Evo i ja da se javim ovde, ja sam totalno zbunjena
Mi smo skroz presli na ad mleko
Vidim da su ovde uglavnom komentari da se drzimo propisanog sa kutije proizvodjaca, moja Jovana pije bebelac, na kutiji pise bebe od 2-8 nedelja 6 obroka po 90ml. a od 8me nedelje 5 obroka po 120ml.
ja sam to skontala da tih 6 obroka beba treba da popije za 24h ? Tako ? To mu dodje na 4h po 90ml? Ja sam tako radila u zadnje vreme, u pocetku smo se patili sa dojenjem, kad je imala 15 dana vodila sam je tamo gde sam se porodila, izgubila je od tezine iz koje je izasla iz porodilista 200gr. Tad su mi rekli da je drzim na jednoj siki 10min, i 10min na drugoj pa da joj pravim 90 ml.pa koliko popije, pa sam radila tako, i uglavnom je pila oko 60, nekad i svih 90. Posle sam skroz morala da prekinem dojenje, i od tad joj pravim kako pise na kutiji za njen uzrast. Juce smo bile na kontroli, dobila je od porodjajne tezine 150gr, a od one sa kojom je izasla 250gr. i dr kaze da je slabo napredovala, sto je ocigledno. Ja sam napomenula da je izgubila 200gr. kad je imala 15 dana, i da li se i tih 200 sad racunaju, ali ona me je oladila sa objasnjenjem da to nema nigde dokumentovano, i da je hranim vise, ja sam je pitala da li da smanjim vreme izmedju obroka ili da povecam dozu, nisam dobila odgovor, pitala sam je da li da joj dajem na 3h.po 90ml. ili na 4 po 120 ? nista mi konkretno nije rekla. Ja se nesto razmisljam ona je ustvari za zadnjih 15 dana dobila ili 350 ili 450 gr. zavisi da li se gleda porodjajna tezina ili ona sa kojim je otpustena. To mi zvuci relativno ok Ja totalno nemam pojma sad kako da je hranim, ona je kakila svaki dan jednom, i svaka pelena joj je bila puna, danas kako sam pocela da joj dajem vise mleka, sad joj dajem 120ml na svaka 3-3,5h jednu pelenu malko ukvasi a drugu je prepunila, preslo je i na siroki povoj, pitam se jel njoj teze da vari sad toliko mleka odjednom ? I pitam se da li je to previse ? Uopste nisam pametna....
Cak sam cula i pricu ako joj dajem vise, da ce joj se prosiriti creva pa ce uvek vise jesti, sad se pitam, koliko je njoj ustvari bilo malo tih 90 koliko sam joj re toga davala, i da li da joj sve obroke pravim po 120 ili samo neke ?
Nadam se da ce mi neka mamita koja isto koristi samo ad pomoci, i resiti mi neke nedoumice, ja sam se sto vise razmisljam vise spetljala, i uopste nisam pametna, ne bi volela da nesto pogresno radim... ni da je ostavim gladnu ni da preterujem....
Ona se nije bunila dok je pila 90, a ne buni se ni sa 120...
Verovatno sam smesna, prvo mi se ismejte, pa mi odgovorite, koliko vase bebe ruckaju, ili koliko su ruckale sa punih mesec dana, i kakva su vasa iskustva