IZVORNA PORUKA: minavb
IZVORNA PORUKA: Brana
Ja mom Lakiju ne dajem svinjetinu jer nije zdrava,plus masna je i teska za varenje,a i po preporuci mog pedijatra savet je da mu dajem jagnjetinu,junetinu,piletinu i svezu ribu.
Velika je zabluda da je svinjsko meso masno i nezdravo. Ono ne samo da sadrzi visoko vredne proteine i minerale, vec moze biti i manje zasiceno mastima cak i od pileceg mesa. Nezdrav je nacin obrade i pripreme ovog mesa, obzirom da je kod nas uobicajeno da se przi ili pohuje. AKo se pravilno termicki obradi, moze biti vrlo zdravo, a ako nabavite meso svinje mangulice, i najzdravije od svih mesa.
U ishrani odojcadi se daje nakon prve godine upravo zato sto je alergen. Od mesa, upravo svinjsko meso je najcesci uzrok nutritivnih alergija, pa onda konjsko i govedje.
Hvala na strucnom objasnjenju!
Posto mi je pedijatar rekao da ga izbegavam ja sam tako i radila,a verovatno je to pricao upravo zbog alergija,a i plus sto moj Laki i nije neki mesaros,moze se reci voli piletinu i ribu,tj.to meso prihvata da jede,jagnjetinu ne voli,odmah pljune..pa sam zato rekla za svinjetinu,a sigurno da kada se spremi na pravi nacin moze biti korisna...
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!