IZVORNA PORUKA: *boka*
Ninocka mila to sto su tebi objasnili vezano za odcepljivanje embriona i krvarenje zove se odlubljivanje posteljice, a hematom je nesto drugo. Naravno, postoji delimicno i potpuno odlubljivanje posteljice i ukoliko je delimicno, na mestu gde je pocela da se odlubljuje moze da se formira hematom, koji ukoliko raste moze da odlubi posteljicu sasvim i dolazi do spontanog. A hematom moze da nastane na drugom mestu, suprotno od mesta gde je embrion zakacen (kao sto je to kod mene bio slucaj). Meni hematom nije kacio bebicu, a moze nastati usled mnogo stvari, kao sto je meni doktor objasnio od udarca, ako podignemo neki teret takodje moze da dodje do pucanja nekih kapilara u materici i na tom mestu nastane hematom, naglog kocenja kolima i zatezanja pojasa (od tada se ne vezujem preko stomaka nikad dok sam u kolima, vec samo onaj gornji deo pojasa koji ide preko ramena) itd.
Kazi mi kako si ti sada? Jesi malko dosla sebi?
Izivni Boko, tek sam sad videla tvoju poruku
Pa da tako su mi objasnili, da se usled odvajanja posteljice stvorio hematom, jer mi je endometrijum verovatno od hormona bio jako veliki, a tu ima puno kapilara i onda je sve to dovelo do tog obilnog krvarenja.
Ja sam lezala sve vreme, tako da nije postojala mogucnost, udarca, kocenja u kolima itd...
Svaki dr sa kojim sam pricala, mi je rekao da je to sve stvar srece. Na moje pitanje, jel mozemo sledeci put da to sprecimo,kazu ne, bice kako Bog kaze....
A ja,guram kako znam i umem. Spopadnu me tako teski trenuci, jos uvek je sve to sveze. Tesim se da ce vreme smanjiti ovaj bol, nece ga izbrisati to je sigurno.
Kako si ti?