cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana deteta od 1-2 god

clock-img

30.11.2011, 22:50

clock-img

magnetic

pencil-img

3044

Moja D mrzi pastete i salame,narocito ta pileca i cureca prsa(ni ja ih ne volim).Virsle hoce samo jednu vrstu i to su neke pilece minijaturne,navodno italijanske i neki dan je trazila govedji narezak,jer sam ga ja u tom trenutku jela i cini mi se da joj se svidelo.Doduse,nije bas ni neki ljubitelj hleba,pa ni nemam uz sta da joj dajem suhomesnate proizvode.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

clock-img

30.11.2011, 22:58

clock-img

Brana

pencil-img

4456

A moj Laki obozava hleb,plus sto je to domaci hleb koji pravi moja mama,pa cim ustane kaze:"mama daj 'eba i 'ode"(hleba i vode)user posted image A od suhomesnatog voli pileca prsa,pecenicu...ali ja gledam da to izbegavam u ishrani,vise insistiram na belom pilecem mesu,curecem mesu,dzigerici....

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

clock-img

01.12.2011, 18:53

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Današnji meni je bio:

doručak: popara
užina: sok, i malo palačinke sa džemom u komšiluku
ručak: supa od povrća i nekoliko prženih krompirića (nije se proslavila)
užina: pečena jabuka i kruška sa plazmom (sve pojela, jeeee)
večera: žitarice sa mlekom

clock-img

01.12.2011, 21:11

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Mi se izborimo sa svim nekako ali dorucak .. uff ufff... mleko i hleb , i hleb ili kifla, nista drugo nece...  i u  vrticu kazu da slabo doruckuje, al zato posle sve nadoknadi. 
Ona bas voli hleb, da kad god vidi nekoga da jede hleb odma hoce i ona... user posted image

clock-img

06.12.2011, 12:42

clock-img

aster

pencil-img

625

Danas za doručak griz napravljen sa ovsenim mlekom ( mi ne smemo kravlje zbog alergije) i ispasiranom bananom.
Za užinu kruška.
Za ručak čorba od povrća (šargarepa, karfiol, brokoli i luk), pečena piletina i frikomovo mešano povrće ( luk, šargarepa, paškanat, tikvica, boranija, grašak, šećerac,karfiol, brokoli, praziluk...).
Za užinu će biti opet voće - kompot od šljiva.
Za večeru sendvič (dijet margarin, pileća prsa i sveža paprika).
Pre spavanja mleko Allernova.

clock-img

06.12.2011, 12:48

clock-img

ivaj

pencil-img

1557

A kako spremas to mesano povrce?
Samo izdinstas ili...?

Ako je dinstano,onda to moje dete nece da jedeuser posted image

Mi jedemo sve,ali po malo.I suhomesnato i slatkise i smoki,...
Uvek sam za meru-u svemu.
Ne mogu navici svoje dete da se skroz zdravo hrani kad se ni sama ne hranim tako.Ako one vide da nesto jedem,kako njima da objasnim da ne smeju?

I jednostavno ne mogu da im ne dam.
Kakao samo Jeca veselo skakuce kad im kupim kinder jajeuser posted image

clock-img

06.12.2011, 13:19

clock-img

aster

pencil-img

625

Da, dinstam povrće.

clock-img

06.12.2011, 14:21

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Šta je sve moje dete pojelo od jutros:
doručak: čokolino, plazma, 7 corn, i još neke žitarice, sve po 1-2 kašika sa mlekom, pa pila sok nakon toga
užina: campina jogurt + ostatak doručka +pojela malo životinjskog carstva u komšiluku i opet pila sok

A tek treba da ruča!

a za ručak će biti: jagnjeća supa (domaća) i krompir gulaš
užina: neko pečeno ili kuvano voće
večera: verovatno jaje 

clock-img

06.12.2011, 14:51

clock-img

mtajcica83

pencil-img

1527

evo sta moj Andrija papa
dorucak:griz, cokolino, rovito jaje(sa hlebom),keks i mlijeko
uzina,plazmica, ili banana.. vocni jogurt,popije jedan sokic
rucak:teleca, juneca, pileca supa sa povrcem,meso ili posebno blitva i jaje, pasulj(ponekada ne cesto),gulas,
uzina;voce, sa keksom
vecera, palenta kuvana sa mlijekom i kajmakom,
Jede i jogurt, kiflice, burek(kad ja jedem dam mu malo)..
I dva puta dnevno pije Aptamil ..Popodne prije spavanja i uvece obavezno

Jel biste mi jos sto preporucile, sta bi mogla da mu spremam..

Moj maji bubicicak 08.10.2010

clock-img

06.12.2011, 17:06

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Šta je sve moje dete pojelo od jutros:
doručak: čokolino, plazma, 7 corn, i još neke žitarice, sve po 1-2 kašika sa mlekom, pa pila sok nakon toga
užina: campina jogurt + ostatak doručka +pojela malo životinjskog carstva u komšiluku i opet pila sok

A tek treba da ruča!

a za ručak će biti: jagnjeća supa (domaća) i krompir gulaš
užina: neko pečeno ili kuvano voće
večera: verovatno jaje 

Zaključak:
ručala nije jer joj je sveki dala suvog hleba da jede, zaspala malopre popivši malo sokauser posted image
Nije ništa pojela (osim suvog hleba) od 12h danas!user posted image

clock-img

07.12.2011, 22:24

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Pošto Iva obožava voćne jogurte danas sam joj pomešala jogurt i pekmez od šljiva, procedila na retku cedaljku i sve je popilaaaaaauser posted image

clock-img

08.12.2011, 08:25

clock-img

Anoniman

Zanima me dal deca iznad 1 god smeju jesti slaninu i čvarke? Ne sećam se kad sam Luki počela da dajem slaninu, čvarke nije jeo nikada (prosto ih veoma retko imamo u kući). Juče sam Marku dala dva minijaturna zalogaja čvarka, i celu noć je plakao. Jel moguće da je od toga? user posted image S druge strane, juče je samo jeo, svašta nešto je natrpao u sebe, možda je samo preopteretio stomak, a da nema veze sa čvarcima.

clock-img

08.12.2011, 10:33

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Znam da je Bubamiri pedijatar još davno rekao/la da može da daje slaninu pa ona strugala slaninu nožem i mazala na hleb.
Ja sam tek pre neko veče dala spržu (nešto kao mleveni, mrvljeni čvarci) i to u proji, ali vrlo malo, baš zbog nje, jeste se budila ali to je već standardno kod nas.
Moja komšinka svojoj devojčici (starija 4 meseca) daje bukvalno sve, i mesne prerađevine, i grickalice (mančmelou, bananice, čipsove svih ukusa, ama baš sve živo), malo se čudim, ali ne komentarišemuser posted image

clock-img

08.12.2011, 10:51

clock-img

Anoniman

Ja mislim da sam i ja Luki sa godinu davala sve, tu oko 13og meseca sam mu dala i salame i ta čuda, ali nisam baš sigurna. Marko je specifičan, njemu malo drugačije uvodim hranu, ali svejedno me zanimalo to za čvarke. :)

clock-img

08.12.2011, 11:28

clock-img

briseljancica

pencil-img

111

Tash da li mozes da svratis u temu alergija na mlecne proteine? mozda znas odgovor na moje pitanje?

clock-img

08.12.2011, 11:29

clock-img

briseljancica

pencil-img

111

nemoj mu davati cvarke ako nisi sigurna da su ih przili bez mleka. znam da kada se topi mast neko doda mleka da bi cvarci bili meksi, a mast bela!

clock-img

08.12.2011, 11:48

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: briseljancica

nemoj mu davati cvarke ako nisi sigurna da su ih przili bez mleka. znam da kada se topi mast neko doda mleka da bi cvarci bili meksi, a mast bela!

Ako su domaći, sigurno ima mleka.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

08.12.2011, 11:55

clock-img

Anoniman

user posted image Ja sam mislila da ide samo so i voda! 

clock-img

08.12.2011, 11:59

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Jbg, pitaš pre nego što daš tako nešto, naročito zato što je alergičan. Ništa bez deklaracije na kojoj jasno piše šta je u prehrambenom proizvodu. 

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

08.12.2011, 12:10

clock-img

Anoniman

Ma znam, i pazim, i ustvari ne dajem ništa, i još sam muža milion puta pitala kako se čvarci spremaju (ja sam gradsko dete, bila sam 1x na svinjokolju pre xy godina), i on me ubeđuje kako ide samo so i voda, još kao "Kako ne znaš!?"... Sva sreća pa sam siktala pa mm nije dao više od dve mrvice. 

clock-img

08.12.2011, 12:14

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ja se vrlo dobro sećam da je deda sipao mleko u čvarke.

clock-img

08.12.2011, 12:18

clock-img

Anoniman

Hvala vam žene

clock-img

08.12.2011, 13:28

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Moji su ih pravili bez mleka.