IZVORNA PORUKA: AndreaK
Procitala sam zadnjih nekoliko postova i moram da se ubacim..odavno sam prestala da verujem u sablone... pre nekoliko meseci bih se iznervirala kada bih saznala da to sto moje dete pije cesto ili vise od 1 litre mlecnih proizvoda nije dobro, danas znam da to sto njemu prija (a vidim da mu ne skodi) ne zelim da menjam...
On popije samo pola litre cistog mleka(prvi i poslednji obrok)...ujutru, obavezno 2-3dl jogurta ili kiselog mleka...a u togu veceri pojede nekad griz, chokolino, keks i mleko...a voli i pavlake, sira... ma ne bira...
zdrav je, fala Bogu, nema alergija...obozava da rucka i povrce i meso...
Za razliku od mnoge dece koja vise vole slatko, i grickalice on jede konkretne obroke...zato mislim da mame ne treba da se nerviraju ako im dete nije po nekom sablonu!
Meni je cilj bio da se on hrani sto je zdravije moguce i mislim da uspevam u tome...za sada...i nikakvi sabloni me ne mogu pokolebati.
Ovo je naravno najbitnije.
Naravno da sva deca nisu ista i zato ih i ne mozemo hraniti po sablonu.
Kad bi moje dete pojelo ovoliko mlecnih proizvoda koliko pojede tvoje,ona ne bi nista drugo jela.Ne bukvalno,ali mozda bih uspela da joj ubacim jos jedan obrok i to je to.To je za moje dete ipak ogromna kolicina hrane
A opet nije na odmet drzati se nekih smernica u vezi ishrane.Pa ja vodim racuna i o svojoj ishrani,trudim se da imam izbalansirane obroke pa cu naravno jos vise voditi racuna o njenoj.
Znaci svakog dana je mora pojesti neku vocku,nesto od povrca,mlecne proizvode,meso,zitarice...
Zna se da griz ne moze da se jede za rucak,niti meso za uzinu.Itd...
Slatkise zaobilaimo u sirokom luku,pojede u toku dana jedan red Kinder cokoladice ili jednu jafu i to je to.A nekad prodju i nekoliko dana da ne pojede nista od slatkisa. Secar joj u hranu nikad nisam stavila,jede griz i sutlijas bez secera.I sokove pije bez secera,ponekad joj samo stavim malo meda.