IZVORNA PORUKA: isidora88
vidjen mi je ogroman hematon iznad gest.meska, dr nije optimisticna da ce trudnoca opstati, jos nema otkucaja ploca, po UZ sam 5 nedelja, vidjen mi je mesak i zumancana kesa, krvarenja nemam.
da li je neko imao iskustvo, hoce li to samo otici ili moram na kiretazu i kakve su sanse da se bebica ipak izbori?
Samo polako! Udahni duboko i
prvo idi kod još nekog dr na UZ da ti potvrdi da zaista ima hematoma. Ne sumnjam u tvoju dr ali 4 oka bolje vide od dva!. Bar ćeš biti sigurna u dijagnozu.
AKo hematoma ima trebalo bi da malo miruješ i pripaziš se. Predpostavljam da si dobila utrogestan, to je standardna terapija.
Ne dozvoljavaj nikakve vaginalne preglede pa ni uzimanje brisa.
Postoji više scenarija koji se mogu desiti kada su hematomi u pitanju - može se desiti da u nekom trenutku nestane sam od sebe i da trudnoća do kraja bude ok; može se desiti da hematom ostane celu trudnoću i da opet trudnoća bude ok; na žalost može se desiti da hematom u jednom trenutku pukne i krene da se prazni i tako pokrene i pobačaj. Ja sam tu poslednju varijantu preživela dva puta. Doduše meni je kasno viđen hematom - u 10 i u 12 nedelji trudnoće. I oba puta se završilo spontanim u 17 nedelji.
Izvini na iskrenosti. Mislim da treba da znaš šta sve možeš da očekuješ.
Budi jaka! Grlim te!
Ako nešto treba slobodno se javi!
A da! 5. nedelja e koliko se sećam isuviše rano da bi se čuli otkucaji srca. Mislim da se čuju teko do 7 ili 8 nedelje trudnoće