase iskustvo nekom pomogne kome je dete pocelo odjednom da odbija hranu