cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana deteta od 1-2 god

clock-img

21.12.2010, 11:10

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Luka pije oko litar mleka dnevno. On non stop trazi mleko. Dodje iz vrtica, i otvara masinu za sudove da vidi da li mu je tu flasica i trazi da mu sipam mleko, uvece pre spavanja, ujutru kad ustane. Vikendom se to svede na sigurno litar dnevno, a radnim danom mozda 750ml. Ali sta cu kad voli user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

21.12.2010, 11:20

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Jeco, a krvna slika? Nas je pedijatar napala kad sam sa godinu dana rekla da pije oko 600ml AD mleka dnevno.

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

21.12.2010, 11:28

clock-img

Anoniman

Jeco, isto i kod nas. Vikendom popije oko 500ml običnog mleka, 250ml čokoladnog (sa pola mere  nesquicka), i oko 250ml voćnog jogurta.
Radnim danima sve ukupno 500ml mleka i 250ml voćnog jogurta.
On pored toga ima 4-5 obimnih i raznovrsnih obroka, koji retko sadrže neki mlečni proizvod, izuzev sira ponekad,i pije i vodu i sok i čaj.
Nikada nije imao problem sa krvnom slikom, par puta je imao tvrđu stolicu, onda mu zamenim jedno mleko običnim jogurtom i prođe.
Svako dete je priča za sebeuser posted image

clock-img

21.12.2010, 11:31

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Šta sa krvnom slikom? mislim, u kom smislu mleko moze da utice negativno na krvnu sliku, ako ima sve ostale normalne obroke?

Robin Sharma

clock-img

21.12.2010, 11:33

clock-img

Anoniman

Unos mlečnih proizvoda otežava vezivanje kalcijuma za organizam. Bar je tako kod većine dece, eto, mi smo izbegli taj problemuser posted image

clock-img

21.12.2010, 11:34

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

da znate da bih mogla i da mu uradim neku kontrolnu krvnu sliku user posted image  nisam skoro
ali moja mama, koja je internista hematolog, kaze, sto da bodemo dete kad mu nista ne fali, vidi se da je zdravo i pravo
pupupupu user posted image

Robin Sharma

clock-img

21.12.2010, 11:36

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Šta sa krvnom slikom? mislim, u kom smislu mleko moze da utice negativno na krvnu sliku, ako ima sve ostale normalne obroke?

Pa ne valja ako pije mnogo mleka (tj. više od tih pola litra), ne valja ako pije malo mleka - u oba slučaja dobija anemiju user posted image
Doduše, on je zdrav, prav, energije ima za troje dece, a jede baš raznovrsno.

clock-img

21.12.2010, 11:42

clock-img

Anoniman

Alexx, mislim da je bitnije da ne unosi ml proivode sa hranom bogatom gvožđem u istom obroku, nego da li pije malo manje ili malo više mleka. Tu se pedijatri retko slažu, kao i oko svega ostaloguser posted image Nama je dr rekla da je i 7,5dl ok, za uzrast od dve godine, pogotovo ako dete nema nikakvih zdravstvenih problemauser posted image

clock-img

21.12.2010, 11:49

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: Nedja

Alexx, mislim da je bitnije da ne unosi ml proivode sa hranom bogatom gvožđem u istom obroku, nego da li pije malo manje ili malo više mleka.

Ovo svakako ne unosi, jer retko kad jede mlečne proizvode uz neku konkretnu hranu.

clock-img

21.12.2010, 11:51

clock-img

Anoniman

Po meni je to najvažnije, a sad čaša mleka više ili manje...bar meni to nije toliko važno, bar ne sad.

clock-img

21.12.2010, 11:51

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

a vidite, i za to, samo konsultovala neke lekare i svi kazu da prvi put cuju o tome da se ne sme mesati recimo meso i pavlaka user posted image

Robin Sharma

clock-img

21.12.2010, 11:52

clock-img

Anoniman

Ma nije to ni da ne sme, mislim da je to prvenstveno za decu koja već imaju anemiju. Ja sam Neši često davala i jela sa pavlakom, kiselim mlekom...španat spremam isključivo sa mlekom, dinstanu junetinu volimo sa pavlakom...

clock-img

21.12.2010, 12:09

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Luka bez pavlake i jogurta nece ni da sedne za sto user posted image

Robin Sharma

clock-img

21.12.2010, 13:05

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Kod nas je problem bas to sto ona kuburi sa anemijom.
Sad joj je hemoglobin tu negde na granici pa joj zatoi nikad uz rucak ne dajem pavlaku ili jogurt.Da joj je krvna slika ok,ne bih toliko vodila racuna o tome.
Sad sam joj za uzinu dala vocni jogurt a mleko cu joj veceras dati pred spavanje ali malo manje nego inace.Tako da cemo doci do nekih 450-500ml mleka tj. mlecnih proizvoda.
Samo da ne povrati opetuser posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

21.12.2010, 16:42

clock-img

liliana

pencil-img

4820

I moja Tina popije oko litar mleka dnevno. Ujutro i pre spavanja obavezno popije punu flašicu. Što se tiče krvne slike, nama se popravila, ali ona obožava džigericu , spanač, brokoli i prokelj, pa mislim da to ima svog udela i to velikog.
E, sad jedno pitanje: kada ste počele da dajete deci Nesquick? I još jedno pitanje : Koje Cornfleks im dajete? Jel imaju neke "bebeće" ili...? I kada ste počele da ima dajete, jer mi imamo samo 2 zuba i 1 je provirio, pa ne znam kako bi žvakala? E, ovo nije 1-no, nego 21-no pitanje!!!user posted image user posted image user posted image

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

21.12.2010, 18:32

clock-img

Anoniman

Cornflakes ne dajem, jer ga Neša ne voli, ponekad uzme iz kutije i gricka, ali to kod mojih, i to uzme onaj najobičniji koji moj tata jede.
A Nesquick...ja ti možda nisam merodavna pošto sam slatko "uvela" sa 18 meseci, a nesquick oko 20. meseci.
Realno, čim odlučiš da joj daješ slatko, možeš nesquick, to je kvalitetna stvar, i skoro sva deca ga voleuser posted image

clock-img

21.12.2010, 21:55

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Ni ja jos ne dajem Nesqick a ne verujem ni da cu uskoro.

Vidim da u Idei ima velik izbor kornfleksa.Ima i nekih bio koji su bez secera.Ni njih jos nismo probali.
Ja joj i dalje dajem bebece pahuljiceuser posted image

I da se pohvalim,danas smo prvi put klopali sitno seckano mesouser posted image Do sada smo miksali.

clock-img

21.12.2010, 22:26

clock-img

JMPM

pencil-img

2751

IZVORNA PORUKA: gagana83

Ni ja jos ne dajem Nesqick a ne verujem ni da cu uskoro.

Vidim da u Idei ima velik izbor kornfleksa.Ima i nekih bio koji su bez secera.Ni njih jos nismo probali.
Ja joj i dalje dajem bebece pahuljiceuser posted image

I da se pohvalim,danas smo prvi put klopali sitno seckano mesouser posted image Do sada smo miksali.

Bravooooooo user posted image !Ja se nadam da cemo mi poceti jesti meso uskoro,pa makar i miksano user posted image

clock-img

21.12.2010, 22:34

clock-img

marince1

pencil-img

4824

mi nekako nikako da ustalimo obroke.
David sa svima nesto mljacka.Cim vidi da neko jede on kaze ''dagnj''(daj) i pokaze prstom na to sto jedes i onda njupa sa tobom.
JEde sve sto i mi,ali nikako nemam kontrolu koliko pojede cega i kad user posted image

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

clock-img

21.12.2010, 22:43

clock-img

MERYEN

pencil-img

1390

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

da znate da bih mogla i da mu uradim neku kontrolnu krvnu sliku user posted image  nisam skoro
ali moja mama, koja je internista hematolog, kaze, sto da bodemo dete kad mu nista ne fali, vidi se da je zdravo i pravo
pupupupu user posted image

Ja Jovana vodim posle ove terapije gvozdja (ferum lek) kod hematologa posto mu terapija traje oko 3 meseca i pravi se pauzica mala, to je sredinom februara,da vidim ce da nam kazu,sta da radimo vise,dete jede sve pije sve ali je anemican od rodjenja,odnosno od prve kontrole znam da je anemican,najvisi hemoglobin 119(posle mora i planine) i padne odmah posle na 103 do 109.
Strasno je kad ne mozes nista da uradis po tom pitanju on vec pije trecu terapiju od po 3 meseca to je ukupno 9 meseci a ima 25 meseci uzas!
Tacno znam kad je bas anemican,slabo mi jede i puno spava!
Sve neke prirodne metode smo isprobali,ali....ja mislim da je on pojeo vise cvekle nego sto je neko video,borovnice cedjne sok kao slatko....
I naravno zbog toga sam mnogo i nervozna,odvedem ga ujutru u vrtic,kad dodjem po njega kazu  mi nije hteo da doruckuje,pa znam da nije  i ne moze mukica kad popije mleko i 6ml gvozdja,njemu sigurno bude muka da do12 ne jede nista!user posted image

Starajte se da imate Boga za prijatelja i nebojte se nista!

clock-img

21.12.2010, 22:57

clock-img

usamljena

pencil-img

756

Meryen cimet je jako dobar za anemiju. Ja citav zivot imam problema i ni meni cvekla ne pomaze. Jedino sa cim sam imala uspeha su planina i kupinovo vino. Tvoj bebac je mali za vino user posted image jedino da pokusas sa sokovima od kupine ili sokovima Bakina Tajna. Ja ih dajem svojoj user posted image a i redovno joj u vocni obrok stavljam kupine ili borovnice

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

clock-img

21.12.2010, 23:03

clock-img

MERYEN

pencil-img

1390

Veruj mi da pije i sokove od kupine sto kad je ima cedimo mi ili kupujemo bakinu tajnu,nece cimet da jede probala sam preko sutlijasa nema sanse!

Starajte se da imate Boga za prijatelja i nebojte se nista!

clock-img

21.12.2010, 23:22

clock-img

usamljena

pencil-img

756

Bas mi je zao user posted image , ako se setim jos necega pisacu ti. Znam da je Ferum jak, ja ga ne podnosim uopste tj moj zeludac.

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

clock-img

22.12.2010, 08:14

clock-img

caca81

pencil-img

642

Vidim da najviše pričate o količini popijenog mleka u toku dana, pa da kažem da moja deca mleko slabo piju. I ćerka i sin su negde sa 10 meseci prestali da koriste flašicu, pa samim tim su i mleko počeli sve manje i manje da piju. Uz doručak i večeru piju jogurt, a mleko samo kada im pravim keks i mleko, kornfleks, griz, puding...Inače sa godinu dana su sve jeli normalno kao i mi.

clock-img

22.12.2010, 09:28

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Meryen,bas mi je zao sto se toliko muciteuser posted image
Una i pored problema sa krvnom slikom lepo jede i ne spava puno.
Cak spava mislim i manje sto bi trebalo.Preko dana oko sat-sat i po.A ima dana kada odspava samo pola satauser posted image